UA
 • Tijden de wedstrijd Engeland – Slowakije viel mij op dat aan de Engelse keeper Jordan Pickford een steekje los zit. Of dat nou spanning komt of dat hij teveel “rennies” geslikt heeft weet ik niet maar die eigenaardige gekkebekkerij van hem is volslagen idioot. Het wonderlijke is dat niemand van de Engelse spelers hem maande om eens normaal te doen. Benieuwt hoe dat gezicht er uitziet in de ¼-finale tegen Zwitserland.

  De nieuwe regering zorgt er voor dat sportverenigingen opnieuw maar weer eens gepakt worden. De verhoging van het BTW-tarief, van 9 naar 21%, betekent dat o.a. de consumptieprijzen in de kantines weer verhoogd moeten worden. Uit onderzoek blijkt dat na een significante prijsverhoging, grote groepen mensen cultuur, evenementen, sport, horeca en nieuws niet langer kunnen betalen en noodgedwongen moeten afhaken met alle maatschappelijke gevolgen van dien. Van deze regering worden de sportclubs zeker niet blij.

  Tijdens Roemenië - Nederland viel mij op dat Virgil van Dijk zomaar ballen aan de tegenpartij gaf. Dat is uitzonderlijk voor de aanvoerder. Maar gelukkig viel het kwartje goed voor het Nederlands 11-tal. Al vind ik die loftuitingen voor Cody Gakpo wel wat overdreven. Zelf vond ik Reinders de beste van het veld. De dynamiek die deze speler uitstraalt is een voorbeeld voor veel andere spelers. Na de debacle tegen Oostenrijk is het vertrouwen bij “onze jongens” en met een beetje geluk kunnen we zelfs de finale bereiken. Turkije en of Engeland of Zwitserland moeten te pakken zijn. Maar Spanje wordt wereldkampioen!

  De bij ons zo bekende scheidsrechter Danny Makkelie mocht na twee wedstrijden van het EK vertrekken. Ik heb zou het flauwe vermoeden dat de Kroaten hier de oorzaak van zijn. Na de uitschakeling Italië gaven zij Danny de schuld omdat hij teveel blessuretijd zou hebben bijgetrokken. Hoewel Danny een dijk van een wedstrijd floot werd hij door de politieke UEFA op het vliegtuig naar huis gezet. Teleurgesteld, dat zeker. Maar hij had veel meer verdiend gezien een aantal kneuzen die wel mochten blijven. Neem nou die scheids die Spanje Duitsland floot!

  Voor het 1e elftal start de competitie op zaterdag 18 augustus terwijl de schoolvakanties nog niet eens zijn beëindigd in midden-Nederland. Zaterdag 14 december wordt de laatste wedstrijd voor de competitie gespeeld. Dan volgt de winterstop tot 11 januari. De eerste kwalificatieronde voor de TOTO KNVB beker wordt gespeeld op dinsdag 3 of woensdag 4 september. De competitie-indeling voor het 1e elftal en het wedstrijdprogramma zijn inmiddels bekend. Zie elders op deze site.

  Vanavond met z’n allen voor de buis om naar Nederland – Turkije te kijken? Hoe bestaat het toch dat iedereen op televisie, waaronder onze analisten, dat Nederland gaat winnen. Meestal loopt het dan heel anders af. Dus, met bibberende knieën kijken hoe het afloopt.

  Gerrit Scheurwater