• Lyanca Verrijp toegevoegd aan commissie vrouwenvoetbal bij ASWH

  31 mrt 2022
 • Het vrouwenvoetbal bij ASWH is nog altijd volop in ontwikkeling. In dat proces is er mooi nieuws te melden. Per 1 april start Lyanca Verrijp namelijk als technisch coördinator bij de commissie vrouwenvoetbal. Haar komst zal zeker helpen om de volgende stappen te maken bij deze groeiende afdeling binnen de vereniging.

  Lyanca is binnen ASWH natuurlijk geen onbekende. Ze voetbalde niet alleen zelf, maar later trainde ze ook MO15, was coördinator meidenvoetbal en samen met haar vader Ruud een drijvende kracht achter de opstart van het inmiddels zeer succesvolle Walking Football binnen onze vereniging. Momenteel is Lyanca werkzaam bij Feyenoord, waar zij trainer / coach van MO16 is. Haar voetbalkennis en ruime ervaring in het vrouwenvoetbal zijn voor ASWH een toegevoegde waarde. Nu de eerste stappen zijn gezet, is de fase aangebroken om het vrouwenvoetbal binnen de club verder te ontwikkelen. De ambitie is om hierbij een mooie groei te realiseren. De komst van Lyanca is in dat opzicht een waardevolle aanvulling op de bestaande commissie.

  Als technisch coördinator zal zij zich op een breed vlak bezighouden met het vrouwenvoetbal binnen ASWH. Enkele speerpunten zijn de doorontwikkeling van het huidige beleidsplan Vrouwenvoetbal, de indeling van de meiden- en vrouwenteams voor volgend seizoen en de doorstroming van meiden die nu nog bij jongensteams voetballen richting meidenteams, maar ook van meiden die overstappen naar het vrouwenvoetbal. Daarnaast zal Lyanca op technisch vlak aan de slag gaan met het trainingsaanbod, waarin zij een speciaal op meidenvoetbal gerichte verdieping wil aanbrengen.

  Uiteraard zijn zowel het bestuur van ASWH als de commissie erg blij dat Lyanca bereid is gevonden deze rol op zich te nemen. Zelf geeft ze aan er al veel zin in te hebben. Wij wensen haar veel succes en plezier in deze functie, die ongetwijfeld een stap voorwaarts voor het vrouwenvoetbal bij ASWH gaat opleveren.

  de Redactie