ASWH
ASWH JO15-1
17 September, 2018
Na winst op Hoeven en IFC stond de belangrijke wedstrijd tegen Virtus op het programma. Virtus had namelijk ook van deze ploegen gewonnen. Omdat Virtus dat met grotere cijfers gedaan had, moest er gewonnen worden om door te gaan in de beker. In de basis begonnen Maurice, Milan, Costiaan, Riley, Robin, Tim, Jesse, Filip, Job, Mike en Guyon.

ASWH begon perfect aan de wedstrijd. Na een slordigheid achterin bij Virtus na goed doorjagen van Mike kon Guyon de bal onderscheppen en al na 1 minuut achter de keeper van Virtus schuiven, 0-1. ASWH speelde prima maar had nog wel moeite met de doorschuivende middenvelders van Virtus en de snelle aanvoerder. In de 11e minuut speelde de keeper van Virtus de lange bal op de aanvoerder, die om Robin heendraaide en de bal achter Maurice schoot, 1-1. ASWH nam het initiatief weer in handen en kon nog voor rust de 1-2 voorsprong weer in handen nemen: uit een prima vrije trap van Filip kon Job raak schieten. In de eerste helft hadden door blessures Costiaan en Robin het veld al moeten verlaten, waarvoor Nathan en Mika het veld in waren gekomen. In de rust wisselde trainer Eddy: Castor voor Milan en Daan voor Job, om de voorsprong vast te kunnen houden en te vergroten.

De tweede helft werd het meer een meer een vervelende wedstrijd door veel overtredingen van beide kanten, waar de scheidsrechter zijn handen vol aan had. Hij liet het ook niet na om kaarten te trekken, waar Daan en zijn tegenstander al snel achterkwamen na een kleine ruzie. Aan ASWH de taak om te blijven voetballen, waarmee het dankzij Guyon gelukkig al vrij snel in de tweede helft 1-3 werd. Omdat Virtus binnen 4 minuten alweer de 2-3 maakte, kwam de spanning weer terug en moest ASWH laten zien in staat te zijn deze wedstrijd uit het vuur te kunnen slepen.

Na een lange aanval van Virtus counterde ASWH in de 50e minuut met een prachtige dubbele één-twee tussen Daan en Filip, waarna Filip met een heerlijke pass door de lucht Mike vrij voor de keeper zette, die keurig afrondde: 2-4. De overwinning was nu heel dichtbij. Toen Filip in de 60e minuut na een goede pass van Daan van buiten ‘de 16’ knap de 2-5 binnenschoot, was de wedstrijd gespeeld. Het spel van Virtus werd steeds gemener: Mike kon gelukkig verder na een aanslag van een speler van Virtus, die goed wegkwam met geel. Diezelfde speler kreeg het niet veel later aan de stok met Daan, waarna de scheidsrechter besloot ze allebei hun tweede gele kaart te geven en dus rood.

Een vervelend einde van de wedstrijd, waarin ASWH bij vlagen goed voetbal liet zien en vooral veel strijdlust en passie toonde, iets wat in de eerdere wedstrijden nog wel eens ontbrak. Er is nog genoeg te verbeteren, maar deze wedstrijd geeft goede hoop voor de competitiestart, waarin Sliedrecht wacht. ASWH JO15-1 is door in de beker!

Door Ed van Yren
 
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Belangrijkste nieuws & actualiteiten
Corona maatregelen tegen Westlandia onveranderd
Even voorstellen... Willem Beuk
Update: Trainingsschema voor de week van 10 t/m 15 augustus
Winnend ASWH behoudt ook tegen Jong Sparta Rotterdam ongeslagen oefenstatus
Even voorstellen... Jay Brand
Kantine zaterdag 8 augustus
Ook tegen Jong Sparta gelden corona maatregelen
Even voorstellen... Henrico Drost
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Agenda
15 Aug ASWH - OJC Rosmalen
22 Aug ASWH - Jong Willem II
25 Aug Barendrecht - ASWH
29 Aug ASWH - Smitshoek
08 Sep ASWH - Egalité Academy
31 Mar Schoolvoetbal Groepen 7/8
14 Apr Schoolvoetbal Groepen 5/6
21 Apr Schoolvoetbal Groepen 3/4
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft