UA
 • Al sinds de jaren 80 worden bij ASWH schoolvoetbaltoernooien georganiseerd. Deze toernooien zijn in de loop der jaren door de KNVB geadopteerd waardoor nu in het gele land schoolvoetbal eensluidend wordt georganiseerd.

  In Ambacht is Gerrit Scheurwater de grote voortrekker van het schoolvoetbal. Vandaar dat sportcommissie van de basisscholen vorig jaar heeft besloten zijn naam te verbinden aan deze toernooien.

  Het Ambachtse schoolvoetbal is een gezamenlijk initiatief van de sportcommissie van de Ambachtse basisscholen en voetbalvereniging ASWH, Deze toernooien worden in 2024 gehouden op 3 april (groepen 3/4), 10 april (groepen 7/8) en 17 april (groepen 5/6) op Sportpark Schildman op de velden bij vv ASWH. De aanvangstijden zijn 14.00 uur op 3 april en 13.30 uur op de overige twee middagen.

  Het is voor de 15e keer dat de basisscholen, samen met de voetbalvereniging ASWH, de jaarlijkse schoolvoetbaltoernooien in de huidige vorm organiseren. In totaal doen er 131 teams mee en ruim 1200 deelnemers verspreid over de drie woensdagmiddagen.

  Bijzonder is dat voor het eerst het toernooiprogramma digitaal middels “Tournify” gemaakt en ook de standen worden daarin bijgehouden. 

  Bijzonder is dat de wedstrijden van de groepen 3/4 zullen worden geleid door leerlingen van groepen 8 van SOL de Bron. De scheidsrechters voor de wedstrijden van de overige groepen worden geleid door leerlingen van het Develsteincollege het Walburg College en ASWH clubscheidsrechters. Uiteraard is de organisatie wordt de organisatie hier heel blij van.

  Het zou fijn zijn als deze (jonge) scheidsrechters niet op de huid gezeten worden door te fanatieke coaches en publiek. Als er eens een verkeerde beslissing wordt genomen, accepteer dit en laat het daarbij.

  Alvast veel dank voor de vrijwilligers van ASWH die hun steentje bijdragen aan het slagen van deze toernooien. Kantinemedewerkers, zij die de velden inrichten etc etc.

  Wij wensen de deelnemers en de begeleiding van de teams vooral een fijne voetbalmiddagen toe.
  Namens de vv ASWH: Gerrit Scheurwater
  Namens de scholen: Erna Middendorp