• Jesper van den Bosch, Gilmaro van de Werp en Sam van de Kreeke vertrekken naar Barendrecht

  26 jan 2022
 • Het aantal vertrekkende selectiespelers bij ASWH neemt verder toe. Gisteren en vandaag hebben drie spelers bij de technische commissie aangegeven na de zomer voor een andere club te voetballen. Het gaat om Jesper van den Bosch, Gilmaro van de Werp en Sam van de Kreeke. Het drietal vertrekt naar regiogenoot Barendrecht.

  Aanvoerder Jesper van den Bosch is al sinds 2013 actief bij ASWH. De 33-jarige middenvelder is bezig aan zijn negende seizoen. Ook verdediger Gilmaro van de Werp maakt al negen seizoenen deel uit van de A-selectie, nadat de 28-jarige Dordtenaar eerder al in de jeugd en het tweede elftal speelde. Van den Bosch en Van de Werp, samen goed voor zo'n 530 officële wedstrijden in ASWH 1, maakten deel uit van een succesvolle generatie. Zij promoveerden twee keer met ASWH, wonnen twee districtsbekers, de landelijke amateurbeker, de Supercup en twee regionale bekertoernooien. Daarin waren zij van grote waarde. Uiteraard door hun spel, maar ook met enkele belangrijke treffers.

  De derde vertrekker, Sam van de Kreeke, zal ook voor altijd verbonden zijn aan een belangrijk doelpunt. Hij schoot ASWH in 2019 immers naar de tweede divisie met zijn rake vrije trap in Lienden. De 26-jarige Van de Kreeke is bezig aan zijn vierde seizoen en was in de Jack's League doorgaans ook basisspeler.

  Het trio heeft aangegeven dit seizoen nog alles te willen geven om lijfsbehoud af te dwingen met ASWH. Wij danken Jesper, Gilmaro en Sam voor hun inzet in de afgelopen jaren. Na de huidige jaargang zal er ongetwijfeld nog een passend afscheid volgen.

  de Redactie