UA
 • Dat het 1e elftal van ASWH in een dip zit zal voor iedereen duidelijk zijn. Vanaf 1983 vrijwel altijd op het hoogste niveau spelend moet dit de rechtgeaarde ASWH ‘er veel pijn doen. Als ASWH zou afdalen naar het derde amateurniveau, de 4e divisie (voorheen de hoofdklasse), je moet er niet aan denken. De eens zo trotse landskampioen (2005) geeft dit seizoen, behalve de eerste zes wedstrijden en een kleine opleving net na de winterstop, op dit moment niet thuis en laat het op sportieve valk behoorlijk afweten. Cruciale wedstrijden, die eigenlijk gewonnen moesten worden, werden verloren.
  Het is te gemakkelijk om met priemende vinger naar de trainer te wijzen. Geloof mij, voor trainer Sjoerd van der Waal, die overigens aan het eind van et seizoen vertrekt, is er alles aan gelegen om ASWH voor de 3e divisie te behouden. Daar doet hij zijn uiterste best voor. Niettemin is hij wel afhankelijk van het beschikbare spelersmateriaal. Ongeacht de kwaliteit van de spelers is ook belangrijk de strijdbaarheid en de wil om wedstrijden te winnen van die beschikbare spelers. En daar was best wel eens wat op aan te merken in voorgaande wedstrijden.

  1e elftal
  Het verschil met GVVV was voor de wedstrijd in Veenendaal 31 punten. Toen de scheids de wedstrijd voor het einde affloot was het verschil nog even groot. Dit betekent dat de wedstrijd, de koploper (GVVV) tegen de voorlaatste (ASWH), met een eindstand van 0-0, in evenwicht was gebleven. Na de wanvertoning van vorige week tegen Barendrecht toonde de ploeg van Van der Waal op het Veenendaalse kunstgras opnieuw dat men tot meer in staat is en dat handhaving in de 3e divisie geen probleem hoeft te zijn.
  In de eerste helft was ASWH gelijkwaardig aan de koploper en in de tweede helft was de ploeg strijdbaar en verdedigde elke vierkante meter en kreeg GVVV geen schijn van kans om echt gevaarlijk te worden. Hoewel enkele spelers er niet okselfris bij liepen werd toch vrij gemakkelijk de 0-0 over de streep getrokken. Hoewel ik wel eerder het woord ommekeer in de mond nam durf ik nu te stellen, dat met nog 9 wedstrijden te gaan, het uur U nu is genaderd om spijkers met koppen te slaan. Handhaven in de 3e divisie is het einddoel van deze competitie voor het 1e elftal. Met dezelfde strijdbaarheid als in Veenendaal moet dit gaan lukken.

  Onder 23
  Na de echec vorige week in Hardenberg herstelde O23 zich knap door thuis OJC Rosmalen met 4-2 onderuit te halen. Dankzij deze uitslag blijft O23 een van de kanshebbers voor de titel al is de achterstand op DVS’33 Ermelo wel opgelopen tot 5 punten. Maar met nog zeven wedstrijden voor de boeg is van alles nog mogelijk.

  SENIORENVOETBAL
  Lagere senioren
  Het 5e elftal had er blijkbaar zin in thuis tegen Alblasserdam 3. De overburen uit Alblasserdam werden op Schildman met 6-0 weggeblazen. Met een wedstrijd minder gespeeld behoort het 5e weer tot een van de kanshebbers voor de titel. De prestatie van het 7e liegt er ook niet. In het Molendorp Kinderdijk werd de Zwerver 6 overtuigend met 4-2 geklopt waarmee dit elftal zich in de top drie handhaaft.

  JEUGD
  Onder 19 jaar
  Na de niet geplande nederlaag vorige week tegen MOC ’19 hertelde de JO19-1 zich thuis tegen Baronie JO19-1 uitstekend. De club uit Breda werd met overtuigende cijfers (4-1) verslagen. Met Baronie werd van plaats gewisseld en ASWH staat nu tweede.
  Pas de tweede wedstrijd voor de JO19-2. Die ging tegen Rijsoord JO19-1 uit. Dit was geen beletsel om Rijsoord met 5-0 onderste boven te spelen. Zo kruipt dit team langzaam naar boven.

  Onder 17 jaar
  Het prima spelende JO17-1 had thuis geen enkele moeite met middenmoter Groen Wit JO17-1. Met duidelijke cijfers werd de tegenstander van de mat gespeeld zo blijkt uit de uitslag van 5-1. Het ongeslagen JO17-3 kreeg in Breda de eerste nederlaag te slikken. Het eveneens ongeslagen JEKA JO17-7 won de onderlinge strijd om de koppositie met 3-1.

  Onder 15 Jaar
  Ze waren kansloos tegen koploper GJS JO15-1. De uitwedstrijd in Dalem werd met 6-0 verloren en dat zijn forse cijfers voor de ASWH JO15-1 team. De wedstrijd van JO15-2 tegen JEKA JO15-9 moet ongrijpbaar zijn geweest zijn geweest voor de volgers langs de lijn. ASWH staat op de eerste plek en JEKA met nul punten onderaan. Uitslag 7-5 voor ASWH!! JEKA had na vier wedstrijden nog maar drie keer gescoord….. Wat een wedstrijd moet dit geweest zijn. Goed nieuws van de JO15-6. Uit tegen Baronie JO15-8 werd maar liefst met 9-2 gewonnen en dit betekent de eerste winstpartij in deze 3e fase. Knap gedaan.

  Onder 13 jaar
  De ongeslagen status van de JO13-1 blijft ongeschonden. Tegenstander BZS JO13-1 uit Beusichem werd thuis met een 2-0 verslagen. Met deze aanvaardbare nederlaag kon het BZS team terugkeren naar de Betuwe. Kostbare punten verloor de JO13-2 in Breda bij Boeimeer JO13-1. De op de 10e plaats staande tegenstander wist ASWH (3e) met 1-1 in bedwang te houden en dat was voor Ambachtertjes een behoorlijke tegenvaller. De opgave voor de JO13-5 was te zwaar tegen koploper Drechtstreek JO13-2. Op het koude Drechtstreek veld werd met 5-3 verloren blijft het ASWH team middenmoter. Ondanks de strijdvaardigheid van de JO13-6 lukte het niet om uit van GSC/ODS JO13-2 te winnen. De Dordtse tegenstander hield met pijn en moeite de 1-0 voorsprong vast zodat ASWH toch met lege handen stond. Enorm spannend was het bij ASWH JO13-8 tegen Sliedrecht JO13-3. Beiden teams, kanshebbers voor de titel, vochten voor wat ze waard waren maar uiteindelijk werd Sliedrecht toch met 3-2 de winnaar. ASWH blijft wel op de derde plek.

  Onder 11 jaar
  Terwijl de 3e fase nog lang niet is afgelopen begon de JO11-2 al aan de 4e fase van de competitie. Wie het nog begrijpt mag het zeggen! Uitspelend tegen RFC JO11-1 werd dik met 8-3 verloren.

  MEIDEN/DAMESVOETBAL
  Nadat de meiden van O20 vorige week koploper WDS’19 hadden verslagen werd nu nummer laatst een kopje kleiner gemaakt. Op sportpark Schildman werden de Dubbeldamse meiden met 9-3 ingemaakt. ASWH klimt naar de tweede plaats.
  De eerste nederlaag van de MO15-1 is een feit. De uitwedstrijd tegen de nummer twee, Jan van Arckel MO15-1, werd met 3-1 verloren. Maar ze staan nog wel op de derde plaats.

  Niet genoemde teams speelden geen competitiewedstrijd of werden afgelast.

  Door Gerrit Scheurwater