• JO11-6 is team van de week!

 • Komende zaterdag speelt ASWH thuis tegen koploper GVVV. Dan is er natuurlijk weer een team van de week geselecteerd om de spelers te vergezellen naar het veld en in de rust strafschoppen te nemen op de reservedoelman. Deze keer is dat JO11-6. Tijd voor een nadere introductie van dit jeugdteam, geschreven door de enthousiaste begeleiders.

  ,,Het team JO11-6 bestaat uit de volgende kinderen: Aleksander Mestrini, Daniel Joesoepov, Jip Janse, Keano van der Pijl, Keano van Turenhout, Lukas Priester, Santiago Subiri Corbeanu, Stefan Bravenboer en Yigit Evrim Orhan. De begeleiders zijn Ronald van Turenhout en Dennis Bravenboer.

  Het team is samengesteld uit meerdere JO10-teams, maar ze zijn in de afgelopen tijd al snel aan elkaar gewend. De eerste wedstrijd voor de competitie werd met liefst 7-0 gewonnen! Sommige kinderen spelen reeds meerdere jaren samen, anderen zijn sinds afgelopen jaar in wedstrijdvorm gestart. Dit jaar zijn we als team vanuit drie teams samen gekomen vanuit de JO10 en gaan we voor het eerst op een half veld spelen, ten opzichte van een kwart veld wat veel spelers gewend zijn. Hierdoor zijn er nieuwe posities gecreƫerd en zijn er diverse punten waaraan we moeten wennen als team.

  We zijn het seizoen begonnen met een aantal spelers die op diverse plaatsen kunnen spelen. Zo hebben wij twee uitstekende keepers. Dat zijn Lukas Priester en Daniel Joesoepov. Ze hebben allebei een uitstekend reactievermogen. Lukas is meer een lijnkeeper, terwijl Daniel meer het doel probeert klein te maken door zijn doel uit te komen. Daarvoor staat een solide verdediging met de spelers Jip Janse, Daniel Joesoepov, Keano van der Pijl en Stefan Bravenboer. Keano en Jip hebben een uitstekend loopvermogen en Daniel en Stefan zijn als een blok beton, waar bijna niemand langs komt. Jip heeft daarnaast de drive om mee op te komen, Daniel zorgt voor een goede rugdekking en Stefan blijft achterin hangen om de afvallende ballen op te vangen.

  Ons flexibele middenveld bestaat uit Yigit Evrim Orhan, Lukas Priester, Santiago Subiri Corbeanu en Keano van der Pijl. Yigit is een vast aanspeelpunt en houdt de bal aan de voet, zodat hij het spel kan verdelen. Lukas heeft veel uithoudingsvermogen en speelt en overziet alles. Hij heeft ook een goed schot in de benen, af en toe laat hij van afstand ware kanonsschoten los! Santiago is heel snel en speelt daarmee zijn tegenstander vaak voorbij. Keano heeft een uitstekende conditie en gaat hierdoor goed mee naar voren, maar kan ook regelmatig assisteren om te verdedigen. Hij duikt ook regelmatig de gaten in om, door goed samenspel en het overspelen door teamgenoten, vaak op doel te schieten.

  Voorin spelen we met een dynamische voorhoede met de spelers Yigit Evrim Orhan, Keano van Turenhout en Aleksander Mestrini. Yigit kan de bal goed bij zich houden en heeft een mooi schot in de benen. Keano ziet het spel en neemt makkelijk meerdere tegenstanders in de luren om gericht op doel te schieten. Hij lokt tegenstanders met zich mee door zijn loopacties en laat zo zijn medespelers scoren. Aleksander kan uit alle standen schieten op doel en loopt met zijn conditie nog makkelijk mee om te assisteren met het meeverdedigen.Tegenstanders speelt hij makkelijk uit en door samenspel schiet hij of zijn medespeler hierdoor regelmatig vrij op goal."

  Dit sterke team gaat zaterdag dus als team van de week mee met ASWH 1. Wij wensen ze veel plezier!

  de Redactie