• De Wedstrijden: Uitstekende competitiestart van ASWH JO19-1

  10 okt 2021
 • Door het toenemen van het aantal teams aan de competitie komt de accommodatie van ASWH steeds meer in het gedrang voor wat betreft de ruimte. Met dispensatie van de KNVB werd al een oplossing gevonden door veld 5 te creëren op de trainingsstrook voor meer speelruimte. Dit veld is al in gebruik. Dank zij de welwillende medewerking van de gemeente worden daarop op termijn nog vaste doelen geplaatst en komen er ook ballenvangers. Verder wordt in overleg met de gemeente bekeken hoe veld 6 (dat door de KNVB is afgekeurd) weer speelklaar gemaakt kan worden.
  Ook de beschikbare kleedkamerruimte staat zwaar onder druk. Het bestuur is al in overleg met de gemeente om te bezien om nieuwe kleedruimte te creëren. Gezien het krappe aantal vierkante meters grondoppervlak rondom het gebouwencomplex zal creatief nagedacht moeten worden om nieuwe kleedkamers te kunnen realiseren. Op welke termijn die kleedkamer uitbreiding gerealiseerd kan worden, daar is nog geen zinnig woord over te zeggen.

  1e elftal
  Een teleurstellende uitslag voor het 1e elftal, vooral na die hoop gevende overwinning van vorige week tegen Spakenburg. Rijnsburgse Boys stak echt niet met kop en schouders boven ASWH uit gezien het verschil op de ranglijst. ASWH begon sterk en schiep zich een paar goede mogelijkheden om te scoren. Die kansen werden jammer genoeg de nek om gedraaid door te veel getreuzel van onze aanvallers. De 1-0 van Rijnsburg kwam zomaar uit de lucht vallen. De ‘zondebok’ was ex-ASWH Robbert Olijfveld die liet zien hoe je moet scoren. Daarna nam Rijnsburgse Boys de regie in handen en ASWH kwam een paar keer goed weg dankzij de paal en een goede ingreep van onze doelman Bryan Janssen. De tweede helft scoorde Rijnsburgse Boys al rap 2-0. Een vrije schop van buiten de 16 keerde Bryan met de vuisten maar helaas belandde die afgeslagen bal bij een eenzame vrij staande speler van Rijnsburg die van afstand feilloos doel trof. Daarna kreeg steeds meer ASWH grip op de wedstrijd. Maar de durf ontbrak om meer vooruit te voetballen. Teveel werd het balletje breed gespeeld waardoor de toch kwetsbare verdediging van Rijnsburgse Boys ruim de tijd kreeg om zich telkens weer te hergroeperen. Jammer, een gelijkspel had er ingezeten. Maar ja, met dit soort bespiegelingen verdien je geen punten. Dan volgende week maar Quick Boys proberen te verrassen.

  O23
  Wanneer de uitslag van O23, dat uitspeelde bij SSA FC Skillz, een maatstaf is dan moet het een lastige uitwedstrijd geweest zijn. De nummer 2 legde ASWH blijkbaar het vuur aan de schenen maar de Hagenaars konden toch niet voorkomen dat het O23 van ASWH met 2-1 won. Hierdoor houdt het team van coach Ed Ridderhof een riante voorsprong op de nieuwe nummer 2, VOC O23, van 6 punten.

  SENIORENVOETBAL
  ASWH 3 speelde thuis tegen DFC 3 thuis en kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een toch wel verrassende nederlaag van het 5e uit bij Pelikaan 6. De blauw-zwarten trokken met 2-1 de winst naar zich toe en daarmee stond eerste nederlaag voor ASWH vast. Het 6e deed het beter, die wonnen bij Rijsoord 7 met 3-0 en nestelen zich in de middenmoot. Het 8e nam stiekem revanche voor die nederlaag van het 6e. Thuis kreeg tegenstander Pelikaan 8 geen ‘poot’ aan de grond en kon met een 8-0 nederlaag vertrekken. Thuis tegen het ongeslagen SC Emma 3 kon het 9e niet op. Maar er werd gestreden tot in de laatste minuut maar de 1-0 nederlaag kon toch niet worden voorkomen. Het 10e blijft winnen. Voor de derde achtereenvolgende keer was er eer en glorie. Thuis werd Nieuw Lekkerland 5 met 4-0 verslagen. Ook het 11e draait uitstekend. Dit elftal had geen moeite met Papendrecht 5 en won ruimschoots met 4-1. Gevolg een knappe 3e plaats.

  JEUGDVOETBAL
  Jongens O19
  De uitstekend competitiestart van ASWH O19-1 werd voortgezet door thuis Kozakken Boys JO19-1 de eerste nederlaag toe te brengen. Door de 3-1 overwinning is ASWH nu (even) alleen koploper. Het team JO19-2 blijft het ook goed doen. De thuiswedstrijd tegen Teisterbanders werd met 5-3 gewonnen en dit betekent dat ze lijstaanvoerder blijven.

  Jongens O17
  De JO17-1 kreeg thuis het sterke Sparta JO17-1 op bezoek. Sparta moest er vol voor gaan om de 2-1 overwinning veilig te stellen. Daarmee was de eerste nederlaag voor de HO17-1 een feit. Ook de JO17-2 wist niet te winnen. De uitwedstrijd tegen Heerjansdam JO17-1 werd kansloos met 7-3 verloren.

  Jongens O15
  Een mooie overwinning kan worden genoteerd voor de JO15-1. Unitas JO15-1, een lastige tegenstander, was op eigen veld niet opgewassen tegen een goed spelende ASWH. Met een 3-1 winst keerden de ASWH boys tevreden huiswaarts. De vijfde overwinning voor de JO15-2. Klasse gedaan van dit team dat uitspelend RCD JO15-2 kansloos met 4-1 af serveerde. In en tegen Meerkerk (JO15-1) voetbalde de JO15-3 zich naar een 3-1 overwinning. Een plek in het linker rijtje is verzekerd. Het eerste verliespunt van de JO15-4 is een feit. Thuis tegen Dubbeldam JO15-2 kwam dit team niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Daardoor zijn ze medekoploper af. De derde overwinning op rij voor de JO15-5. Ditmaal werd thuis Hardinxveld JO15-3 met 7-3 geklopt. Op de ranglijst is dit team nu de fiere koploper. ASWH JO15-6 behaalde bij het Bredase Boeimeer JO15-3 een knappe maar zwaarbevochten 3-2 overwinning.

  Jongens O13
  Een dikke nederlaag voor de JO13-1. Thuis bleek het bezoekende SV Capelle JO13-1 duidelijk een maatje te groot. De uitslag, 8-2 voor Capelle, spreekt voor zich. De JO13-2 wacht nog steeds op de eerste overwinning. Ondanks verwoede tegenstand greep dit team uit tegen Groot Ammers JO13-1 naast de punten door met 2-1 te verliezen. De uitwedstrijd van de JO13-3 tegen het ongeslagen Pelikaan JO13-2 leverde het ASWH team een 4-1 en de tweede nederlaag op. Het eerste puntje voor de JO13-4 is binnen. Uit tegen Papendrecht JO13-2 werd het na een leuke wedstrijd de eindscore van 3-3 bereikt. De hatelijke nul is in ieder geval weg. Het team JO13-5 schoot geweldig uit de slof. Uit tegen Drechtstreek JO13-3 werden de Papendrechters verpulverd. Het werd 8-0 en daarmee werd een plek in de middenmoot veroverd. Ook het JO13-6 team wint, al was de score iets bescheidener. De uitwedstrijd tegen VVGZ JO13-3 eindigde in 3-2 en dit team werd dus 3 punten rijker. De thuiswedstrijd van de JO13-7 werd een behoorlijke domper. Tegen het sterke Hardinxveld JO13-3 werd kansloos met 10-3 verloren. De eerste overwinning moet nog gevierd worden.

  Jongens O11
  Een schitterende koppositie voor de JO11-1. Opnieuw werden 3 punten veroverd, nu thuis tegen VVGZ JO13-1. Het werd 6-3 en met 15 punten uit 5 wedstrijden is dit team de spekkoper van de afdeling. Om in het spoor van de koplopers te blijven moest het JO11-2 team uit wel winnen van Nieuw Lekkerland JO11-1. En ja hoor, dit gebeurde ook, het werd 3-2. Hoera, de eerste overwinning voor de JO11-3. Thuis tegen Rijsoord JO13-2 ging dit team meteen los en scoorde 3 punten door met 7-1 te winnen. Oei, wat was het spannend bij ASWH JO11-4 tegen Streefkerk JO11-1. Maar het ongeslagen ASWH team hield het hoofd koel en wist van de naaste concurrent met 4-3 te verslaan. Zij gaan nu zonder een verliespunt glorieus aan kop. Niet ongeslagen maar wel aan de kop van de ranglijst geldt voor JO11-6. Mede koploper De Alblas JO11-2 werd thuis met 6-1 verslagen. Klasse van dit team.

  De Meiden
  De MO17-1 liet er thuis tegen Sliedrecht MO17-1 geen gras over groeien. Direct na de aftrap stond het al 1-0 om nog voor de rust uit te lopen naar 8-0. Opmerkelijk was dat twee doelpunten werden gescoord uit een hoekschop door de bal achter de keepster te koppen. Na rust liep het wat moeilijker mede omdat Sliedrecht compacter ging spelen, uiteindelijk scoorden de meiden van ASWH nog 6 doelpunten en dat maakte de eindstand 14-0.
  Opnieuw verlies voor de MO15. Voor dag en dauw moest dit team al de Alblasserwaard in om tegen Groot Ammers MO15-1 te spelen. Helaas werd dit niet beloond met een overwinning, het werd 4-0 verlies.
  Ook de MO13-0 moest opnieuw een nederlaag incasseren. In Dordrecht was Dubbeldam MO13-1 met 6-0 veel sterker. Zowel de MO15-1 als de MO13-1 wachten nog op hun eerste punt.

  Alle niet genoemde teams speelden niet.

  Door Gerrit Scheurwater