UA
 • Eerder heb ik hier al eens opgemerkt dat sommige jeugdteams onzinnige lange reizen moeten maken om uitwedstrijden te moeten spelen. En dan bedoel ik vooral de teams die tot de B-categorie behoren. Als deze wedstrijden dan ook nog eens op een vroeg tijdstip beginnen, 9.00 uur bijvoorbeeld, en je moet naar Zeeland met je team betekent dit minimaal half 8 vertrekken vanaf het sportpark. En als het dan ook nog eens nat, koud en donker is dan mag je als KNVB je wel eens afvragen of dit nou voetbalpromotie is. Kennelijk hebben de bureaucraten in Zeist er totaal geen weet van wat er zich bij de verenigingen afspeelt.

  Neem bijvoorbeeld de JO17-3. Deze zijn ingedeeld met allemaal tegenstanders uit West Brabant. Voor die 7 tegenstanders moet heen en weer, 660 km gereisd worden. Hiervoor moeten ouders gevraagd worden om te rijden. Nodig zijn, wel een beetje krap, 4 auto’s, maal 660 km is 2640 km!! Denken ze in Zeist ook aan het milieu en de (brandstof)kosten die gemaakt worden. Al die clubs moeten ook nog een keer naar Ambacht komen om te voetballen tegen de JO17-3. Daar komt dus nog eens 2640 km bij. Een onzinnige indeling dus voor de JO17-3 die uiteraard ook regionaal ingedeeld zou kunnen worden.

  1E ELFTAL
  Het 1e elftal blijft mij verbazen, maar toch ook weer niet. Denk je, de 1e periode is binnen, de prestatiedrang verslapt. De eerste nederlaag kwam er inderdaad aan, RVVH uit, met 2-1. Maar, de spelers hebben het goed begrepen, winnen komt niet zomaar aanwaaien. Willen we inderdaad meedoen voor het kampioenschap dan mogen we niet achterover leunen. Vorige week was concurrent Zwaluwen de pineut en gisteren werd Westlandia met 2-0 verslagen. Het elftal van Roy Brinkman staat er, al is het niet altijd even goed wat het trouwe ASWH-publiek krijgt voorgeschoteld, goed voor.
  Gisteren waren ze er weer, de hardliners (supporters) van ASWH. Op het kletsnatte sportpark van Westlandia, en een onbetamelijke aanvangstijd van 18.00 uur, begon ASWH wel aardig aan de wedstrijd maar het vooral rommelig. Spelmaker Wout Neelen (op de bank) werd node gemist! Na een 0-0 ruststand begon ASWH onstuimig aan de tweede helft en dat leverde het gewenste resultaat. Uit een uitgespeelde aanval was het Genridge Prior die op spectaculaire wijze de 1-0 het Westlandia doel binnengleed. Inmiddels was Wout Neelen in het veld gekomen en dit betekende meer rust in het elftal. Hij was het dan ook die de 2-0 in leidde door een prima pass bij Genndge Prior af te leveren die knap wist te scoren. Een pluim op de hoed voor Genridge die in het Westland misschien wel zijn beste wedstrijd speelde tot nu.
  Conclusie: Opnieuw een prima overwinning. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd. SC Feyenoord op Varkenoord en daar kan ASWH opnieuw laten zien dat het niet voor niets de nummer een van de 4e divisie B is. Hopelijk vanaf de aftrap met Wout Neelen.

  ONDER 23 JAAR
  Onder 23-1 is blijkbaar de weg kwijt want opnieuw werd verloren. Het bezoek aan het voorlaatste staande Houten O23-1 werd met 3-2 verloren. Dat Houten staat nu nog maar op slechts twee punten en dit O23-team zal alle zeilen moeten bijzetten om van de laatste plaatsen verwijderd te blijven. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan om de plek in de 1e divisie te consolideren.
  Onder 23-2 klopte staartploeg Drechtstreek O23-1 in Papendrecht met 3-2. Dit team hoeft zich geen zorgen te maken en staat op een veilige derde plaats. Het debuut van in de O23 competitie is zeker succesvol verlopen.

  SENIOREN
  In het lagere seniorenvoetbal werden alle wedstrijden, vanwege de enorme regenval, afgelast.

  JEUGDVOETBAL
  ONDER 19 JAAR
  Opnieuw droevig nieuws voor onze JO19-1. De thuiswedstrijd tegen Dongen JO19-1 bleek een te zware opgave voor dit elftal en verloren daarom kansloos met 4-0. Hoewel het team JO19-2 uitstekend partij gaf aan het sterke Papendrecht JO19-1 bleef dit team met lege handen achter. Thuis werd met 3-2 verloren en blijven nog een weekje puntloos. Toch?

  ONDER 17 JAAR
  Geen schijn van kans had de O17-1 thuis tegen het tweede staande Best Vooruit JO17-1. Met 4-0 winst gingen de Brabanders huiswaarts. ASWH staat voorlaatste en zullen de handen vol hebben om zich op divisie niveau te handhaven. Thuis speelde de JO17-2 tegen Pelikaan JO17-2 en kreeg pardoes de deksel op de neus, ik bedoel de eerste nederlaag. En niet zo zuinig ook. Pelikaan won maar liefst met 7-2. De reis naar Papendrecht JO17-1 legde JO17-4 geen windeieren. Daar werd een knappe 2-1 overwinning behaald en daarmee blijft dit team, samen met SteDoCo JO17-1, op een gedeelde eerste plaats.

  ONDER 15 JAAR
  Aan de kampioensaspiraties van de JO15-1 is voorlopig een einde gekomen. De onderlinge concurrentiestrijd met Wieldrecht JO15-1 werd in Dordrecht met 2-1 verloren. Dit betekende ook de tweede nederlaag en een duikeling naar de vierde plek op de ranglijst. Voor de JO15-2 is de 2e fase nog lang geen feest. De uitwedstrijd tegen MZC ’11 JO15-1, in Zierikzee, betekent tweemaal 1 uur en 10 minuten in de auto om een wedstrijdje te spelen. En als je dan met 9-0 verliest wordt je daar knap chagrijnig van. Voor de JO15-3 was de uitwedstrijd tegen IFC JO15-1 een lastige. Hoewel zij zich met hand en tand verzette werd het toch een 3-1 nederlaag tegen de buurtgenoten. Voor de JO15-4 was tegenstander Sliedrecht JO15-4 thuis een makkie. Er kwam een klassieke uitslag van 10-0 op het scorebord en daarom klom dit scherp schietende team naar de derde plaats. De tegenstander van de JO15-5 komt uit het ludieke Brabants dorpje Bavel. Voetballen kunnen ze ook en dat bewezen zij door met 5-1 te winnen. De JO15-6 verdubbelde het aantal gemaakte doelpunten dat zij al hadden maar dit was helaas niet genoeg om Oranje Wit JO15-3 in eigen huis te verschalken. Door de 8-3 nederlaag blijven ze laatste. In de voor de JO15-7 nog prille 2e fase werd de tweede wedstrijd afgesloten met een nederlaag bij Rijsoord JO15-3. Het werd daar 5-2 en dat viel wel een beetje tegen na de winst vorige week op IFC. De JO15-8 sprokkelde het eerste puntje binnen. De uitwedstrijd in Breda, tegen JEKA JO15-5, eindigde in 2-2. Het begin is er.

  ONDER 13 JAAR
  Van de top drie speelden de JO13-1 en TSC JO13-1 op sportpark Schildman tegen elkaar. De onderlinge verschillen zijn klein gezien de uitslag 2-2. Lachende derde zou WSC wel eens kunnen worden. De JO13-2 speelde uit tegen Groote Lindt JO13-1 en beide teams maakten er een spannend potje voetbal van gezien de uitslag. Het ging gelijk op maar het was uiteindelijk ASWH dat met 5-4 won. De JO13-4 had eerder nog van Virtus JO13-1 verloren en waarschijnlijk begonnen zij daarom zo fanatiek aan de wedstrijd. Uit een afgeslagen corner werd de 1-0 gescoord en na een mooi afgemaakte solo werd het zelfs 2-0. Na de rust een fanatieker Virtus, die kleine kansjes kreeg maar niet afmaakte. Vijf minuten voor tijd besliste Bobby met een prachtig doelpunt de wedstrijd, Eindstand 3-0. Vier gespeeld, vier gewonnen! Ze moesten er diep voor gaan, maar de JO13-5 bleven in Dordrecht overeind. Tegenstander RCD JO13-3 deed er alles aan om het eerste puntje van ASWH af te snoepen maar, ASWH won toch met 2-1. De eerste winst voor de JO13-6. Thuis kreeg het ook op nul staande EBOH JO13-2 een 7-3 nederlaag aangesmeerd. Het begin is er voor dit team. Ook de JO13-7 deed goede zaken. In Papendrecht werd de uitwedstrijd tegen Drechtstreek JO13-3 maar liefst met 7-1 gewonnen. Met de JO13-9 wil het nog vlotten. Ook de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys JO13-2 werd verloren. Hoewel taaie tegenstand werd geboden kon toch niet worden voorkomen dat het 3-2 werd voor de Werkendammers. Na een goede 1e fase is de JO13-10 nu nog steeds op zoek naar de juiste vorm. De uitwedstrijd tegen VVGZ JO13-3 betekende alweer de derde nederlaag. 5-1 werd het voor de roodhemden uit Zwijndrecht.

  ONDER 11 JAAR
  Het blijft moeizaam gaan met de JO11-1. Opnieuw werd verloren, nu tegen het nog puntloze Rijsoord JO11-1 dat op eigen veld met 5-3 won van het kansloze ASWH. Het bepaalt niet zwakke De Alblas JO11-2 was voor de JO11-2 een uitdaging om de eerste winst te pakken. Thuis werd de club uit Oud Alblas verdiend met 2-0 verslagen. Geen enkel mededogen had de JO11-4 met Oranje Wit JO11-6. In Dordrecht werd de tegenstander met fikse cijfers (8-2) ingemaakt. Het thuisspelende JO11-6 kreeg een behoorlijk tikkie van de nummer één IFC JO11-4. De uitslag werd een hele rare, namelijk 13-4 voor IFC. Als een team vier doelpunten maakt dan win je meestal wel. Hier moet het doel van ASWH zo lek geweest zijn als een mandje.

  VROUWEN/MEIDEN
  De VR18+1 kwamen traditiegetrouw vrijdagavond in actie. Er stond maar één wedstrijd op het programma. Vuren was de tegenstander en daar werd met 3-0 van verloren.
  Goed nieuws van de MO17-1. Thuis moest de handschoen opgepakt worden tegen De Zwerver MO17-1 en dat deden de meiden met verve. De 1-0 winst betekende ook meteen de eerste overwinning. Chapeau!
  De thuiswedstrijd van de MO13-1 leverde behalve veel nattigheid geen punten op. Rijsoord kwam, zag en overwon de ASWH meiden met 3-0.
  Wat deden ze het goed de MO11-1 tegen de ongeslagen koploper IFC. Ondanks de 2-1 verlies gingen de meiden met opgeheven hoofd van het veld. Goed nieuws voor de MO11-2. Net gestart in de competitie hebben ze de eerste overwinning al te pakken. De uitwedstrijd tegen Sliedrecht MO11-2 werd met 3-2 gewonnen.

  Gerrit Scheurwater