• ASWH is er vanmiddag niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop in een zege om te zetten. De ploeg van trainer Roy Brinkman bleef tegen SV Poortugaal steken op een doelpuntloos gelijkspel. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag, want de bezoekers maakten het ASWH lastig. Voor rust had SV Poortugaal, dat deel uitmaakt van de brede groep achtervolgers, de betere kansen. Na rust lieten ook de Ambachters zich steeds vaker bij het doel van de gasten zien. Bij beide teams stond de beste man vanmiddag echter onder de lat. Dankzij de twee uitblinkende keepers bleven treffers uit. Omdat de andere achtervolgers ook puntverlies leden, veranderde er nagenoeg niets op de ranglijst en blijft ASWH de koploper in de vierde divisie B.

  Trainer Roy Brinkman moest in de aanloop naar het treffen met de ploeg uit Albrandswaard enigszins puzzelen. Aanvoerder Edon Fetahi was vanwege een blessure niet inzetbaar en dat gold ook voor Wadie Daouameur en Jordan Gout. Bovendien haakte Jullien Moerman in de warming-up nog af en viel ook Filip Pausic buiten de wedstrijdselectie. Hij zou na de wedstrijd van Onder 23 aansluiten, maar raakte daarin geblesseerd. Met name achterin werd er dus wat geschoven. Tristan Armand speelde als back, terwijl Luis Pedro en Stefan Watson eveneens in de basis begonnen. Verder zaten Onder 23-spelers Duuk Schiereck en Suheeyb van Daalen op de bank. Voor laatstgenoemde was dat de eerste keer bij een officiƫle wedstrijd. Tegenstander SV Poortugaal, dat overigens ook nog een speler zag afhaken in de warming-up, had drie spelers met een Ambachts verleden in de basis. Doelman Marvin Nootenboom en de veldspelers Daan van der Harst en Shakur Zichem. Sven Breukhoven, eveneens ex-ASWH, was niet van de partij.

  De gasten toonden zich op een ijskoud sportpark Schildman een tegenstander van formaat. In de voorbereiding bleek tijdens een oefenwedstrijd al dat SV Poortugaal een goed voetballend team is en dat was in deze wedstrijd niet anders. In de openingsfase hielden de teams elkaar behoorlijk in evenwicht. De bezoekers hadden de keuze gemaakt om de defensie te versterken en daardoor kwam ASWH er lastig doorheen. Zelf kunnen de Ambachters ook op een solide verdediging leunen, maar dat kon niet verhinderen dat SV Poortugaal enkele keren zeer dreigend werd. Zo speelde Stan Maas zich na een dieptepass vrij, maar zijn inzet werd een prooi voor Jeffrey Verkerk. De doelman van ASWH liet daarmee de eerste van een aantal belangrijke reddingen noteren.

  Halverwege de eerste helft was zelfs Verkerk al uitgespeeld toen Bradley el Idrissi door de defensie van ASWH slalomde. Hij omspeelde ook de doelman, maar met een perfecte sliding voorkwam Luis Pedro dat de topscorer van de vierde divisie B een nieuwe goal achter zijn naam kon zetten. De gasten claimden overigens dat Pedro naast de bal ook de man speelde, maar scheidsrechter Van Veelen zag er geen strafschop in. Aan de overkant werd ASWH maar zelden echt gevaarlijk. Enkele aanvallen strandden in de eindfase, waardoor een schot van Joshua Adney het voornaamste wapenfeit vormde. Zijn poging einde echter naast het doel. De bezoekers roken daarna voor rust nogmaals aan een voorsprong via een poging van Stan Maas, maar Jeffrey Verkerk hield opnieuw zijn doel schoon. Daardoor eindigde de eerste helft, waarin SV Poortugaal sterker was, zonder treffers.

  Na rust had ASWH de zaken beter voor elkaar. Trainer Roy Brinkman had een omzetting gedaan. Bradley Tuinfort kwam de voorhoede versterken, waardoor Jesaja Dias in de kleedkamer was achtergebleven. De Ambachters werden ook wat sterker in de duels en die aanpak leverde ook dreiging op. Een vrije trap van Joshua Adney vloog over het doel en niet veel later kon een voorzet van Stefan Watson door SV Poortugaal-doelman Marvin Nootenboom maar ternauwertood onder de lat weggetikt worden. Ook Genridge Prijor probeerde het van afstand, maar schoot rakelings naast. Verder had Nootenboom ook nog een goede reactie in huis op een boogbal van Sam van Veen.

  De rollen waren nu dus omgedraaid, want het initiatief lag inmiddels al een tijdje bij ASWH. Dat betekende echter wel dat de gasten in de omschakeling gevaar konden stichten. Bradley el Idrissi kreeg een enorme kans, maar een prima sliding van Bryan Dekker voorkwam een goal van de spits van SV Poortugaal. De daaropvolgende verre inworp werd bij de tweede paal ingeschoten door Bjorn Wagenaar. Met een geweldige reflex voorkwam Jeffrey Verkerk echter opnieuw een tegengoal. De keeper bleek ook vanmiddag weer onpasseerbaar en hield voor de vierde keer op een rij de nul.

  Beide teams bleven op de winst spelen. ASWH kwam dicht in de buurt bij een kans voor Genridge Prijor, maar nu onderscheidde Marvin Nootenboom zich opnieuw onder de lat van de gasten. Zijn redding voorkwam een Ambachtse treffer. Met Jessy Hommersom als verse kracht ging de slotfase in. Daarin gebeurde nog genoeg. ASWH kreeg een vrije trap op een mooie positie, die door Joshua Adney echter over het doel werd geschoten. Daarnaast claimden de Ambachters tot twee keer toe een strafschop. De eerste keer na vermeend hands, de tweede keer nadat Luis Pedro werd vastgehouden in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Veelen wuifde beide gevallen echter weg.

  Daardoor stond er, toen hij voor het laatst gefloten had, nog steeds 0-0 op het digitale scorebord. Een uitslag waar gezien het spelbeeld mee te leven viel. Omdat de achtervolgers allemaal punten verspeelden, bleef de voorsprong van ASWH ongewijzigd. Natuurlijk was er even lichte teleurstelling dat er niet verder uitgelopen werd, maar de Ambachters staan er nog altijd prima voor. Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. ASWH sluit de eerste competitiehelft zeker af als koploper, maar wil ongetwijfeld eindigen met een zege. Dat moet dan gebeuren bij een van de onbekerende tegenstanders in de afdeling, het Haagse HBS. 

  ASWH - SV Poortugaal 0-0 (0-0)
  Scheidsrechter: Pieter van Veelen

  ASWH: Jeffrey Verkerk; Tristan Armand, Luis Pedro, Bryan Dekker, Stefan Watson, Jesaja Dias (46. Bradley Tuinfort); Wout Neelen, Joshua Adney, Sam van Veen; Lovette Ofori (83. Jessy Hommersom), Genridge Prijor

  SV Poortugaal: Marvin Nootenboom; Nino Voorn, Niels Groeneveldt (87. Stef Langerak), Jamie den Hartog, Daan van der Harst, Patrick Fernand; Ricardo van Twist (69. Desailly Souza), Bjorn Wagenaar (90+1. Samuel Hooi), Shakur Zichem; Stan Maas (69. Qrushinco Rosina), Bradley el Idrissi

  Mikki

 • Luis Pedro vecht tegen SV Poortugaal een luchtduel uit met voormalig ASWH'er Daan van der Harst (foto: Philip Schmidt).

  Een uitgebreide fotoreportage is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina Voetbalfoto's Tuinfort.