• De Wedstrijden: Het wedstrijdsecretariaat heeft hulp nodig.

  12 sep 2021
 • Door allerlei persoonlijke omstandigheden hebben een aantal medewerkers van het wedstrijdsecretariaat hun werkzaamheden moeten beëindigen. Hierdoor is de bezetting van het wedstrijdsecretariaat onderbezet geraakt. Dit veroorzaakt problemen, dat zal duidelijk zijn. Het aantal vrijwilligers, die nu op zaterdag beschikbaar is, is ondermaats en dat gaat problemen op leveren. Als hier niet snel verandering in komt dan dreigt het gevaar dat het bestuur in de toekomst maatregelen moet gaan nemen.
  Tot tweemaal is kortgeleden getracht om ouders te mobiliseren voor ondersteuning op zaterdag. Tweemaal is een groep ouders persoonlijk aangeschreven, in juli en augustus. Helaas zonder enig resultaat.
  Binnenkort wordt een nieuwe actie gestart waarin ouders gevraagd worden om eenmaal per maand, bij voldoende bezetting, 3 of 4 uur van hun tijd af te staan om wat lichte werkzaamheden te verrichten op zaterdag.
  Maar hierover later meer.
  Als er ouders of anderen zijn die niet willen wachten om een helpende hand uit te steken dan kunnen die zich aanmelden via vrijwilligers@aswh.nl Dan volgt er een (kort) gesprek over wat de ondersteuning op het wedstrijdsecretariaat in inhoud.

  1e elftal
  Ondanks dat het 1e elftal tot nu toe slechts 1 punt vergaarde was er toch enig optimisme te bespeuren voor de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels. De Spakenburgers waren ook nog niet verder gekomen dan 1 punt, dus waarom niet. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd. Evenals tegen Kon. HFC en Kozakken Boys kwam ASWH voor de rust op voorsprong. In de 2e helft sloeg IJsselmeervogels keihard toe en kwam tegen de verhouding in op een 2-1 voorsprong. Maar gelukkig hebben wij Luuk Admiraal, die prikte de gelijkmaker op het scorebord waardoor uitzicht op de eerste overwinning bleef bestaan. Echter, onze verdedigers konden opnieuw niet voorkomen dat de punten uit handen werden gegeven. Vlak voor tijd scoorde IJsselmeervogels de winnende treffer waardoor de eindstand op 3-2 werd voor de Vogels. Na vier wedstrijden moeten we concluderen dat ASWH best goed mee voetbalt. De onderlinge verschillen tussen het merendeel van de 2e divisieclubs zijn redelijk klein. Mogelijkheden tegen Jong Volendam komende zaterdag zijn er zeker, dus….. gaan wij allemaal voor de eerste overwinning.

  Competitie ASWH O23
  ASWH O23 speelde tegen FC Maense, een bijzondere tegenstander. Dit is een in 1984 door Kaapverdiaanse zeelieden opgerichte vereniging die sinds 2005 aangesloten is bij de KNVB. Delftshaven is de oorsprong van deze Rotterdamse club. Het 1e elftal komt uit in de 4e klasse.
  Een bijzondere vereniging dus die ook met O23 aan de weg probeert te timmeren. Maar helaas voor dit goedwillende team, tegen ASWH kwamen zij duidelijk een aantal maatjes tekort. Met maar liefst 11-0 kregen zij op sportpark Schildman klop van het ambitieuze ASWH, dat naar nu blijkt, waarschijnlijk in een te zwakke afdeling is ondergebracht.

  Is er een liefhebber die het 2e elftal wil bijstaan?
  Wanneer het 2e elftal volgende week in de reserve hoofdklasse aan competitie begint is er nog steeds de vacature van grensrechter. Bij dezen een oproep of er iemand op wil staan om het 2e elftal te helpen. Trainer Martin Nouwen zou het zeer op prijsstellen als deze functie ingevuld zou worden. Je kunt via de mail direct contact opnemen met Martin: m.nouwen@chello.nl

  BEKERWEDSTRIJDEN
  Lagere senioren
  Onder leiding van de nieuwe trainer Rutger Duivenkate ging het 3e elftal op bezoek bij Pelikaan 3. Er was geen succes weggelegd voor de trainer en zijn manschappen. Pelikaan was in eigen huis met 3-0 te sterk. Het 5e moet met GJS 5 uitmaken wie het sterkste is in hun poule. Beiden wonnen twee keer. ASWH deed dit door thuis Heukelum 3 met 3-0 te verslaan. GJS 5 gaf Alblasserdam met 9-0 een pak slaag. Komende zaterdag valt de beslissing wie doorgaat naar de 1e bekerronde. Het 7e heeft ook nog een kans om tot de eerste bekerronde door te dringen. Er werd moeizaam met 2-1 gewonnen uit bij Rijsoord 7. Maar volgende week volgt dan de topper uit tegen Heerjansdam 5. Die wedstrijd moet gewonnen worden omdat de Dammers 2 punten meer hebben. Voorlopig is het 8e onverslaanbaar in de bekercompetitie. Tegenstander Groote Lindt 35+2 werd thuis met een 7-1 nederlaag opgescheept zodat het 8e goed op weg is naar de eerste bekerronde. Dat moet lukken met nog de wedstrijd tegen Pelikaan 11 voor de boeg. Fluitend naar de volgende ronde, dat overkomt het 9e dat haar tweede overwinning vierde door met 3-0 van Papendrecht 7 te winnen. Het 10e ontving thuis Pelikaan 7 en won met 3-0. Leuk voor dit nieuwe jonge team. Of het genoeg is om een ronde verder te komen zal lastig worden omdat ZBC ’97 4 op dit moment de grote favoriet is.

  Jeugd
  Na de toch wel wat teleurstellende openingsronde van beker vorige week, toen de JO19-1 verloor van Oranje Wit JO19-1, volgde nu een knap herstel uit tegen IFC JO19-1. Op het terrein van de buren werden de roodzwarten met 6-0 opgerold. Om door te stromen naar de 1e ronde blijft JO19-1 wel afhankelijk van Oranje Wit.
  Het bekeravontuur van de JO17-1 is van korte duur geweest. In een poule van 2!!, hoe verzin je het, blijkt IFC JO17-1 de enige tegenstander. Uitspelend was na een spannende match IFC net de sterkste. Het werd 2-1. Hetzelfde verhaal voor de JO17-3, ook in een poule 2 en uitspelend tegen IFC. Maar dit ASWH team liet de kaas niet van het brood eten en zadelde de tegenstander met een 5-1 nederlaag op. Die zijn dus verzekerd van de 1e bekerronde. Het bezoek van de JO17-4 aan De Alblas JO17-2 betekende directe uitschakeling omdat met 3-1 werd verloren. Ook hier weer de situatie van een poule van 2. Dus slechts een bekerwedstrijd.
  De JO15-1 behaalde de tweede bekeroverwinning. Uitspelend tegen Hardinxveld JO15-1 werd een benauwde 1-0 overwinning binnen gesleept. Omdat ook Wieldrecht JO15-1 twee keer won wordt de wedstrijd Wieldrecht JO15-1 – ASWH JO15-1 volgende week super belangrijk. De winnaar gaat door, dat is zeker. Wel verzekerd van de 1e ronde is JO15-2. Na één wedstrijd, die uit met 6-1 werd gewonnen van Rijsoord JO15-2, gaan dit team dus door. Dat geldt niet voor JO15-3. Thuis werd een dikke 8-1 nederlaag geleden tegen IFC JO15-1! Ook voor dit team geldt slechts een bekerwedstrijd. Groen licht voor de volgende rond was er voor JO15-4. De thuiswedstrijd tegen Groote Lindt JO15-2 leverde een fraaie 6-2 winst op. Voor de JO15-5 ging die vlieger niet op. Die werden thuis pijnlijk getrakteerd op een 10-1 nederlaag door Papendrecht JO15-1. Ook voor de JO15-6 ging het bekerkaarsje uit. Thuis was dit team niet opgewassen tegen Heerjansdam JO15-2. Het werd 5-3 voor Heerjansdam. Als die er al was, maar de bekerdroom van JO15-7 werd door Pelikaan JO15-2 aan flarden geschoten. De blauwzwarten waren op eigen veld met 10-0 veel te sterk.
  Ook JO13-1 is nog kanshebber om de 1e bekerronde te halen. Er werd uit met 3-1 gewonnen van Oranje Wit JO13-1. Met Rijsoord JO13-1 moet uitgevochten worden wie doorgaat.

  Ook de meidenteams speelden hun wedstrijden voor de beker.
  De MO17-1 togen naar VVAC MO17-1 in Ottoland. Hun bekeravontuur beperkt zich tot een wedstrijd omdat met 2-1 werd verloren. De Meiden van O15-1 gaan wel verder. Die versloegen thuis Sleeuwijk MO15-1 met 2-0. Knap gedaan. De uitwedstrijd van MO13-1 tegen Rijsoord MO13-2 werd met 4-1 verloren en dit betekent tevens het einde van hun bekerambities.

  Door Gerrit Scheurwater