UA
 • Informatie Vrouwenvoetbal 18+ en 30+

 • Het vrouwenvoetbal heeft in Nederland de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt; steeds meer meisjes en vrouwen lopen warm om in een vrouwen- of meidenteam te voetballen.

  De OranjeLeeuwinnen zijn niet meer weg te denken uit het Nederlands voetballandschap en ook de Pure Energie Eredivisie Vrouwen krijgt steeds meer vorm, zij zijn dan ook aan een voortvarende opmars bezig om het Vrouwenvoetbal steeds meer gezicht te geven. Hoe anders was dat 50 jaar geleden toen het voetballen voor vrouwen starten en een officieel onderdeel werd van de KNVB. Inmiddels zijn er een halve eeuw later meer dan 162.000 vrouwelijke leden actief bij 1862 amateurverenigingen. Zo ook bij ASWH. 

 • Bij ASWH hadden we al het bekende seniorenvoetbal, het jeugdvoetbal met pupillen en junioren en de Old Stars met 35+ en 65+ voetbal (Walking Footbal) sinds enkelen jaren biedt ASWH als amateurvoetbalvereniging ook meisjesvoetballen en sinds 2021 hebben  vrouwen de gelegenheid om met uitsluitend dames en meisjes in een team te voetballen.

  Na enkele seizoenen met uitsluitend meidenteams is ASWH in seizoen 2021- 2022 gestart met vrouwenvoetbal. Op dit moment zijn er 2 vrouwen teams actief. De speelsters van deze teams respectievelijk 18+ of 30+.  De teams spelen wedstrijden van 7-tegen-7 in een regionale competitie op een half veld op een 5-tal speelavonden per seizoenshelft.

 • ASWH heeft voor een 7-tegen-7 competitie gekozen omdat op die manier sportiviteit makkelijker is te combineren met een druk dagelijks leven. Kan een speelster een keer niet spelen op vrijdag? Geen probleem, andere speelsters zijn beschikbaar om in te vallen en te voetballen.


  Op dit moment zijn er dus 2 vrouwen teams actief, maar ASWH heeft de ambitie om door te groeien en zo meerdere vrouwenteams te kunnen formeren. 

  Lijkt het je wat om een keer kennis te komen maken? De gezelligheid maar ook professionaliteit te ervaren binnen het vrouwenvoetba van ASWH? Meld je dan aan voor een proeftraining via de link in de menubalk of stuur een mailtje naar vrouwenvoetbal@aswh.nl.