• De Wedstrijden: Seizoen geslaagd

 • Het is al weer een aantal weken geleden dat het voetbalseizoen is beëindigd.
  De KNVB heeft wat leuke cijfers tevoorschijn getoverd over hoe de ASWH teams hebben gepresteerd het afgelopen seizoen. Ik wil deze cijfers al onze voetballende leden niet onthouden, dus let op!
  ASWH nam met 62 teams deel aan de competitie. In totaal werden door al die teams 1388 wedstrijden gespeeld. Van de thuiswedstrijden werd 50% in winst omgezet en 44% van die wedstrijden werd verloren. 6% eindigde in een gelijkspel. In de uitwedstrijden werd iets minder gepresteerd. Minder dan de helft, 40%, werd gewonnen en 46% van de wedstrijden leverde verlies op. 14% werd met een gelijkspel afgesloten.
  Het aantal gescoorde doelpunten thuis, liep op tot 2891. Daar tegenover staat dat de ASWH keepers thuis 2661 keer de bal in het net zagen verdwijnen. De cijfers van de uitwedstrijden waren minder goed. 2415 keer scoorden de ASWH spelers. Maar de tegenstanders wisten maar liefst 2755 het ASWH doel te vinden.
  Het team met het hoogste winstpercentage was het 8e. Dat was maar liefst 85%. De ASWH teams speelden het afgelopen seizoen het meeste tegen Oranje Wit.

  Al met al kunnen we met z’n allen terugzien op een geslaagd seizoen. De apotheose was natuurlijk de onverwachte promotie van het 1e elftal naar de 2e divisie.

  ASWH 90 jaar

  90 Jaar

  ASWH bestaat in 2019 90 jaar. Uiteraard mag dit jubileum niet ongemerkt voorbijgaan. Afgelopen week heeft de jubileumcommissie daarom opening van zaken gegeven van wat er het komende seizoen staat te gebeuren. In de planning staat ook dat er opnamen gemaakt worden voor een film over ASWH. Het verleden, heden en toekomst zullen hierin tot uiting worden gebracht.

  Hoewel het ASWH archief behoorlijk gevuld is hebben de jaren 40, 50 en 60 vrijwel geen fotomateriaal nagelaten. Daarom hierbij een oproep aan alle Ambachters en kinderen van oud-leden, zoek eens op de zolder, kijk eens in vergeten laatjes of vergeelde albums of er nog foto’s te vinden zijn die betrekking hebben op ASWH. Wij zouden het enorm op prijs stellen als er foto’s uit die jaren beschikbaar zouden zijn. Laat het ons weten. Bel naar 0655391813 of mail naar voetbalclubaswh@gmail.com Bij voorbaat dank.

  ASWH digitaal

  Op dit moment is de Mediacommissie van ASWH druk bezig met het inrichten van een nieuwe website en ClubTV. In de kantine komen schermen te hangen die actueel nieuws geven van programma’s, uitslagen, standen etc etc. Met ingang van het nieuwe seizoen moet dit allemaal operationeel zijn evenals alle team-apps van ASWH die via Voetbal.nl te bewonderen zijn. Meer info volgt later.

  ASWH in de 2e divisie

  De promotie naar de 2e divisie heeft uiteraard gevolgen voor de vereniging. De licentie-eisen, vooral de paragrafen juridisch en financiën, zijn strakker dan voor de 3e divisie. Ook op het gebied van veiligheid zijn de eisen aangescherpt.
  In het najaar wordt een cursus Stewardopleiding gegeven waar al onze stewards aan deel zullen nemen. De bedoeling is dat na deze cursus de stewards gecertificeerd zijn en meer bevoegdheden zullen hebben/krijgen.
  Alvast een tip voor alle leden die thuiswedstrijden van het 1e elftal bezoeken, zorg dat je in het bezit bent van een ledenkaart en denk er aan dat deze persoonsgebonden is.

  Van alle thuiswedstrijden van het 1e elftal worden door FOX opnamen gemaakt en op zaterdagavond worden daarvan ca 3 minuten uitgezonden. Ook is het de bedoeling dat minimaal één keer een live-uitzending wordt gemaakt van een thuiswedstrijd van ASWH.

  Bedankt vijwilligers
  Een woord van dank aan al onze vrijwilligers, van bestuurslid tot de leider van JO8-2, van gastvrouw tot kantinemedewerker en iedereen die betrokken is bij ASWH. Allemaal bedankt voor uw vrijwilligersbijdrage aan de organisatie van ASWH. Zonder u zou de vereniging niet kunnen functioneren. Dankzij u staat ASWH er goed op. De vereniging wordt alom geprezen als het uithangbord van Hendrik-Ido-Ambacht. Wees er van overtuigd dat het bestuur van ASWH uw werkzaamheden zeer waardeert. Hopelijk tot in het nieuwe seizoen.

  Iedereen een mooie vakantie gewenst!

  Door Gerrit Scheurwater