• In Hendrik-Ido-Ambacht bestaat een Cai Fonds dat zich richt op het toekennen van subsidies ten behoeve van het verenigingsleven in Ambacht. Dit verenigingsleven is in de ogen van de stichting een belangrijke factor voor het dorpse karakter van Hendrik-Ido-Ambacht.
  De stichting CaiFonds liet kortgeleden een publicatie uitgaan naar de plaatselijke verenigingen met de mededeling dat deze stichting zich gaat opheffen. Het bestuur van de stichting deed een beroep op de verenigingen om een subsidie aanvraag in te dienen. Het bestuur is voornemens om de gelden die de stichting beheert, na rato, te verdelen onder de verenigingen. Uiteraard diende ASWH ook een aanvraag in met als bestemming uitbreiding van de kleedaccommodatie.
  Vrijdagavond 1 december waren alle verenigingen, die een aanvraag hadden ingediend, uitgenodigd om in Cascade de toekenning van de aanvraag bij te wonen. Alle aanwezige verenigingen werden aangenaam verrast met een bepaald bedrag, ook ASWH. De aanwezige ASWH-bestuursleden geloofden hun oren niet toen zij het toegekende bedrag hoorden, dit bleek maar liefst € 100.000,-- te zijn!!
  Sinterklaas bestaat toch!
  Voorzitter Jong Middendorp deelde gisteren, na de wedstrijd tegen Poortugaal, dit in de volle kantine mede aan de aanwezigen. Een geweldige opsteker voor de club. De uitbreiding van de accommodatie (kleedkamers) wordt hierdoor een stuk realistischer.
  Uiteraard zijn alle leden van de verenging en het bestuur de stichting Cai Fonds bijzonder dankbaar voor deze toekenning.

  1E ELFTAL
  Op het ijskoude sportpark Schildman moest het 1e elftal aantreden tegen Poortugaal, een van de achtervolgers, maar wel met 12 punten achterstand op ASWH. Van die grote puntenachterstand was weinig te merken. Poortugaal speelde een fris spelletje en kreeg in de eerste helft een paar doelrijpe kansen om op voorsprong te komen. Geweldig keeperswerk van Jeffrey Verkerk voorkwam dat ASWH op achterstand kwam. Aanvallend liet ASWH het in die eerste helft helemaal afweten.
  In de alsmaar kouder wordende tweede helft beet ASWH meer van zich af en pakte het initiatief. Maar als de voorwaartsen al gevaarlijk werden was daar de Poortugaal doelman, die net als Jeffrey, zijn mannetje stond. Daarom is de 0-0 eindstand wel terecht te noemen. SWH blijft soeverein op de eerste plaats op ruime achterstand gevold door de rest.
  Komende zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen het Haagse HBS, een van de oudste clubs van Nederland. In 1893 opgericht en werd in 1904 voor het eerst landskampioen. Een club met historie mag je wel zeggen. De wedstrijd begint 15.30 uur

  ONDER 23 JAAR
  Het team O23-1 heeft zich weer teruggevonden. Na de 4-1 overwinning vorige week op Argon werd thuis tegen HBS opnieuw een goed resultaat geboekt. Thuis werd tegen de nummer twee met 2-2 gelijkgespeeld. Maar……., omdat zowel Houten als UNA wonnen staat ASWH met deze beide ploegen in aantal punten gelijk op de voorlaatste (degradatie) plaats. Dat wordt volgende week dus spannend. ASWH moet uit spelen tegen UNA en zal moeten winnen om beide lotgenoten voor te blijven.
  Ook de O23-2 zal de laatste competitieronde winnend af moeten sluiten. De 3-0 thuisnederlaag tegen RBC O23-1 kan nog wel eens kwalijke gevolgen hebben. Om de voorlaatste plaats te ontlopen moet uit van VVGZ worden gewonnen en dat is, samen met Kloetinge, ook een van de gegadigde voor de voorlaatste plaats.

  SENIORENVOETBAL
  Het 2e elftal speelde een uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland 4 en won daar moeiteloos met 5-0. Dit betekende de vijfde overwinning, en op dit moment een derde plek op de ranglijst. Het 3e elftal verloor dure punten aan Wieldrecht 5. Thuis werd het 5-3 voor de Dordtse tegenstander en ASWH blijft op de achtste plaats staan. Donderdagavond speelde ASWH 5 een inhaalwedstrijd thuis tegen Heerjansdam 5. Onder de stralende lichtbundels had dit elftal de grootste moeite om het laatste staande Heerjansdam onder de duim te houden. Met pijn en moeite werd met 3-2 gewonnen. Maar de 3 punten zijn wel binnen.
  De overige seniorenteams werden afgelast.

  JEUGDVOETBAL
  De winterse omstandigheden hebben er toe geleid dat het jeugdprogramma behoorlijk is gedecimeerd. Veel wedstrijden werden afgelast. Gevolg van deze afgelastingen is dat niet alle wedstrijden van de 2e fase gespeeld kunnen worden en dat is natuurlijk harstikke jammer.

  ONDER 19 JAAR
  Na de winst, van de JO19-1, vorige week op Wilhelmina Boys waren de verwachtingen hoopvol voor de uitwedstrijd tegen VOAB JO19-1. Maar middenmoter VOAB bleek het voetbalkunstje beter te beheersen en troefde ASWH met 2-1 af waardoor dit elftal in degradatiezorgen blijft. Woensdagavond toog de JO19-3 naar Papendrecht om te proberen Drechtstreek JO19-3 3 punten te ontfutselen. Helaas lukte dat niet want Drechtstreek bleek de betere ploeg en won met 3-1.

  ONDER 17 JAAR
  Het JO17-1 blijft onder de maat presteren. Thuis werd opnieuw een nederlaag geleden. Nu was RKDVC JO17-1 de boosdoener. Het ASWH team deed er alles aan om de nederlaag te voorkomen maar de club uit Drunen ging toch met de 2-1 winst aan de haal. De JO17-4 pakte thuis de volle winst op Dussense Boys JO17-1. Met 2-0 werden opnieuw 3 punten aan het totaal toegevoegd en dit team staat nu op een tweede plek.

  ONDER 15 JAAR
  Opnieuw een gelijkspel voor de JO15-1. De uitwedstrijd tegen Drechtstreek JO15-1 eindigde in 1-1 en dat was gezien de stand op de rangelijst geen verrassende uitslag. Een uitstekende uitoverwinning behaalde de JO15-3 op Pelikaan JO15-2. 4-1 werd het en daarmee blijven ze favoriet voor de eerste plek. Een mooie uitslag boekte de JO15-6. Thuis tegen MOC ’17 JO15-5 werd met 3-1 gewonnen. ASWH kwam al heel snel op een 1-0 achterstand maar het team knokte zich terug in de wedstrijd tegen de toch wel fysiek sterkere tegenstander. Een verdiende en tevens de tweede overwinning in deze 2e fase. In de Reeshof, in Tilburg, was JO15-8 niet opgewassen tegen SV Reeshof JO15-3. De 7-3 nederlaag was gezien de stand op de ranglijst wel te verwachten.

  ONDER 13 JAAR
  Na de dure nederlaag van vorige week krabbelde de JO13-1 weer op. De uitwedstrijd in Goirle tegen VOAB JO13-1 werd keurig met 3-1 gewonnen. Alle overige O13-teams werden afgelast.

  ONDER 11 JAAR
  Ook bij de O11-teams, op een wedstrijd na, werden alle wedstrijden afgelast. Voor de JO11-6 was de reis naar het ijskoude Oude Tonge bepaald geen schoolreisje. Gelukkig kon tegenstander WFB JO13-3 ASWH niet bijbenen zodat met 9-2 werd gewonnen. Dit verzachtte de kou nou enigszins.

  VROUWEN/MEIDENVOETBAL
  Vrijdagavond konden de vrouwen 30+ en 18+ nog naar hartenlust voetballen omdat toen de nachtvorst niet had toegeslagen. De VR30+ speelden twee wedstrijden die beiden werden gewonnen. De eerste ging tegen Seolto die net met 1-0 werd gewonnen. De tweede wedstrijd was het verschil met tegenstander Oosterhout/SCO Vr30+2 groter en werd het 3-0 voor de Ambachtse vrouwen. Deze positieve uitslagen zetten de ASWH vrouwen op kop van de ranglijst met maar liefst 9 punten voorsprong op Oosterhout/SCO VR30+1.

  Door een correspondent werd dit verslag ingezonden.
  Minus 2 graden Celsius gaf de thermometer aan toen de vrouwen 18+ het strijdperk vrijdagvond betraden op het hoofdveld van ASWH. Gestreden moest tegen de damesteams van Vuren, Tricht en De Gaard (een samenwerking tussen de clubs RWB en NEO ’25 om meiden en damesvoetbal van de grond te krijgen).
  Om stipt 19.30 uur bliezen de goed ingepakte scheidsrechters Ton en Hans op hun fluit voor de 1e wedstrijd van 25 minuten. ASWH speelde tegen De Gaard en kwam na een kleine 20 minuten op 1-0 door een mooie kopbal uit een corner. De tweede wedstrijd werd met 0-2 van Vuren verloren en de laatste wedstrijd tegen Tricht werd spannend maar werd uiteindelijk met 1-2 verloren.

  Alle uitslagen
  De Gaard - ASWH 0-1
  Vuren - Tricht 0-2
  ASWH - Vuren 0-2
  De Gaard - Tricht 1-1
  Tricht - ASWH 2-1
  Vuren - De Gaard 1-1

  Sportiviteit stond hoog in het vaandel, beide scheidsrechters behoefden amper te fluiten en beiden werden na afloop keurig netjes bedankt voor hun inzet op deze koude avond, daar kan menig team op de zaterdag nog een voorbeeld aan nemen.

  O, wat hadden ze het lastig in Dalem tegen GJS MO20-1. Maar zoals een koploper het betaamd werd er geknokt voor de overwinning en dat leverde een 3-2 winst op.
  Een mooie uitslag voor de MO15-1. De uitwedstrijd tegen Papendrecht MO15-1 werd met de fraaie cijfers van 5-1, gewonnen. Daardoor stijgt dit team naar een derde plaats.
  Ook de MO11-2 konden feestvieren. De uitwedstrijd tegen Dubbeldam MO11-1 lieten zij de tegenstander spartelen door met 7-2 te winnen.

  Gerrit Scheurwater