• De Wedstrijden: Dinsdagavond allemaal naar ASWH – Heracles

  24 okt 2021
 • Dinsdag 26 oktober om 20.00 uur speelt het 1e elftal thuis tegen eredivisie club Heracles. Het gaat om een wedstrijd voor de eerste ronde van de TOTO KNVB beker. De eveneens in wit zwart, maar dan gestreept, spelende Almelose club komt op volle oorlogssterkte naar Hendrik-Ido-Ambacht. Gezien de reputatie van ons 1e elftal in het verleden tegen eredivisieclubs als Ajax, AZ en FC Utrecht belooft het opnieuw een spektakelstuk te worden. Komt dat zien: koop een toegangskaart via deze link:
  https://www.eventbrite.nl/e/registratie-aswh-1-heracles-188616094817

  Vanwege de herfstvakantie was er afgelopen zaterdag een beperkt programma bestaande uit een mix van competitie- en bekerwedstrijden.

  SENIORENVOETBAL
  Competitie
  De enige seniorencompetitiewedstrijd die op het programma stond was voor het ongeslagen 4e elftal. Dit team zorgde voor een daverende verrassing door voor de eerste keer te verliezen. Thuis tegen VVGZ 4, ook een kampioenskandidaat, ging het 4e met 3-1 de pijnbank op en verloor drie kostbare punten.
  Beker
  Het 2 elftal plaatste zich voor de volgende bekerronde dankzij een moeizame 3-2 overwinning in en tegen Wieldrecht. Ook het 5e slaagde voorlopig voor hun bekermissie. Ten kostte van Sliedrecht 5 gaat dit team door in de beker. Het werd thuis 3-0. Voor het 7e elftal viel het doek. Geen beker meer omdat uit met 7-3 werd verloren van ZBC ’97 4. Voor het 8e zit het halen van de bekerfinale er nog steeds in. Thuis werd met 2-1 van Groote Lindt 7 gewonnen. Nog een paar rondje en het is zover.

  JEUGDVOETBAL
  Jongens O19
  Competitie
  Naaste concurrent, het ook nog ongeslagen Spijkenisse JO19-1, bleek voor de JO19-1 een geduchte tegenstander. Het ASWH team was helaas niet opgewassen tegen de Spijkenissenaren en verloor met 3-1 en hun ongeslagen status.

  Jongens O17
  Competitie
  De reis naar Brielle mocht er zijn maar voor de JO17-1 was dit geen beletsel om flink uit te halen naar de tegenstander Brielle JO17-1. Met een ruime 5-0 overwinning werden de Briellenaren overmeesterd. De 3e plaats staat goed op dit moment voor het ASWH team.
  Beker
  Omdat de JO17-3 een keurige 2-1 uitoverwinning boekte op Rijsoord JO17-1 plaatste dit team zich voor de 1e ronde van de districtsbeker.

  Jongens O15
  Competitie
  De misstap vorige week tegen Oranje Wit werd nu goedgemaakt door de JO15-1. Thuis werd nipt gewonnen van het sterke RBC JO15-1. De Rosendalers werden met 3-2 terecht gewezen. Het tot nu toe redelijke presterende JO15-3 zakte finaal door het ijs. Thuis werd dit team door GRC 14 JO15-1 finaal weggespeeld. Tenminste, zo blijkt uit de uitslag, 9-1 voor GRC. Het elftal JO15-5 blijft winnen. De vijfde achtereenvolgende overwinning werd gepakt op Groot Ammers JO15-2. In het verre Groot Ammers werd het 3-1. Ook JO15-6 was succesvol. Tegen Sliedrecht JO15-3 werd een zinderende partij voetbal gespeeld als we de uitslag moeten geloven. Er werd met 6-5 gewonnen. Niemand heeft zich bij deze wedstrijd hoeven te vervelen langs de lijn.

  Jongens O13
  Competitie
  Ja, ja de tweede overwinning voor de JO13-1 zit in de knip. Het nog puntloze Hardinxveld JO13-1 kreeg op eigen veld geen schijn van kans en dus werd het voor ASWH een glorieuze 7-1. Feest ook bij de JO13-2. Uit bij Unitas JO13-2 kon, na eerder twee gelijke spelen,de eerste overwinning worden gevierd. En hoe! 7-0 werd het voor de overwinnaars. Wat jammer nou voor de JO13-3. Tegenstander EBOH JO13-1 speelde met een aantal spelers die duidelijk een koppie groter waren dan de ASWH spelers. Dit maakte fysiek het verschil. Daardoor had ASWH niet zo veel in te brengen. EBOH scoorde twee keer voor rust en een keer na rust. Na een rode kaart voor een EBOH speler kwam ASWH onder de druk uit en kreeg wat kansjes, maar scoorde helaas niet. “Man off the Match” werd Evi Kleijnendorst. Deze jonge dame stond haar ‘mannetje’. Zij verdedigde goed en gaf mooie passjes. Voor de JO13-4 liep het nog slechter af. Thuis tegen Sliedrecht JO13-2 werd maar liefst met 10-0 verloren. Jammer voor dit ASWH team want zij kunnen wel een puntje gebruiken gezien de stand waarop nog een levensgrote nul staat. De JO13-5 verloor ook maar die wisten het de tegenstander GJS JO13-2 wel moeilijk te maken. Het werd in Dalem maar 2-1 voor de rood-witten. De uitwedstrijd van JO13-6 tegen Oranje Wit is er een om snel te vergeten. Dat wil je ook wel als je met 8-0 verliest. Met veel verve sleepte de JO13-8 een 2-2 gelijkspel uit het vuur van het hoger geplaatste Rijsoord JO13-4. Dit betekent het behoudt van de vierde plaats.

  Alle niet genoemde teams speelden niet.
  Wanneer er leiders/trainers zijn die iets te vertellen hebben over de wedstrijd van hun team. Schrijf dit op in drie regels en stuur die naar verslagen@aswh.nl
  Toch leuk als er iets extra’s over je team vermeld wordt!
  Oja, alllemaal naar ASWH – Heracles dinsdagavond.

  Door Gerrit Scheurwater