• Laatste nieuws omtrent coronabeperkingen

  12 jan 2022
 • De KNVB heeft besloten dat tot en met vrijdag 21 januari alle competitiewedstrijden in het amateurvoetbal komen te vervallen vanwege de huidige corona maatregelen. Het gaat om zowel het veld- als het zaalvoetbal*. Op vrijdag 14 januari maakt het kabinet de nieuwe corona maatregelen bekend.

  Voetballen op sportaccommodaties
  Vanaf 11 januari 2022 is voetballen op sportaccommodaties mogelijk, in teamverband voor jongeren tot en met 17 jaar, tussen 05.00 en 20.00 uur en voor 18 jaar en ouder tussen 05.00 en 17.00 uur. De interpretatie van deze regeling betekent in de sport brede uitwerking van deze leeftijdsgrens, dat jeugdteams (tot en met Onder 19) mogen trainen én onderlinge wedstrijdjes mogen spelen op de club.

  Voor iedereen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Een trainer mag zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal richten. De trainer mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal.

  De horeca bij voetbalverenigingen is gesloten en wedstrijden zijn alleen toegestaan in topsportcompetities, zonder publiek.