UA
 • Het Ambachtse aandeel in Onder 23-1 neemt na de zomer nog verder toe. Eerder meldden we al dat vier spelers uit Onder 23-2 de stap naar het belofteteam maakten, nu is ook duidelijk geworden dat drie talenten uit Onder 19-1 doorstromen. Stuk voor stuk echte ASWH-jongens, die de club goed kennen. Dit past perfect binnen het beleid om Onder 23-1 zoveel mogelijk uit eigen spelers te laten bestaan. Hieronder een introductie van de drie talenten die zullen aansluiten.

  De eerste is Ronaldo Hameetman. Hij speelt al sinds zijn vierde voor ASWH. De 18-jarige Ronaldo begon als veldspeler, maar werd in de E-pupillen keeper. Sindsdien is hij in het doel blijven staan en doorliep hij alle selectieteams. Dit seizoen rook hij al aan seniorenvoetbal, omdat hij al enkele keren bij Onder 23 zat en zelfs bij het eerste meetrainde. ,,Ik ben een meevoetballende keeper, die veel praat", omschrijft hij zichzelf. Zijn teamgenoten benadrukken dat Ronaldo bovendien beschikt over katachtige reflexen. Zijn doelstelling voor komend seizoen is duidelijk. ,,Ik hoop op een goed seizoen, waarin we in een leuke sfeer goede resultaten kunnen behalen. Persoonlijk wil ik me verder ontwikkelen, om uiteindelijk de stap naar het eerste elftal te kunnen zetten."

  De 16-jarige Tymo Bloos is de jongste van de drie. Hij speelt al twaalf jaar bij ASWH, al werd die periode onderbroken door avonturen in de jeugd van NAC en FC Dordrecht. Die profclubs zagen zijn potentie en het feit dat hij nu al naar Onder 23 doorschuift, geeft aan dat ook binnen ASWH zijn talent herkend wordt. Tymo is een aanvallende middenvelder, die naar eigen zeggen vooral uitblinkt in de passing. Wellicht wat bescheiden, want zijn ploeggenoten noemen hem verder behendig, goed aan de bal en stevig in de duels. Zijn persoonlijke doelstelling is eveneens helder. ,,Ik wil zoveel mogelijk speelminuten maken. De concurrentie is behoorlijk, maar ik heb er vertrouwen in dat het me gaat lukken. Natuurlijk hoop ik ook dat we met het team een gezellig seizoen draaien."

  De derde speler die de stap maakt is Sam Stolk. Hij is 18 jaar oud en begon bij ASWH in de Mini's. Vanaf de E-jeugd zat hij altijd in de selectieteams. Het liefst speelt Sam centraal achterin of op het middenveld, maar hij is al op veel posities te vinden geweest. Die multifunctionaliteit wordt door zijn ploeggenoten ook gezien als grote kwaliteit, net als zijn snelheid. ,,Ik ben denk ik wel rustig aan de bal en heb overzicht", voegt Sam, die al eens in een onderling oefenduel met ASWH 1 en Onder 23 meespeelde, daaraan toe. Hij weet ook wat hij volgend seizoen graag wil bereiken. ,,Een leuk seizoen, met veel speeltijd en misschien een kampioenschap. Dat zou mooi zijn. Natuurlijk wil ik mezelf ook goed ontwikkelen."

  Ze hebben er al veel zin in en noemen het een goede zaak dat ASWH steeds meer inzet op eigen jeugd. ,,Als je met veel clubjongens speelt, is de onderlinge chemie veel groter. Het zou geweldig zijn als op termijn ook het eerste uit veel eigen spelers bestaat", zeggen ze. Bovendien hebben ze de voorbeelden van het nieuwe beleid van dichtbij kunnen zien. ,,Jesse van Es en Filip Pausic waren vorig seizoen nog teamgenoten van ons en zij zitten nu al bij het eerste." Uiteraard hopen de drie dit voorbeeld te kunnen volgen. Wij wensen ze vast veel succes en plezier!

  Mikki

 • De drie talenten die vanuit Onder 19-1 naar Onder 23-1 doorschuiven, van links naar rechts Sam Stolk, Ronaldo Hameetman en Tymo Bloos.