• Na de teleurstellende uitschakeling in Qatar, na de verloren kwartfinale tegen Argentinië, leverde het Nederlands elftal onder leiding van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman, in het Stade de France in Parijs, een zeer teleurstellende prestatie af.
  Behalve dat er vijf spelers voortijdig vertrokken vanwege pijn in de buik, waarschijnlijk veroorzaakt door verkeerd eten (waarvoor zijn er voedseldeskundigen aanwezig), zakte Oranje finaal door het ijs tegen een geweldig team van Frankrijk.
  Het begon al na de aftrap van Memphis de Depay. Bijna twee minuten schoven Van Dijk en consorten de bal op eigen helft naar elkaar toe. En toen de bal eindelijk op de helft van de Fransen kwam werd prompt balverlies geleden en sloegen de Haantjes keihard toe, en nog en eens en nog eens. Na 20 minuten stond het 3-0 voor de Fransen. De Nederlandse spelers stonden ontredderd toe te kijken. Dat het uiteindelijk maar 4-0 werd was te danken aan de Fransen die na de 3-0 voorsprong drie versnellingen terugschakelden.
  Wat wel pijnlijk duidelijk is geworden dat wij in Nederland maar een handjevol spelers hebben die met de internationale top mee kunnen. Spelers als bijvoorbeeld Taylor, Geertruida en Weghorst zijn daar mijlen ver van verwijderd zo bleek ook wel in Parijs. Als de wedstrijd tegen Frankrijk een maatstaf is wordt het een lastige weg om de kwalificatie naar de eindronde in 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten te halen. Tegen het ondermaatse Gibraltar, a.s. maandag de tegenstander van Oranje, zal blijken of er blijvende schade is opgelopen.

  1e elftal
  Met veel spanning werd uitgekeken naar de wedstrijd ASWH – Excelsior ’31, een wedstrijd uit de kelder van de 3e divisie. Beide clubs stonden in het rood, voor beiden dreigt degradatie, dus de belangen waren heel groot. Beiden partijen moesten winnen om kans te behouden op lijfsbehoud in de 3e divisie. De wedstrijd was er ook naar. Een neutrale toeschouwer zou zo zijn weggelopen bij het aanschouwen van deze wedstrijd. Het spelniveau was van bedenkelijk niveau. Geen van beiden club maalden dit niveau, punten pakken, dat was de belangrijkste opdracht die de spelers hadden meegekregen van hun trainers. In de eerste helft hielden beiden ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht. Het enige hoogtepunt viel voor de rust te beleven toen uit een voorzet Brandon Robinson voor ASWH fraai de 1-0 inkopte.
  De tweede helft, met het stormachtige windje in de rust, dacht iedereen dat het voor ASWH gemakkelijkere zou worden. Het bleek het tegendeel, naarmate de tweede helft vorderde leken de spelers van ASWH alleen maar nerveuzer te worden. Excelsior rook bloed en ging met alle macht de aanval zoeken. Dit leidde tot hachelijke momenten voor het doel van Jomar Gomes maar gelukkig zat er een engeltje op de ASWH doellat en kon de nul gehandhaafd worden. Met bloed zweet en tranen werd de 1-0 overwinning over de streep getrokken. Volgens de aanhang van Excelsior ’31 onverdiend. Een speler van Excelsior die rood kreeg was onterecht en de scheids had Excelsior ook een penalty moeten geven, aldus de teleurgestelde supporters die met chagrijnig de auto instapte om anderhalf uur te gaan zitten kniesoren op weg naar Rijssen.
  Hoe het ook zij, ASWH heeft de buit is binnen, WE zijn twee plekken gestegen en wanneer WE komende zaterdag bij Hoek opnieuw drie punten pakken ziet de wereld er opeens weer veel zonniger uit voor ASWH. Voor nu, complimenten aan de spelers en de staf met de overwinning en ga in Hoek tot het gaatje.

  Onder 23
  Het gaat O23 voor de wind. Thuis ontving het de nummer laatst Quick ’20 uit Oldenzaal. Zo rond half negen ’s morgens moesten zij al vertrekken om op tijd in Ambacht aanwezig te zijn. Het fris ogende ASWH kwam goed voor de dag maar pas in de tweede helft kon afstand genomen worden van deze taaie tegenstander. Opvallend was het optreden van de grensrechter van Quick die nogal gemakkelijk met zijn vlag zwaaide voor (vermeend) buitenspel. Hoewel de scheidsrechter er eenmaal intuinde bleef het daarbij en keurde de tweede goal van ASWH wel goed ondanks de met vlag wapperende grensrechter. O ja, het werd 3-1 voor ASWH.
  De wedstrijd tussen de nummers één en drie, respectievelijk DVS ’33 Ermelo en HHC Hardenberg, eindigde in 1-1. DVS ’33 en ASWH staan nu gelijk in het aantal punten maar het doelsaldo van DVS is vijf doelpunten beter.

  SENIORENVOETBAL
  Lagere senioren
  Het 4e elftal weet van geen ophouden. De een na de andere overwinning wordt binnen gehaald. Nu was het thuisspelende Heerjansdam 5 het slachtoffer van de dadendrang van het 4e. Het werd maar liefst 5-1. Met twee wedstrijden achterstand op nummer één IFC 5 wordt virtueel de eerste plaats bezet. Ook het 5e elftal ging, thuis tegen Groote Lindt 7, vol voor de winst. En dit leverde een dikke 5-1 overwinning op en een gedeelde eerste plaats met sportclub Emma 2. Het 6e elftal had blijkbaar haar dag niet en kwam in Hoornaar niet uit de verf. Het lager geplaatste SteDoCo 5 was doortastender en won met 5-3. Het 7e elftal liet thuis blijken dat tegenstander De Alblas niets te zoeken had in Ambacht. Het superieure 7e stuurde de overkanters met een 4-1 nederlaag het Alblasserdamse bos in. Eindelijk kwam het 8e elftal ook weer eens in actie. En hoe! Het bescheiden geklasseerde 7e speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Drechtstreek 10, de ongenaakbare koploper.

  JEUGD
  Onder 19 jaar
  Een streep door de rekening van de JO19-2. Thuis moest het opgenomen worden tegen het sterke Heerjansdam JO19-1 en dat was net iets teveel gevraagd. Het werd 3-1 voor de groenwitten en voor ASWH de eerste nederlaag.

  Onder 17 jaar
  De JO17-2 had thuis geen enkele moeite om Unitas JO17-2 van zich af te schudden. De aanstaande kampioen bleef met 4-0 de baas over de Gorkummers. Het werd ‘maar’ 2-0 maar de drie punten zijn wel binnen. De JO17-5 hebben nog niet zoveel gewonnen maar nu was het wel weer raak. Thuis werd van Gilze JO17-3 zeer verdiend met 3-1 gewonnen. Dit resultaat zorgt er voor dat de middenmoot is bereikt.

  Onder 15 Jaar
  Het ongeslagen JO15-3 dacht de wind in de zeilen te hebben maar nu was de wind de grootste tegenstander. Met de wind (storm) in de rug was de ruststand thuis tegen Rijsoord JO15-2 3-0 in het voordeel van ASWH. Na de rust keerde Rijsoord (met de wind mee) de rollen om en liep uit naar een 4-3 overwinning. Over je laten verrassen gesproken. Je kunt zomaar je dag eens niet hebben. Dat overkwam de JO15-6, thuis nog wel. Tegenstander FC Right-Oh JO15-1 was veel beter bij de les en won vrij gemakkelijk met 4-0 en passant passeerden zij ook ASWH nog op de ranglijst.

  Onder 13 jaar
  Heel opmerkelijk is dat slechts een elftal van O13 in actie kwam. Dat was de JO13-9 dat in Leerdam LRC JO13-2 met 3-1 verschalkte. Met een tweede plaats behoudt dit team zicht op een kampioenschap.

  Onder 11 jaar
  Jawel hoor, de buit is binnen al ging het niet van een leien dakkie. Maar de JO11-1 gingen er in de thuiswedstrijd tegen Pelikaan JO11-1 vol voor. En dit werd beloond met een 2-1 overwinning. Voor de JO11-2 viel het kwartje de verkeerde kant op. Thuis was het tegen Rijsoord heel erg spannend maar Rijsoord trok, met 4-3, wel aan het laatste eind. De JO11-3 behaalde thuis een knappe winst op Roosendaal JO11-4. Met 3-0 werd de overwinning gevierd en…., het team blijft ongeslagen. Ook de JO11-5 weet van wanten. Dat ondervond Heerjansdam JO11-3, op eigen veld nog wel. De ASWH boys voetbalden de sterren van de hemel en zegevierden met 5-2. In Nieuw Lekkerland verloor de JO11-6 eervol met 2-0 van Nieuw Lekkerland JO11-2. Met nul punten staat dit team laatste maar er zijn pas twee wedstrijden gespeeld.

  MEIDEN/DAMESVOETBAL
  De verassing van de dag was ongetwijfeld de nederlaag van de MO20-1. Het bezoek aan het veel lager staande MOC ’17 MO20-1 moest het team bekopen met een 4-3 nederlaag. Gezien de eindstand is het wel een spannende affaire geweest daar in Bergen op Zoom.
  De ASWH MO15-1 blijven aan de weg timmeren. Nu was het Vuren MO15-1 die bezweek onder de dadendrang van onze meiden. Het werd een mooie 2-0 winst genoteerd.
  Geweldig nieuws vanuit het kamp MO11-1. Thuis werd een prima wedstrijd tegen Kozakken Boys MO11-1 gespeeld die eindigde in een fraaie 4-3 overwinning.

  Niet genoemde teams speelden geen competitiewedstrijd.

  Door Gerrit Scheurwater