• Komende zaterdag speelt ASWH thuis tegen DOVO. Dan is er natuurlijk weer een team van de week geselecteerd om de spelers te vergezellen naar het veld en in de rust strafschoppen te nemen op de reservedoelman. Deze keer is dat JO11-2. Tijd voor een nadere introductie van dit jeugdteam, geschreven door de enthousiaste begeleiders.

  ASWH JO11-2 is op 17 mei as team van de week! Het team speelt in de eerste klasse, laat met regelmaat uitstekend voetbal zien en gaat voor elkaar door het vuur.  

  De trainingen en wedstrijden zijn onder de bezielende leiding van Henri van Driel en Rachiem Rolobessy (tevens coördinatoren van de gehele JO11- lijn). Omdat de coördinatietaken veel tijd in beslag nemen en vele handen licht werk maken, helpt Alex Erlings vaak bij de woensdagtrainingen & is spelleider en is Martin de Ruiter de teamleider.

  Na een wat stroeve start van kwart veld naar half veld heeft JO11-2 de tweede competitie in de tweede klasse gespeeld waar met verve het kampioenschap werd behaald, dus nu zijn ze weer terug op het oude niveau. Meer en meer hebben ze in de wedstrijden het betere van het spel, met mooie driehoekjes en één-tweetjes of simpelweg een goede opbouw van achteruit. De (loop-)lijnen die zijn uitgezet door de trainers zijn steeds vaker zichtbaar! Helaas wordt er dan wel eens verzuimd om het af te maken waardoor er nèt onnodig verloren wordt nadat er werkelijk schitterend voetbal op de mat is gelegd. 
  Op naar het grote veld volgend jaar in de JO13!!
   
  Hieronder worden de spelers voorgesteld die hard aan gaan moedigen om ASWH naar de overwinning te schreeuwen: 

  Daan
  Vanaf linkshalf of linkerspits weet hij met zijn verwoestende linker of voorzet op maat menig tegenstander te verrassen. Technisch vaardige speler. 
   
  Enzo
  Als rechterspits maar meestal rechtshalf sprint hij zijn tegenstander eruit of slalomt met gemak 2 of 3 verdedigers voorbij om vervolgens te scoren. Maakt ontzettend veel meters in een wedstrijd omdat hij uitstekend meehelpt.
   
  Floris
  Als aanvaller kom je hem minimaal 3 keer tegen, bijt zich echt vast in zijn tegenstander. Betrouwbare verdediger die met prachtige passes zijn teamgenoten in stelling kan brengen.
   
  Jurre 
  Maakt met zijn fysieke kracht het bijna onmogelijk voor aanvallers om hem te passeren. Daarbij kan hij ook nog eens verwoestend uithalen.
   
  Lars
  Handig in de kleine ruimte maar weet ook met mooie assists anderen in stelling te brengen. Goede corners en vrije trappen.
   
  Mehari
  Creatieveling in zowel zijn passes als op de midmid positie. Tomeloze inzet en een keihard schot maken hem waardevol voor het team.
   
  Michelle
  Als enige dame verdient zij veel respect van zowel het team als de tegenstanders. En terecht!! Alle boys luisteren naar haar nuttige aanwijzingen. Weet goed de ruimtes te vinden en het spel te openen/verdelen vanaf de midmid positie.
   
  Milan (helaas afwezig 17 mei)
  Heerlijk aanspeelpunt in de spits waar hij goed de bal kan vasthouden, kaatsen of met een assist zijn medespelers kan bereiken. Ook passeert hij met regelmaat de verdedigers maar kan zelf ook als verdediger worden ingezet.
   
  Milo
  Ontzettend balvaardig waarmee hij vanaf linkshalf menig tegenstander passeert om vervolgens vanaf de achterlijn de juiste voorzet te geven. Is ook waardevol omdat hij goed mee terug gaat bij de omschakeling.
   
  Sem 
  Met zijn katachtige reflexen heeft hij van veel tegenstanders het scoren weten te voorkomen. Als keeper een onmisbare speler in de opbouw van het spel.

   

  de Redactie