• Fraaie goals bezorgen ASWH-beloften overwinning in Rosmalen

 • Op een knotsgekke aanvangstijd (17.15 uur) trapte het onder-23 elftal van ASWH afgelopen zaterdag af voor de 3e competitiewedstrijd tegen OJC uit Rosmalen. Omdat de hoofdmacht van OJC zelf thuis om 19.00 uur in de 3e divisie zondag tegen VVSB gepland stond, moest de tweekamp op een ander veld dan het hoofdterrein worden gespeeld. Met een straffe tegenwind kreeg de niet goed aan de wedstrijd begonnen √©quipe van trainer Ed Ridderhof binnen de tien minuten de tegenslag van een achterstand te verwerken. Die Brabantse 1-0 was vrijwel identiek aan de tegentreffer van een week eerder in het uitduel bij Dongen. Onvoldoende druk op de bal bood de OJC-aanvaller de kans om een vertrekkende pegel af te vuren, die door het windje-mee een dusdanige extra vaart mee kreeg dat het speeltuig zijn Waterloo uiteindelijk in het net achter doelman Twan Bakker vond, 1-0.

  Duuk

  Tot aan die fase had ASWH zich nauwelijks gevaarlijk getoond maar een zeer sterke tussensprint hierna werd bekroond met drie fantastische treffers. De gelijkmaker kwam van de voet van de debuterende Ray Versluis. Middenvelder Sam van Veen speelde Versluis strak aan. Zijn aanname, voorbeweging en afronding bleken te veel voor de verbouwereerde Brabantse goalie, 1-1. Het wierp meteen een soort schroom van de ploeg af, want de combinaties begonnen hierna duidelijk soepeler te lopen. Duuk Schiereck vond, enige minuten later, na een prima aanval over veel schijven met zijn subtiele voorzet het hoofd van Versluis die werkelijk fantastisch raak kopte, 1-2.

  Manco
  Kort daarna combineerden Suleiman Bah en Jastin Doudeijns naar hartenlust over de linkerkant door de OJC-defensie waarna de assist van Doudeijns door een prima richting eerste paal sprintende Schiereck werd binnen getikt, 1-3. Een geruststellende pauzestand die overigens na een uiterst magere tweede helft geen wijziging meer onderging.
  En wellicht was dat het enige manco van deze wedstrijd dat er in de tweede helft eigenlijk te slordig en niet goed werd gevoetbald. Doelman Bakker voorkwam zelfs tot tweemaal toe een aansluitingstreffer. En bij 2-3 had het dan toch weer gewoon een wedstrijd geworden.
  Maar met drie gespeeld en zeven punten is er geen reden tot klagen als het gaat over punten pakken en stand op de ranglijst. Zaterdag wordt de competitie voortgezet met een thuiswedstrijd tegen RKAVV.

  Pim Bosch