• De Wedstrijden: Het 1e elftal moet thuis tegen Staphorst opstaan

 • De hervatting van de competitie dit weekend leverde alvast een record aantal afgekeurde wedstrijden sinds jaren op. De winterse omstandigheden waren de oorzaak.

  De competitieleider(s) van de KNVB hebben bedacht deze voorjaarscompetitie te beginnen aan de 3e fase bij de jeugd, behalve voor de JO19-1 en de JO17-1. Die starten met een gloednieuwe voorjaarscompetitie.
  De oude getrouwe vorm van competitie, een gehele reeks van thuis- en uitwedstrijden wordt alleen nog toegepast in het seniorenvoetbal. Waarom nu bij de jeugd in fases wordt gevoetbald is om meer tegen gelijkwaardige tegenstanders te kunnen spelen. Echter, in de praktijk blijkt daar weinig van terecht te komen gezien de mega uitslagen bij veel wedstrijden in de 2e fase van het jeugdvoetbal. Nu maar hopen dat de bedenkers van het 4 fasen voetbal gelijk krijgen.

  1e ELFTAL
  Vol goede moed vertrok het 1e elftal om ca 11.30 uur naar Volendam om daar de competitie te hervatten tegen de gelijknamige club. Met slechts 4 punten achterstand op de oranjehemden zou er wat te halen moeten zijn. En dat was er zeker wel. ASWH begon dapper en de nieuwe spits Hugo Boterman bleek een welkome versterking. De eerste helft ging gelijkwaardig op maar dankzij een slim genomen vrije trap door Yassin Ouja kwam ASWH verrassend op een 1-0 voorsprong. Een splijtende pass van Hugo Boterman kwam goed aan bij Mohamed el Kharabachi die fameus afrondde en feilloos ASWH naar een 2-0 voorsprong schoot. De karig aanwezige ASWH supporters wreven hun ogen nog maar eens uit, en droomden al van 3 punten. Helaas na enig gepingpong in het strafschopgebied van ASWH viel de bal voor de voeten een Volendammer die snoeihard uithaalde en onberispelijk scoorde. Dat was kort voor de rust.
  Na de rust werd al snel duidelijk dat ASWH het energieke Volendam niet in bedwang kon houden. Al snel werd duidelijk dat gelijkmaker er aan zat te komen, net zoals de 3-2 voor Volendam. Tot ca 10 minuten voor het einde was Volendam ASWH de baas totdat opeens een batterij energie opengetrokken werd en Volendam in de verdediging werd gedrongen. Helaas zonder succes. Hadden de ASWH spelers maar eerder het energievat aangesproken, dan was de uitslag misschien wat milder geweest.
  Komende zaterdag komt Staphorst op bezoek. Het 1e elftal moet dan opstaan.

  ONDER 23
  Het 11-tal van O23 heeft een nieuwe trainer/coach. Het vertrouwde gezicht van Ed Ridderhof heeft plaatsgemaakt voor Mark Schreurs die bij Excelsior vandaan komt. (Zie trainerswisseling bij ASWH Onder 23 op deze website.)
  In december verloor ASWH O23 op de laatste wedstrijddag het kampioenschap aan UNA door het 1-1 gelijkspel tegen Forum Sport. Dat kwam behoorlijk hard aan. Maar de voorjaarscompetitie is een mogelijkheid om het opgeblazen blazoen te repareren. Vorige week al speelde O23 de eerste competitiewedstrijd thuis, jawel, tegen kampioen UNA. Met veel verve werd de kampioen duidelijk gemaakt dat ASWH het niet bij het gemiste kampioenschap laat zitten en aast op revanche. En die kwam er dankzij een fraaie 4-2 thuisoverwinning.
  Gisteren moest O23 ongeveer een wereldreis maken voor het spelen van de uitwedstrijd tegen Quick ’20 in Oldenzaal. Bijna 400 km heen en weer!! Hoe verzinnen ze het bij de KNVB. Een pleister op de reiswonde was wel de keurige 3-1 overwinning die daar werd behaald. Twee gespeeld 6 punten. Het had slechter gekund.

  SENIORENVOETBAL
  De seniorenelftallen kwamen niet in actie.

  JEUGD
  Onder19
  Voor de JO19-2 werd de eerste wedstrijd voor deze 3e fase een heerlijke. Met 7-4 thuis van Oranje Wit JO19-3 winnen, daar kun mee thuiskomen.

  Onder 17
  Voor de JO17-4 werd de uitwedstrijd tegen Oranje Wit JO17-3, voor de beker, een echte thriller. Uitslag 4-4 en daarna winst na strafschoppen en door naar de derde ronde. Hartstikke goed gedaan.

  Onder 15
  Ook een bekerwedstrijd voor ASWH O15-3, thuis tegen De Alblas O15-1. De bekerkoorts wilde maar niet oplopen bij ASWH. De tegenstander wist er wel raad mee en won met 4-0. Uitgeschakeld dus.

  Onder 13
  Ook de JO13-7 bekert niet verder. Dit team moest het uit opnemen tegen IFC JO13-1. Het werd spannend maar toch trok IFC aan het langste eind en won met 1-0.

  Onder 11
  De spelers van ASWH JO11-1 en Rijsoord JO11-1 trotseerden de kou als mannen. Zeker de ASWH spelers zullen genoten. De thuiswedstrijd werd met 7-2 gewonnen en daar krijg je het natuurlijk lekker warm van. Dat zal voor de JO11-4 wel anders geweest zijn. De uitwedstrijd tegen GSC/ODS JO11-1 werd met 6-1, en de nodige bibbers, verloren. Ook de JO11-5 speelde een uitwedstrijd. Die togen naar Pelikaan JO11-2 en kwamen letterlijk van een koude kermis thuis. Het werd een koude 4-0 nederlaag.

  MEIDEN/DAMESVOETBAL
  De MO20-1 ontving thuis Beek Vooruit MO20-1. Beide teams waren aardig voor elkaar en gunden elkaar het eerste punt. Uitslag 1-1.
  Voor de Meiden O13 moet de uitslag als een koude douche gevoeld hebben. Thuis, tegen De Alblas MO13-1 regende het doelpunten voor De Alblas. Het werd maar liefst 10-1 voor de groenhempjes.

  Door Gerrit Scheurwater