UA
 • Wederom is ASWH verrast met een schenking van EUR 5.000 door de Vriendenloterij. Ook vorig jaar ontving ASWH eenzelfde bedrag van De Vriendenloterij (zie foto), toen ter ondersteuning van de verduurzaming van het ASWH complex. Dit keer is de reden van de schenking om de clubs te steunen vanwege de hoge energiekosten. 

  De Vriendenloterij keert met dit doel in totaal aan 2400 clubs en verenigingen 5,6 miljoen euro uit. Het gaat hier om sportclubs en muziek-, toneel-  en theaterverenigingen. 

  Meespelen voor zelfgekozen club 

  Bij de VriendenLoterij bepalen deelnemers zelf welk goed doel ze met hun deelname steunen. In Nederland genereren duizenden clubs, verenigingen en stichtingen via de VriendenLoterij op die manier inkomsten voor de club. Van elk meespelend lot gaat per trekking minimaal 40% rechtstreeks naar de zelfgekozen club. Deze schenking van 5,6 miljoen euro komt bovenop het bedrag dat clubs en verenigingen die trainen of repeteren al ontvangen omdat deelnemers voor hen meespelen. Over 2022 ontvangen clubs en verenigingen op deze manier bij elkaar al 4,8 miljoen euro. In totaal schenkt de VriendenLoterij over 2022 een bedrag van 10,4 miljoen euro aan clubs en verenigingen in Nederland.

  Naast dank aan de Vriendenloterij, zijn wij veel dank verschuldigd aan alle lotenkopers van de Vriendenloterij die ASWH hebben gekozen als club. Hierdoor ontvangt ASWH jaarlijks 40% van het bedrag aan afgenomen loten en bovendien, nu voor de tweede keer, 5.000 euro.

  de Redactie