UA
 • Komende zaterdag speelt ASWH thuis tegen Harkemase Boys. Dan is er natuurlijk weer een team van de week geselecteerd om de spelers te vergezellen naar het veld en in de rust strafschoppen te nemen op de reservedoelman. Deze keer is dat JO9-2. Tijd voor een nadere introductie van dit jeugdteam, geschreven door de enthousiaste begeleiders.

  Het team van JO9-2 is een topteam volgens de trainers. We spelen in de 1e klasse. 

  De jongens zijn vanaf de JO-7 al bekend met elkaar en bij de overgang naar de JO-8 zijn ze een team geworden.

  Het zijn stuk voor stuk verschillende jongens, maar over de gehele lijn is het een rustig team. Het leuke aan het team is dat zij allemaal zin hebben om te trainen en op zaterdag een wedstrijd te voetballen. Het team bestaat uit een spelers. Hierbij worden deze toppers dan ook aan jullie voorgesteld:

  We beginnen met de keeper. Wij zijn gezegend met een jongen als Akin Cekic, die heel graag optreedt als keeper. Hij voelt zich hier erg op zijn gemak en wordt met de week beter. Iedere week heeft hij wel een paar super reddingen waardoor het lijkt alsof hij een kat is.

  We gaan verder met de verdediging, hier hebben we een aantal flinke jongens staan die op deze positie lekker hun mannetje staan. We hebben het dan over een Noud Visser, Tobias Zuidweg en Ben van Zanten. Deze jongens zijn de grootste van het team en hebben alle drie een hard schot waarbij zij de bal als het nodig is rustig over het gehele lengte van het veld kunnen schieten. De penalty’s van deze mannen worden vaak zo hard in geschoten dat de keeper ze alleen maar voorbij hoort komen.

  Op het middenveld hebben we natuurlijk ook een aantal toppers, dit zijn Xavi de Waard en Milan van Vugt. Deze mannen zijn allebei niet groot van stuk maar wel ontzettend sterk aan de bal.  Ze hebben allebei een enorm loopvermogen. Daardoor maken zij het de tegenstander enorm moeilijk op het middenveld. Zij veroveren daar menigmaal al de bal om deze dan gelijk naar voren te brengen.

  Dan komen we gelijk bij de aanvallers van het team. Dit zijn de toppers Ravi van Est en Marijn Grosheide. Beide jongens zijn behendig met de bal en hebben daardoor de klasse om verdedigers uit te spelen en de benodigde doelpunten te scoren.

  Al met al is dit dus ons topteam.

  Met vriendelijke groet,

  De trainers

  Marco Zuidweg en Edwin de Waard

  de Redactie