• Kom op nou jongens! Positief coachen.

  Humoristische theatervoorstelling voor ouders en sportcoaches
  Hoe kun je zorgen dat jouw kind (of die jij onder je hoede hebt) het plezier en zelfvertrouwen houdt bij de voetbalclub en op school? Want dan gaat het aantoonbaar beter!

  Als een wetenschapper onderzoek doet bij een sportclub, ontdekt hij dat we met z’n allen – onbewust en onbedoeld – dingen doen waardoor het juist slechter gaat. Maarten is vader van een van de jeugdspelers en als coach actief bij die club. En wordt dan min of meer gedwongen om het anders te doen. Als hij inziet dat je het overal kunt toepassen (hij neemt het zelfs mee naar zijn werk!), valt bij hem het kwartje.

  Dat is in de kern het verhaal van Kom op nou jongens!, de nieuwe theatervoorstelling van stichting Positief Coachen. Bekend van o.a. Dat schiet lekker op zo!, de voorstelling die eerder bij ons te zien was.

  Een heerlijk avondje uit. Met handige tips (die je trouwens ook kunt toepassen op je werk en in je relatie!).
  • Woensdag 13 december 2023, 19.30 tot circa 20.45 uur
  • Theater Cascade (Hoge Kade 50, Hendrik-Ido-Ambacht)
  • Toegang GRATIS (normaal €20)

  Bestel kaartjes door op deze link te klikken: Positief Coachen

  Er waren al 11 opgaven binnen van ASWH. Dus, overige jeugdtrainers/-leiders, bestuurs- en commissieleden en ouders, meld je aan voor deze theatervoorstelling. Je wordt er zeker wijzer van.

 • 1E ELFTAL
  Allereerst trainer Roy Brinkman die ik van harte wil feliciteren met het behalen van zijn trainersdiploma UEFA-A. Dit diploma betekent dat hij nu bevoegd om op alle niveaus van het amateurvoetbal te mogen trainen en ook werkzaam mag zijn als assistent-trainer bij een betaald voetbalorganisatie.
  Trouwens, zijn weekend werd nog behoorlijk opgeschilderd dankzij de 1-0 overwinning op naaste belager Zwaluwen. De Vlaardingers, waarvan zeer positieve berichten vooruit waren gesneld als zijnde een gevaarlijke snelle ploeg, kwamen in Ambacht bedrogen uit. Of zij hadden een mindere dag of ASWH duldde geen concurrentie in hun nabijheid. Ik houd het op het laatste omdat het team van Brinkman Zwaluwen op alle fronten aftroefde. Na de ruststand van 1-0 werd het in de 2e helft echt leuk en spannend. Hoewel Zwaluwen wel wilde aandringen stond gehele de verdediging van ASWH als een huis met Luis Pedro als alleen heerser in de lucht. Zwaluwen kwam er niet door en gebeurde dat wel eens, dan stond nog onze betrouwbare doelman Jeffrey Verkerk paraat. De benauwde voorsprong kwam niet in echt gevaar. Een strijdlustig ASWH nam revanche op zichzelf door de nederlaag van vorige week tegen RVVH weg te poetsen.
  Volgende week Westlandia uit in Naaldwijk en wel op onzalige tijd van 18.00 uur. Ik begrijp niet dat de zaterdagclubs hun oren laten hangen naar de KNVB en er klakkeloos in meegaan om die zondagclubs op die tijd hun thuiswedstrijden te laten spelen. Alle zaterdagclubs zouden hiertegen in opstand moeten komen!!

  ONDER 23 JAAR
  Onder 23-1 glijdt steeds verder weg. Na een toch hoopvolle start is dit team nu terug te vinden op de vijfde plaats. Van de huidige koploper Barendrecht werd nu thuis met 5-0 verloren. Met 12 punten is O23-1 volstrekt kansloos om nog een rol van betekenis te spelen. Het thuisspelende O23-2 wist weer een puntje aan haar totaal toe te voegen. Tegen het hoger staande Kloetinge O23-2 werd met 2-2 gelijkgespeeld.

  SENIOREN
  Na het gelijkspel vorige week tegen IFC 5 herstelde het 2e elftal zich uitstekend van deze halve misstap. De uitwedstrijd tegen Oranje Wit 8! werd met 4-0 gewonnen. Het 3e elftal ontving thuis Oranje Wit 11 en maakte korte metten met de Dordtenaren. Met maar liefst 9-0 werden de oranjehemden afgedroogd. Goed voorbeeld doet goed volgen, het 4e maakte het de tegenstander nog moeilijker. Thuis werd De Alblas 7 van het kastje naar de muur gestuurd met als gevolg een 11-0 nederlaag voor de inwoners van Oud Alblas. Het 5e elftal moest diep gaan om de punten te veroveren. Thuis bleek Rijsoord 8 een tegenstander die zich niet zo gemakkelijk in liet pakken. Maar toch wist ASWH een 4-3 zege over de streep te trekken. Het onderlinge verschil is klein, dat ook blijkt ook uit de stand op de ranglijst. Beiden teams hebben 6 punten, maar het 5e heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Het 6e is haar koppositie kwijt. De opdracht in Dordrecht, tegen de nieuwe koploper RCD 2, bleek teveel van het goede. De wedstrijd was een echte topper zo blijkt uit de uitslag die met 4-3 in het voordeel van RCD werd beslist.

  JEUGDVOETBAL

  ONDER 19 JAAR
  Opnieuw een nederlaag van ons kwakkelende JO19-1. Hoewel het team in Ouderkerk a/d IJssel strijdvaardig Spirit JO91-1 te ‘lijf’ ging werd er toch met 3-2 verloren. De JO19-2 troffen het slecht, tegenstander en koploper Rijsoord JO19-1 was in grootse vorm. Kansloos waren onze ‘jongens’ getuige de uitslag. 5-1 voor Rijsoord.

  ONDER 17 JAAR
  Voor de tweede achtereenvolgende keer geen wedstrijd van de JO17-1! De JO17-2 kwam wel in actie, uit tegen Wieldrecht JO17-2. Het team van ASWH was superieur en won met 4-0. Het eerste punt voor de JO17-3 is binnen. Tegenstander Tholense Boys moest er veel kilometers voor maken om in Ambacht met 2-2 gelijk te spelen, voor ASWH dus een prima uitslag. Voor de JO17-4 stond een pittige wedstrijd op het menu. Thuis moest worden aangetreden tegen het hoger staande Hardinxveld JO17-2. Wat een wedstrijd, de spanning droop er af na de 1-0 voorsprong voor ASWH wat tevens de eindstand werd. Passant werd ook de eerste plaats ingenomen, hoewel die gedeeld moet worden met SteDoCo.

  ONDER 15 JAAR
  Dat de JO15-1 de schrik al boven waren van de nederlaag twee weken geleden wisten we al. Dat lieten de spelers ook nu weer duidelijk blijken door LRC JO15-1 een pak slaag te geven. De uitslag van 5-1 liegt er niet om. De tweede nederlaag voor de JO15-2 is overigens toch wel verrassend. Tegen het eveneens op nul punten staande SC Kruisland JO15-1 werd verwacht dat dit varkentje wel gewassen zou worden. Maar dat viel zwaar tegen, er werd met 3-1 verloren. Na de debacle van vorige week (11-1 verlies) ging het JO15-5 team zonder enige verwachting op bezoek bij koploper Rijen. Er werd wel met 2-1 verloren maar wat hebben de ‘mannen’ van dit team goed partij gegeven. Ze hebben zeker een bonuspunt verdiend. Het team JO15-6 blijft op nul punten staan. Daar zorgden tegenstander Victoria ‘03 voor door op Schildman met 8-2 te zegevieren over een tegenvallend ASWH-team. Maar dit team zal zich ongetwijfeld gaan herstellen.

  ONDER 13 JAAR
  Dat is schrikken, de JO13-1 lijdt een onverwachte, eerste nederlaag. Het bezoek aan middenmoter Roosendaal JO13-1 valt zwaar tegen omdat deze tegenstander zomaar met 4-3 wint. Verdient, dat wel. Zij scoren er één meer! De slag is geslagen door de JO13-2. Na drie wedstrijden zit de eerste overwinning in de knip. Thuis bleek tegenstander Wieldrecht JO13-2 een gewillige prooi die met 4-1 werd gevild. Geen ‘poot’ aan de grond kreeg het JO13-3 team in Papendrecht waar maar liefst met 10-1 werd verloren van het veel te sterk Papendrecht JO13-1. Zij gaan wel fier aan kop, de JO13-4. De uitwedstrijd tegen Pelikaan JO13-3 leverde een 6-1 winst op en dit betekent drie gespeeld, 9 punten. Ook de JO13-5 zijn op de goede weg. Thuis kreeg Papendrecht JO13-2 werd uitstekend gespeeld en gaven hun tegenstander geen schijn van kans. De 6-0 overwinning was dan ook meer dan verdiend. De juiste vorm heeft de JO13-10 nog niet te pakken. Thuis werd de tweede nederlaag geleden. Drie foutjes in de eerste helft betekende drie doelpunten voor het Dordtse SC Emma JO13-1. O10 kwam wel twee keer terug maar het sterke SC Emma pakte het rigoureus aan en won op Schildman met 7-2 en behaalde hun eerste overwinning.

  ONDER 11 JAAR
  De tweede nederlaag alweer voor de JO11-1. Thuis tegen Roosendaal JO11-1 werd het na een doelpuntrijke
  wedstrijd 7-5 voor Roosendaal. Op deze natte zaterdag ging de JO11-3 op bezoek bij Nieuw Lekkerland JO11-1. Beide hadden tot nu toe één wedstrijd gewonnen. Het waren twee gelijkwaardige tegenstanders die elkaar niets toegaven. Dit bleek ook uit de eindstand, 3-3. De eerste nederlaag slikken is nooit leuk maar die nederlaag komt natuurlijk altijd een keer. Nu dus ook voor de JO11-4. Dit team was thuis niet opgewassen tegen SSW JO11-1. Het werd 5-1 voor de Dordtse tegenstander. Ook de JO11-6 liep tegen een nederlaag op en wel in Oude Tonge. Daar was DBCG JO11-2 met 4-2 te sterk.

  VROUWEN/MEIDENVO
  Weer een puntje voor de MO15-1. De uitwedstrijd tegen Wieldrecht MO15-1 werd met 2-2 gelijkgespeeld. Met een vijfde plaats staat dit team er best wel goed op.
  Ook de MO13-1 behaalde kostbare punten op in Dordrecht. Daar werd keurig met 2-1 gewonnen van Oranje Wit MO13-1. Knap gedaan.
  En dan de MO11-1, die ging voor goud zo blijk uit de uitwedstrijd tegen Sliedrecht MO11-1. Met maar liefst 5-0 werden de Sliedrechtse meisjes ingepakt.

  De wedstrijden van niet genoemde teams werden afgelast of hadden geen wedstrijd.

  Gerrit Scheurwater