UA
 • ASWH heeft vanmiddag de winnende draad weer opgepakt in de vierde divisie B. De kampioen won op sportpark Schildman van SC Feyenoord (3-2). De ploeg van trainer Roy Brinkman moest tot twee keer toe een achterstand rechtzetten tegen de Rotterdammers. In de tweede helft zocht ASWH lang naar de winnende treffer. Kort voor tijd sloegen de Ambachters eindelijk toe, waarmee zij een verdiende driepunter aan het totaal toevoegden. De grote man bij ASWH was spits Bradley Tuinfort. De clubtopscorer verzorgde de totale productie, waardoor hij zijn eerste hattrick in het seniorenvoetbal liet noteren.

  Trainer Roy Brinkman had ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Westlandia van een week eerder enkele wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling. Sam van Veen en Lovette Ofori keerden terug in de ploeg, waardoor Jullien Moerman en Bryan Dekker nu reserve waren. Dit had ook enige invloed op de veldbezetting, want Wout Neelen stond daardoor centraal achterin geposteerd. Op de bank was een plek ingeruimd voor Gerard van der Borst. De keeperstrainer fungeerde als reservedoelman, omdat Alejandro Platero Bustos met Onder 23 mee was. Bij tegenstander SC Feyenoord stonden de voormalig ASWH'ers Stefan Kok, Jerry Tieleman en Samuel van der Velden in de basis. Lee Quincy Cheuk-a-Lam was reservedoelman bij de Rotterdammers. De andere spelers met een Ambachts verleden, Clarence Bijl en Yarick Dorst, waren niet van de partij op een zonnig sportpark Schildman.

  ASWH had na de nederlaag tegen Westlandia iets goed te maken en verscheen ook met die intenties aan de aftrap. Toch deelden de gasten de eerste speldenprik uit via een counter. Samuel van der Velden schoot uiteindelijk naast. Aan de andere kant kreeg Bradley Tuinfort een kans na doorkoppen door Lovette Ofori, maar de kopbal van de spits werd een prooi voor Stefan Kok. Na iets meer dan een kwartier openden de bezoekers de score. Na een hoekschop kreeg de defensie de bal niet weg, waarna een soort scrimmage ontstond. Walter Bennett haalde vervolgens doeltreffend uit en zette SC Feyenoord op een 0-1 voorsprong.

  Het antwoord van ASWH liet niet heel lang op zich wachten. Joshua Adney pakte in de opbouw de bal af van een Rotterdamse verdediger en gaf een uitstekende voorzet op Bradley Tuinfort. De spits kwam goed voor zijn man en tikte de gelijkmaker binnen. Daarna controleerde ASWH de wedstrijd steeds meer. Dat resulteerde in mogelijkheden, maar een vrije trap van Joshua Adney werd uit de hoek getikt en Bradley Tuinfort kon na een goede voorzet van Stefan Watson net niet afronden. Ook claimde Joshua Adney nog vergeefs een strafschop nadat hij werd gevloerd bij een actie in de zestien van SC Feyenoord, maar de overigens prima fluitende scheidsrechter Prick zag er niets in.

  Een minuut voor rust namen de bezoekers echter tegen de verhouding in opnieuw de leiding. Na een counter gaf Jeremy van Uunen breed op Everon Pisas. De aanvaller, die komend seizoen voor de buren van IFC speelt, zag zijn eerste poging nog knap gekeerd worden door Jeffrey Verkerk. Pisas kon de rebound echter wel benutten en dus was het 1-2. Ook dit poetste ASWH echter vrij snel weer weg. Aanvoerder Edon Fetahi begon in de toegevoegde tijd aan een opmars richting het Rotterdamse strafschopgebied. Hij combineerde met Bradley Tuinfort en gaf vervolgens het passje op de spits. Tuinfort rondde koel af met een boogballetje en zorgde daarmee met zijn tweede treffer van de middag voor een 2-2 ruststand.

  Na rust drukte ASWH de bezoekers steeds verder terug. De Ambachters gingen nadrukkelijk op jacht naar een treffer, maar hadden pech dat een afstandsschot van Edon Fetahi naast het doel eindigde. Even later leek Joshua Adney na een afgeslagen hoekschop wel succesvol, maar zijn schot werd door Stefan Kok knap met de voet uit het doel gehouden. Ook een artistieke omhaal van Bradley Tuinfort en een poging van Genridge Prijor na een individuele actie hadden geen succes. Bovendien bleven enkele penaltyclaims onbeantwoord, zowel bij vermeend hands als bij een val van Jessy Hommersom over de keeper.

  ASWH leek in elk geval conditioneel sterker dan SC Feyenoord, dat zich beperkte tot tegenhouden en loeren op de counter. Met Jullien Moerman voor Jessy Hommersom bracht trainer Brinkman een verse kracht in de gelederen. De bezoekers zorgden bij het ingaan van het laatste kwartier voor gevaar met een uitbraak. Jeffrey Verkerk voorkwam een doelpunt van Walter Bennett, zodat ASWH op de winst kon blijven jagen. Met Luis Pedro en Bryan Dekker in de ploeg speelde Brinkman zijn laatste troeven uit. Pedro, normaal verdediger, meldde zich aan het front. Hij speelde daar direct een rol bij de derde Ambachtse goal. Bij een uittrap van Jeffrey Verkerk ging Pedro in duel met een tegenstander. Niemand raakte de bal, maar daardoor kon Bradley Tuinfort wel anticiperen. De spits bleef eerst sterk op de been in een duel en schoot vervolgens heel beheerst de 3-2 binnen. Een hattrick voor Tuinfort, wiens totaal voor het seizoen daarmee op veertien kwam.

  Eindelijk had ASWH waar het heel de tweede helft naar zocht. Er kwam echter nog flink wat tijd bij, mede door een drinkpauze en de nodige blessurebehandelingen bij SC Feyenoord. In die toegevoegde tijd was Samuel van der Velden nog dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot eindigde op de lat. Vervolgens leek Genridge Prijor het duel te beslissen. Hij zette een goede actie in op de achterlijn, omspeelde ook de doelman en schoot in. Zijn poging leek door een verdediger met de handen van de lijn te worden gehaald, maar de scheidsrechter oordeelde van niet. Geen doelpunt én geen strafschop, zodat het nog even spannend bleef.

  Kort daarna floot Prick echter alsnog voor het laatst. ASWH boekte een verdiende overwinning en herstelde zich daarmee na het verlies van vorige week. Bovendien blijft ploeg in de race om als eerste te eindigen in de derde periode, al maakt dat voor de verdeling van de nacompetitietickets zoals bekend niets uit. Het zou echter leuk zijn als het lukt om drie periodes te winnen, al moet ASWH dan nog wel Westlandia passeren. Hoe dan ook wil de kampioen het seizoen goed afsluiten. Volgende week wacht de laatste uitwedstrijd bij SV Poortugaal. Een ploeg waar nog niet van is gewonnen dit seizoen, dus direct een mooie uitdaging om daar verandering in te brengen.

  ASWH - SC Feyenoord 3-2 (2-2)
  17. 0-1 Walter Bennett 21. 1-1 Bradley Tuinfort 44. 1-2 Everon Pisas 45 (+3). 2-2 Bradley Tuinfort 87. 3-2 Bradley Tuinfort
  Scheidsrechter: Dominique Prick

  ASWH: Jeffrey Verkerk; Tristan Armand, Edon Fetahi, Wout Neelen, Stefan Watson; Sam van Veen (86. Luis Pedro), Joshua Adney, Jessy Hommersom (65. Jullien Moerman); Lovette Ofori (86. Bryan Dekker), Bradley Tuinfort, Genridge Prijor

  SC Feyenoord: Stefan Kok; Amr Limouri (90. Igor Miljkovic), Jamir Naudts, Jerry Tieleman, Tom Pruijsers; Walter Bennett, Khalid Rahli, Samuel van der Velden; Everon Pisas (77. Delvin Pinheiro), Jeremy van Uunen (77. Bradley Peek), Rowendley Martijn (36. Jannick Verbont)

  Mikki

 • Bradley Tuinfort is, ondanks de verdedigende actie van Jerry Tieleman, op weg naar de 2-2 tegen SC Feyenoord (foto: Philip Schmidt)

  Een uitgebreide fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina Voetbalfoto's Tuinfort.