UA
 • Vandaag is bekend geworden dat op 9 maart Frans Lighaam op 82-jarige leeftijd is overleden.

  Toen zijn zoon Patrick op voetbal ging werd vader Frans al snel gestrikt als jeugdleider. Daar bleef het echter niet bij, omdat hij al snel bereid werd gevonden om het Weekbericht te drukken. Dat heeft hij zo’n 30 jaar volgehouden, samen met Joke van der Straaten. Behalve het Weekbericht werd de drukkerij van ASWH ook gebruikt voor allerlei andere soorten drukwerk zoals programmaboekjes, jaarverslagen etc. Behalve voor ASWH verzorgde Frans ook nog een aantal jaren het drukwerk voor een aantal andere verenigingen uit Ambacht.

  Toen de drukkerij moest gaan afbouwen, het digitale tijdperk deed ook bij ASWH haar intrede, was minder drukwerk nodig. Toen ging Frans op de horecatoer. Hij werd kantinemedewerker, voornamelijk tijdens trainingsavonden en op zaterdagmorgen.

  Tevens was Frans, samen met Mas Westerlaken, zo rond de 40 jaar actief als wedstrijdleider in de sporthal bij toernooien als de GCS-Bokaal, de Joop Valk-Cup en vele andere jeugdtoernooien die jaren achtereen werden georganiseerd in de kerstvakanties.

  Frans heeft dus veel betekend voor ASWH. Voor al zijn vrijwilligerswerk werd hij daarvoor in 2005 beloond met de Waarderingsspeld.

  Hoewel Frans geen lid meer was van onze vereniging, wil het bestuur van ASWH de betekenis van Frans voor ASWH graag benoemen.

  De laatste jaren kwam Frans niet meer op het sportpark omdat zijn gezondheid dit niet toeliet. Maar velen zullen zich Frans herinneren als een voorbeeldvrijwilliger.

  Het bestuur van ASWH wenst zijn vrouw Nel, zijn kinderen en kleinkinderen en verdere familie veel troost toe tijdens de komende tijd.

  De crematie van Frans heeft vanmiddag plaatsgevonden.

  Bestuur ASWH