• Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Kolo Mulbah is overleden. Hij werd slechts 46 jaar. Hoewel Kolo geen lid meer was van onze vereniging heeft hij een onuitwisbare herinnering achtergelaten op degene die hem gekend hebben.

  Kolo werd geboren in het Afrikaanse land Liberia, dat in de jaren 80 en 90 verscheurd werd door een burgeroorlog. Hij ontvluchtte midden jaren 90 zijn land dankzij bemiddeling van een oud-speler van ASWH, Dick van de Burgh. In Nederland aangekomen werd hij ondergebracht in een vluchtelingenkamp in Strijen. Gezien zijn connectie met Van de Burgh ging hij bij ASWH voetballen.

  Hoewel hij grotendeels voor het 2e elftal uitkwam haalde hij ook het 1e elftal. Beroemd werd hij met zijn warming up die op Braziliaanse leest was geschoeid. Dat werkte zo inspirerend dat trainer Arie van der Zouwen hem opdroeg de gehele warming up met zijn medespelers voor zijn rekening te nemen. Inmiddels had hij zich ook in Ambacht gevestigd.

  Kolo was ook een behoorlijk lange tijd vrijwilliger bij ASWH. Hij hield zich voornamelijk bezig met de accommodatie. Hij werkte hard om zijn dankbaarheid te tonen voor de hulp die hij van verschillende ASWH'ers mocht ontvangen. Zijn vrolijkheid en opgeruimde karakter maakte hem zeer geliefd binnen de vereniging en bij zijn medespelers. Helaas stonden knieproblemen een lange voetbalcarrière in de weg.

  Zeer gelukkig was Kolo met zijn Esther en zijn drie kinderen. Hij genoot langs de lijn van zijn zoon Jayden die in ASWH JO13-2 speelt.

  Helaas liet zijn gezondheid hem in de steek. Zijn gezondheidsproblemen werden dermate ernstig dat Kolo afgelopen zondag op veel te jonge leeftijd kwam te overlijden.
  Als vluchteling was Kolo een voorbeeld hoe je in Nederland kunt integreren.
  Rust in vrede Kolo…….

  Wij wensen Esther en de kinderen heel veel sterkte toe.

  Bestuur ASWH