• Even voorstellen... Peter Verhoeve

  16 jul 2021
 • De selectie van ASWH voor het seizoen 2021/22 kent weer de nodige nieuwe gezichten. Tijdens de trainingen en oefenwedstrijden zullen zij zich op voetballende wijze presenteren, maar om ook al een beetje een beeld te krijgen van de persoon achter de voetballer stellen wij de nieuwkomers de komende tijd voor. Dat gebeurt aan de hand van een op de alom bekende rubriek Persoonlijk uit Voetbal International gebaseerde vragenlijst. In het eerste deel de van VVSB afkomstige Peter Verhoeve. Een oude bekende, die met rugnummer 14 gaat spelen.

 • Naam:

  Peter Verhoeve

  Leeftijd:

  28 jaar (op 10 augustus word ik 29)

  Woonplaats:

  Den Haag

  Burgerlijke staat:

  Getrouwd met Karmen Verhoeve

  Welk beroep of welke studie doe je:

  Ik werk als Kwaliteit- / Veiligheidsadviseur bij Transafe B.V.

  Wat is je favoriete positie in het veld:

  Centraal achterin.

  Wat voor type voetballer zullen de ASWH-supporters straks gaan zien:

  Eén die ze al vijf jaar kennen, want ik speelde hier tussen 2014 en 2019 ook al, haha. Nog steeds een voetballer die voorop gaat in de strijd en medespelers van achteruit één op één met de keeper kan zetten na een leuke pass.

  Heb je nog andere hobby's naast het voetbal:

  Ik vind het leuk om series of films te kijken, maar natuurlijk ook om tijd door te brengen met mijn zoon en vrouw. Je kunt me ook altijd bellen om te lunchen of dineren!

  Welke film / televisieserie raad je de ASWH-supporters aan:

  Dat is Vikings.

  Welke muziek zou je willen toevoegen aan de playlist die in de ASWH-kleedkamer wordt afgespeeld:

  Het nummer Lekkerding van John West en Lange Frans mag niet ontbreken!

  Wat is je favoriete voetbalclub:

  Ik heb geen echte voorkeur en geniet meer van mooi voetbal dan van een club. Mooi voetbal varieert jaarlijks bij verschillende clubs. Het tijdperk van Messi, Xavi en Iniesta bij Barcelona was bijvoorbeeld schitterend.

  Wie is je favoriete voetballer aller tijden:

  Op dit moment als centrale verdediger, mijn positie dus, Sergio Ramos. Overall ga ik voor Lionel Messi en, als verdediger, voor Franz Beckenbauer.

  Wie is de beste speler waarmee je zelf hebt gevoetbald:

  De Braziliaan Leonardo, in mijn tijd bij NAC Breda.

  Wie is de lastigste / beste tegenstander die je hebt gehad:

  In de A-jeugd van NAC ben ik eens in één helft helemaal van het veld gespeeld tegen Ajax. Zij hadden toen Geoffrey Castillion in de spits, met Christian Eriksen achter zich. Helaas scoorde Castillion drie keer en Eriksen twee keer...

  Wat is voor jou tot nu toe je voetbalhoogtepunt:

  De promoties met ASWH naar de derde divisie en later de tweede divisie, maar ook de mooie resultaten die we in de TOTO KNVB Beker hebben geboekt.

  Waarom heb je voor ASWH gekozen:

  Voor mij voelt ASWH als thuiskomen. Bovendien heb ik, vanwege mijn tussentijdse avontuur bij VVSB, nog niet met de club in de tweede divisie gespeeld en daar wil ik graag verandering in brengen!

  Wat is je ambitie voor komend seizoen:

  Als we realistisch blijven, moet handhaven de doelstelling zijn voor ASWH. Maar de ambitie is om de top van de middenmoot te bereiken!

  Is er nog iets dat de supporters echt over jou zouden moeten weten:

  Ja, genoeg. Maar als ze dat te weten willen komen, kunnen ze altijd even een praatje komen maken tijdens de derde helft in de kantine.

 • Mikki