• Eerste driepunter ASWH onder 23 in 2e divisie.

  4 apr 2022
 • Het onder-23 elftal van ASWH won afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie van de 2e divisie. EVV Echt fungeerde als sportieve tegenstander. De Limburgers zaten al omstreeks half negen in de bus voor deze ontmoeting, die een aanvangstijd van 12.00 uur kende. Sjoerd van der Waal verving de wegens griep afwezige trainer Ed Ridderhof. ASWH greep meteen het initiatief in deze onderhoudende tweekamp. Dat leverde ook best een aantal goeie kansen op.

  Bo Blinker opende de score. Knap anticiperend op een fraaie diagonale wisselpass van Levi Bouwense deponeerde Blinker de bal tegen het nylon, 1-0. Tayfun Goksever Karaca had daarna tot twee keer toe het vizier net niet op scherp staan, maar Mohamed El Bannasri rondde even later wel succesvol af, 2-0.

  ASWH, dat georganiseerd en gedisciplineerd acteerde, gaf verdedigend niet al te veel weg, mede door het sterk optredende centrale duo Simon Loshi en Bryan Dekker en de foutloos en attent keepende Twan Bakker. 

  ASWH verslapte na de pauze nauwelijks en zag handenbinder Duuk Schiereck de score naar een geruststellende 3-0 opvoeren. De kers op de taart kwam van de voet van Simon Loshi. De zich veelvuldig inschakelende en in dribbelende verdediger ging een perfect uitgevoerde één-twee-combinatie met Goksever Karaca aan, welke doeltreffend, vanuit de lucht, naar de 4-0 eindstand werd geschoten.   

  Pim Bosch