UA
 • Opvallend is dat er dit weekend zo weinig wedstrijden zijn gespeeld door de ASWH-teams. De mei vakantie zal daar mede debet aan geweest zijn maar de oogst aan uitslagen is toch wel erg schaars.

  SENIORENVOETBAL

  1e elftal
  Met een fraaie hattrick zorgde Bradley Tuinfort voor een 3-2 overwinning en daarmee werd de smet van de nederlaag vorige week tegen Westlandia weggepoetst. Een gemotiveerd ASWH had wat recht te zetten en dat leverde thuis tegen SC Feyenoord vrolijke gezichten op. En zo hoort een kampioen ook te spelen. Met de bloemen van SC Feyenoord en de wedstrijdbal kon Bradley thuiskomen. Met zijn ploeggenoten straalde hij na afloop als een kampioen. En zo hoort het ook.
  Met nog twee wedstrijden voor de boeg, Poortugaal uit en HBS thuis bestaat nog steeds de mogelijkheid om ook de derde periodetitel te grijpen. Maar dan moet Westlandia wel een misstap maken.

  Lagere elftallen
  Het bezoek aan koploper Oranje Wit 10 is het 5e elftal slecht bevallen. De 4-1 nederlaag betekende alweer de dertiende nederlaag voor dit zevende staande elftal. Het 6e elftal kende geen enkel medelijden met rode lantaarn drager Drechtstreek 8. Op sportpark Schildman werden de Papendrechters met 8-0 afgedroogd. Het kampioenschap is nog maar een kwestie van tijd voor het 6e.

  JEUGDVOETBAL

  ONDER 19 JAAR
  De JO17-4 kreeg staartclub MEC’07 JO17-1 op bezoek. Dit cluppie uit Maurik zal aan dit bezoek geen prettige herinneringen hebben overhouden. Met 11-1 van een superieur ASWH verliezen vergeet je niet zomaar.

  ONDER 15 JAAR
  O15-1 overmeesterde tegenstander Groot Ammers O15-1 op eigen veld met 4-1 en blijft tweede. Naaste concurrent LRC won eveneens en daardoor blijft de achterstand twee punten. Een keurige uitslag noteerde de JO15-5. Thuis ontving het middenmoter SV Kapelle JO15-3. Ondanks dat ASWH voor de wedstrijd zeven punter minder had dan de tegenstander werd een klinkende 5-0 geboekt. Ook de JO15-8 speelde thuis. Tegenstander was Blauw Wit’81 JO15-1 uit De Moer. Het ASWH-team was goed op dreef een behaalde de derde overwinning. Uitslag: 2-0.

  ONDER 13 JAAR
  De wedstrijd ASWH JO13-5 – Unitas’30 JO13-3 leverde een uitslag van 3-1 voor Unitas. En dat was een fiks tegenvaller voor ASWH dat op veel meer gehoopt had gezien de stand op de ranglijst. De JO13-7 zorgde voor een verrassing door thuis koploper Tricht JO13-2 te verslaan. Ze wonnen met 3-1. Ook de JO13-8 liet weer eens van zich horen. In Breda, tegen Baronie JO13-6, wist dit team de derde overwinning te pakken. Het was spannend, dat wel, maar de 2-1 winst ging mooi mee naar Ambacht. Op het terrein van RCD maakten ASWH JO13-9 en RCD JO 13-4 er een heerlijke pot voetbal van. Beiden elftallen, die laag op de ranglijst staan, zorgden voor een spectaculair score verloop die eindigde in 5-5. ASWH JO13-10 stond dit weekend op scherp. Dat bewees het thuis tegen het arme RFC JO13-3. Het elftal uit Raamsdonkveer kreeg er maar liefst met 21-0 van langs.

  ONDER 11 JAAR
  De uitwedstrijd van de JO11-2, tegen GVV ’63, werd met 5-2 verloren. Zonder enig punt staat dit ASWH-team eenzaam onderaan.

  VROUWEN- MEISJESVOETBAL

  De MO20-1 kregen het thuis niet cadeau van RCD MO20-1. Er moest flink voor geknokt worden om de 3-2 winst over de drempel te slepen. Maar het lukte wel.
  Ze blijven het goed doen de MO15-1. Nu werd de uitwedstrijd tegen het sterkere geachte Wieldrecht MO15-1 met 2-1 gewonnen. Dit ASWH-team staat nu op een riante vierde plaats.
  De Meisjes O11-1 moest het thuis opnemen tegen Prinsenland MO11-1. Die opgave was te lastig omdat de tegenstander uit Dinteloord te sterk was. Het werd dus een 4-1 nederlaag voor onze meisjes.

  Niet genoemde teams speelden geen competitie.

  Gerrit Scheurwater