• Gehoord langs de zijlijn…….
  • Deze week is ons lid John van Otterloo gehuldigd van het 40-jarige lidmaatschap van de scheidsrechtersvereniging Drechtstreden. Zeker een felicitatie waard.
  • Opmerkelijk is, terwijl de competitie op een paar inhaalwedstrijden na helemaal plat lag, het 1e elftal geen tegenstander kon vinden voor een oefenwedstrijd.
  • De JO19-1 speelden zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Duitse Germany. Helaas is daar vooraf geen publiciteit aangegeven.

  SENIORENVOETBAL

  LAGERE ELFTALLEN
  De eerste nederlaag van het 2e vorige week was geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten voor de spelers. Integendeel, de winnende draad werd weer opgepakt en de uitwedstrijd tegen Streefkerk 3 werd afgerond met een 3-2 overwinning. Virtueel staat Drechtstreek 7 bovenaan twee verliespunten minder dan ASWH dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld. Het 3e elftal trof het niet in de uitwedstrijd tegen koploper SC Emma 4. Die bleken in uitstekende vorm te zijn en dat was ook de reden dat het 3e met 3-0 verloor.

  JEUGDVOETBAL

  Het paasweekend is er weinig gevoetbald. De KNVB had zowel voor de senioren als de jeugd een minimaal programma ingepland.

  ONDER 19 JAAR
  Het bepaald niet zwakke Dussensche Boys JO19-1 is waarschijnlijk niet naar Ambacht gekomen om een grote nederlaag te slikken. Maar dat gebeurde wel want ASWH JO19-2 was niet te stuiten. Met grote cijfers (9-0) werd de ploeg uit Dussen te kijk gezet en ASWH klimt naar de derde plek.

  ONDER 17 JAAR
  Maandagavond speelde JO17-1 een uitwedstrijd tegen VOC JO17-1. Ook tegen de Rotterdammers bleek het ASWH-team niet opgewassen en verloor met 4-1. Een prima partij van de JO17-4 dat thuis koploper Woudrichem JO17-1 net niet kon verrassen. Na een, toch wel, spannende wedstrijd wisten de Woerkummers toch met 2-1 te winnen.

  ONDER 13 JAAR
  De JO13-1 brachten een bezoek aan Roosendaal JO13-1. En met succes. Het prima spelende ASWH-team gaf de tegenstander geen schijn van kans en zegevierde met 7-1. Een slechte dag voor de JO13-4. Thuis tegen het veel lager staande Beek Vooruit JO13-2 werd met 3-1 verloren. Dat is pas balen! SVC/Noordhoek was de tegenstander van de JO13-10. Beiden staan in de middenmoot en dat kwam ook tot uiting in de uitslag. Het werd 2-2 in dit ludiek Brabantse dorpje.

  ONDER 11 JAAR
  Goede zaken deed de JO11-2 afgelopen woensdagavond thuis tegen RCD JO11-1. Het won met 2-1 en pakt daardoor alleen de leiding en staat nu drie punten voor op Groote Lindt.

  VROUWEN/MEIDENVOETBAL
  De MO17-1 speelden uit tegen Heergansdam MO17-1 en triomfeerden maar liefst met 5-1. Dit staat nu tweede op slechts een punt van Sleeuwijk.
  Een gelijkspel voor de MO11-2. Die uitslag kwam thuis tot stand tegen hekkensluiter Oranje Wit MO11-2.

  Niet genoemde teams speelden geen competitie.

  Gerrit Scheurwater

 • John van Otterloo