• Informatie Vrouwenvoetbal 18+ en 35+
 • Het vrouwenvoetbal heeft in Nederland de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt; steeds meer meisjes en dames lopen warm om in een vrouwen- of meidenteam te voetballen.

  Een grote stimulans hierin zijn natuurlijk de geweldige prestaties van het Nederlands Vrouwenelftal ofwel de Oranjeleeuwinnen.

 • Naast het bekende seniorenvoetbal, het jeugdvoetbal met pupillen en junioren en de Old Stars met 35+ en 65+ voetbal (Walking Footbal) biedt ASWH als amateurvoetbalvereniging ook meisjes en vrouwen de gelegenheid om met uitsluitend dames en meisjes in een team te voetballen.

  Na enkele seizoenen met uitsluitend meidenteams is ASWH in seizoen 2021- 2022 gestart met team VR1 (Vrouwen-1). De speelsters in dit team zijn 18 jaar en ouder en spelen wedstrijden van 7-tegen-7 in een regionale competitie op een half veld.

 • ASWH heeft voor een 7-tegen-7 competitie gekozen omdat op die manier sportiviteit makkelijker is te combineren met een druk dagelijks leven. Kan een speelster een keer niet spelen op vrijdag? Geen probleem, andere speelsters zijn beschikbaar om in te vallen en te scoren.


  Op dit moment is er één vrouwen team actief maar ASWH heeft de ambitie om zo snel als mogelijk te groeien en meerdere vrouwen teams te kunnen formeren. Recent is er dan ook al een 2de trainingsgroep gestart met vrouwen in de categorie  35+, ook zij staan wekelijks met veel  enthousiastme op het veld.

  Lijkt het je wat om met uitsluitend dames in een elftal te voetballen? De gezelligheid maar ook professionaliteit te ervaren binnen het vrouwenvoetbal? Geef je dan eens op voor een proeftraining en stuur een mailtje naar vrouwenvoetbal@aswh.nl.