• De Wedstrijden: Alleen het 4e gaat verder voor de districtsbeker

 • Een toekomstbestendig sportpark Schildman, over dit onderwerp buigt de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht zicht tijdens de raadsvergadering die op 2 oktober wordt gehouden. Er is in samenspraak met de verenigingen een plan opgesteld dat het sportpark Schildman de komende vier jaar meer speelcapaciteit op moet gaan leveren. Dit betekent voor ASWH en voor onze spelende leden uitstekende vooruitzichten.
  Als de gemeenteraad instemt met het raadsvoorstel wordt uitvoering gegeven aan de aan de volgende verbeterpunten aan het sportpark. Samengevat gaat dan het volgende gebeuren:
  1. Het verhuren van de velden aan de verenigingen verdwijnt. In plaats daarvan wordt de verhuur gebaseerd op de capaciteitsbehoefte. Dit betekent dat de verenigingen (ASWH en IFC) in principe gezamenlijk wedstrijden en trainingen in gaan plannen.
  2. Dit seizoen nog wordt begonnen met de renovatie van veld 6. Hiervoor wordt een deel van de watergang gedempt waardoor het veld de afmeting krijgt van een normaal kunstgras speelveld.
  3. In 2024 worden de trainingsstroken gerenoveerd voor het gebruik van jeugdwedstrijden. Die trainingsstroken worden opgewaardeerd om bespeelbaarheid te waarborgen.
  4. Ook in 2024 wordt een gedeelte van de trainingsstrook omgevormd tot een volwaardig senioren kunstgrasveld. Dit veld krijgt ook de juiste afmeting van een seniorenveld.
  5. In 2026 worden de velden 3 en 4 worden omgevormd tot kunstgrasvelden. Het voorstel is ook om deze velden dan van veldverlichting te voorzien.
  6. Tenslotte wordt in 2027 veld 7, is het WeTra-veld van IFC, omgevormd tot kunstgrasveld.
  Wanneer deze plannen door de gemeenteraad worden goedgekeurd betekent dit een forse uitbreiding van onze speel- en trainingscapaciteit.
  Hierbij dient nog wel vermeld te worden dat het budget voor de jaren 2026 en 2027 niet is meegenomen in het raadsvoorstel dat op 2 oktober wordt behandeld.

  Dit plan is uiteraard goed nieuws voor de vereniging. De inspanningen van het bestuur de afgelopen jaren zijn (hopelijk) niet tevergeefs geweest. Met veel vertrouwen zien we dan ook de raadsvergadering van 2 oktober tegemoet.

  1E ELFTAL
  Eindelijk weer eens de aloude derby Heerjansdam – ASWH. Ooit bezochten wel 1000 tot 2000 bezoekers deze Waalderby, zaterdag waren er misschien 500. Toch was het zeer gezellig op De Molenwei waar het een weerzien werd van oude bekenden.
  Van de aanwezigen zullen er niet veel onder de indruk zijn geweest van de wedstrijd. Heerjansdam, met zes geblesseerden op de tribune, voetbalde met een verdedigende instelling, en ASWH, dat overigens goed aan de wedstrijd begon, kampte met gebrek aan schotkracht. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek dat een eindstand van 0-0 in het verschiet lag.
  Bij ASWH stond de verdediging goed, maar het middenveld kwam creativiteit tekort en aanvallend bleef het dik onder de maat. In vier wedstrijden vijf doelpunten scoren, dat is veel te weinig om in de 4e divisie aan de weg te timmeren. Wellicht dat a.s. zaterdag, VOC thuis, onze aanvallers eens uit hun slof kunnen schieten. De verdediging van deze Rotterdamse club bleek zaterdag gatenkaas te zijn tegen Zwaluwen dat met 9-1 won!!

  SENIOREN
  De onderlinge krachtsverschillen in de klasse van O23-1 zijn vrij klein is de conclusie na de eerste schermutselingen. Behalve Gemert hebben alle ploegen na drie wedstrijd al minimaal drie verliespunten. ASWH O23-1 verloor er twee bij Argon omdat men niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel.
  O23-2 ging thuis fors onderuit tegen het ongeslagen Oranje Wit O23-1. Met maar liefst 5-1 werd het ASWH-team afgedroogd. Jammer, maar het is allemaal nog nieuw voor dit team. Het komt vast goed.

  ONDER 17 JAAR
  De JO17-2 zitten in zwaar weer. Thuis werd de derde nederlaag op rij geleden en niet zo misselijk ook. De thuiswedstrijd tegen Pelikaan JO17-1 werd er een om snel te vergeten. 10-1 werd het voor Pelikaan. Ik begrijp dat je van zo’n uitslag niet vrolijk wordt. Ook de JO17-3 staat er niet rooskleuring op. Dit team leed de derde achtereen volgende nederlaag. Rijsoord, dat thuisspeelde, was de boosdoener door ASWH een 4-0 nederlaag aan te smeren. Een prima gelijkspel van de JO17-4 thuis tegen het sterke Heukelum JO17-1! De bewoners van het kleine stadje, 2200 inwoners, in west Betuwe, deden er alles aan om te winnen maar ASWH hield kranig stand en het bleef 2-2. ASWH had in begin van de wedstrijd wel de beste kansen en kwam na een perfecte combinatie op 1-0. Daarna werd de bal uit een hoekschop in eigen doel gewerkt 1-1. Na rust een fysiek sterk Heukelum dat op voorsprong, 1-2. Geklungel in de Heukelum verdediging werd kordaat afgestraft door ASWH waar de gelijke stand een prima resultaat was.

  ONDER 15 JAAR
  De JO15-1 kennen een daverende competitiestart door ook de tweede competitiewedstrijd te winnen. Ditmaal leverde het bezoek aan Pelikaan JO15-1 een 4-2 winst op. Voor de JO15-2 gaat het iets minder gesmeerd. De uitwedstrijd tegen het nog puntloze VVAC JO15-1 werd, ternauwernood, met 3-2 verloren. De derde overwinning op rij voor de JO15-3. Ditmaal was het Groote Lindt JO15-2 dat op sportpark Bakestein het onderspit moest delven tegen een oppermachtig ASWH dat met 5-0 won. ASWH JO15-4 speelde een uitwedstrijd tegen ASWH JO15-7!! Deze onderlinge broederstrijd werd door O15-7 met 5-2 gewonnen. Het blijft vreemd dit soort indelingen waarbij teams van dezelfde vereniging in een poule belanden. De JO15-5 deed uit prima tegen het nog zonder puntverlies zijnde Sliedrecht JO15-3. Na een prima wedstrijd werd de punten gedeeld met een 2-2 als eindstand. Geen winst voor de JO15-6 dat thuis tegen VVGZ JO15-2 moest aantreden. De Zwijndrechtse voetballers gingen met een 4-2 winst op vleugels terug naar huis. Het resultaat van de JO15-7 is hier voor al genoemd. Maar de JO15-8 deed goede zaken door de eerste overwinning binnenboord te halen. De uitwedstrijd tegen Sliedrecht JO15-5 werd met de nodige moeite met 3-2 gewonnen.

  ONDER 13 JAAR
  De eerste verliespartij voor de JO13-2. Thuis tegen het sterke Wieldrecht JO13-2 moest dit team een pas op plaats maken en een nederlaag van 6-2 incasseren. Zij speelden in Rijsoord de pannen van het dak. En dan heb ik het over de JO13-3 dat Rijsoord JO13-3 met 7-0 declasseerde. Afgelopen woensdagavond kwam de JO13-5 al in actie. De reis ging naar Pelikaan JO13-4. Het werd voor ASWH een triomf. Met maar liefst 9-1 werden de blauwhemden van het veld geveegd. Ook zaterdag moest dit team weer aan de bak, weer een uitwedstrijd maar nu tegen De Zwerver JO13-1. Onder de rook van de Kinderdijkse molens pakte dit team opnieuw drie punten door De Zwerver met 3-0 te kloppen. Zes punten in een week en een verdiende eerste plek op dit moment. De thuiswedstrijd van de JO13-6 werd een zware tegenvaller. Wieldrecht JO13-4 bleek veel te sterk zo blijkt uit de uitslag die in het voordeel van 7-0 uitviel voor de withemden uit Dordrecht. Ook de JO13-7 toog naar Zwijndrecht, naar het Noordpark. Daar trof men VVGZ JO13-3 en dit bleek geen al te moeilijke opgave. Een 3-0 winst leverde deze wedstrijd op, en jawel, plek nummer één. Opnieuw verlies voor de JO13-8, en niet zo’n beetje ook. Thuis bleek dit team niet opgewassen te zijn tegen VVAC JO13-2 en verloor met 6-1. Het zo goed aan de competitie begonnen JO13-10 kreeg nu de kous op de kop. Tegenstander Unitas JO13-3, had nog geen punten verloren, was in Gorinchem met 6-0 te sterk

  ONDER 11 JAAR
  Het bezoek van de JO11-1 aan Oranje Wit JO11-1 leverde drie punten op. In Dordrecht bleek het team van ASWH ruimschoots de sterkste en won met 5-3. ASWH JO11-2 ontving thuis Pelikaan JO11-1. Ze waren bijna even sterk maar Pelikaan wist toch een doelpunt meer te maken en won met 3-2. Dit betekende ook de eerste nederlaag voor dit ASWH-team. ASWH JO11-3 en Groote Lindt JO11-1 maakten er een dolle boel van, voor wat doelpunten betreft. Als rijpe appels kwamen die uit de lucht vallen. 10 voor ASWH en 5 voor Groote Lindt. Leuk! Voor de JO11-4 werd het een beroerde ochtend. Moet je vroeg uit je bed om naar Lekkerland te gaan, verlies je daar met 10-0 van Nieuw Lekkerland JO11-1. Wordt je niet vrolijk van! Ook de JO11-5 kwam niet tot winst maar het verlies was draaglijk. Uit bij Sliedrecht JO11-7 werd met 4-2 verloren. Daar hoef je niet echt wakker van te liggen.

  VROUWEN/MEIDENVOETBAL
  Wat een mooie score, 5-5. Deze score kwam tot stand bij de MO20 dat thuis speelde tegen Wieldrecht MO20-1. Voor het publiek moet het een leuk schouwspel geweest zijn.
  Na de geweldige triomf vorige week moesten de meiden van MO17-1 nu het onderspit delven tegen Rijsoord MO17-1. Thuis werd het een 4-1 verlies.
  Ook de MO15-1 waren te gast bij Rijsoord en ook dit team moest in Rijsoord hun meerdere erkennen. 6-1 werd het voor de blauwhemden.
  Een geweldige uithaal van de MO13-1. Die vond plaats in Rijsoord tegen Rijsoord MO13-3. Met maar liefst 13-0 werden deze meisjes door ASWH aan de kant geschoven.
  Nog meer verlies voor de meiden want ook de MO11-1 kregen een tikje. Dit gebeurde thuis tegen Sliedrecht MO11-1. Het werd maar liefst 12-2 voor de meisjes uit het baggerdorp.

 • DE DISTRICTSBEKER
  De derde en beslissende pouleronde leverde voor de ASWH-teams slechts één poulewinnaar op die doorgaat naar KO-fase.
  Het 2e elftal verloor uit van Rijsoord 6 met 4-2 en is daardoor uitgeschakeld. Het 3e had nog wel kans maar verloor thuis van Alblasserdam 4 met 3-2, die nu doorgaat. Het 4e won uit van Groote Lindt 4 met 5-0 en is het enige team dat in KO-fase mag aantreden.
  De speler Raymond (foto) van het 4e elftal was de pechvogel van de middag tijdens deze wedstrijd. Na 10 minuten kwam hij ongelukkig ten val en brak daarbij zijn pols. Arthur Uythoven, de vader van keeper Nick, bracht hem naar het ziekenhuis waar de pols van Raymond in het gips werd gezet. Beterschap Raymond, ook namens je elftal en Arthur bedankt voor je begeleiding naar het ziekenhuis.
  Tenslotte, het 5e verloor thuis van De Alblas 7 met 2-1 maar was al uitgeschakeld.

  Bij de jeugd gingen de ASWH-teams roemloos ten onder. De JO17-1 kwam thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen TCS JO17-1. Wel winst voor de JO13-1 dat bij WSC JPO13-1 met 7-5 won maar het ASWH-team was al uitgeschakeld.

  Door Gerrit Scheurwater