UA
 • Zaterdag wordt er een spannende wedstrijd gespeeld op Sportpark Schildman bij ASWH. In de finale van de nacompetitie spelen WNC en VOC om een plaats in de Vierde Divisie. Met een weersverwachting van 18 graden met zonnetje en het vooruitzicht van inzet, spanning en de definitieve beslissing in het bloedstollende seizoen voor beide clubs, is dit een wedstrijd waar je bij wilt zijn.

  VOC

  VOC, opgericht in 1895, is een vereniging uit Rotterdam waar voetbal en cricket gespeeld wordt. Met twee gewonnen KNVB bekers (in 1905 en 1907) kent de voetbaltak een indrukwekkende historie. Op gebied van cricket is VOC zelfs nog succesvoller met elf Nederlands kampioenschappen, de laatste in 2018. VOC speelde de afgelopen vijf seizoenen in de Vierde Divisie (voorheen Hoofdklasse). Het eindige dit seizoen op de 14 e plaats in de Vierde Divisie A, waarin gastheer ASWH kampioen werd. In de nacompetitie won VOC in de eerste ronde met 3-0 van Eersteklasser De Ster en afgelopen woensdag met 1-4 van Eersteklasser Valken '68.

  WNC

  WNC is een vereniging uit Waardenburg (Gelderland). WNC speelde de afgelopen tien seizoenen in de Eerste Klasse, met uitzondering van het vorige seizoen toen zij in de Vierde Divisie (toen Hoofdklasse) speelde, de divisie waarnaar het zaterdag weer hoopt te promoveren. In de Eerste Klasse E was RBC dit seizoen oppermachtig, WNC bereikte daarin een knappe 2e plaats met tien punten voorsprong op nummer drie Almkerk. Die plek gaf een vrijstelling in de eerste ronde van de nacompetitie. In de tweede ronde werd afgelopen woensdag overtuigend met 3-0 van Vierdedivisionist Kruisland gewonnen.

  Zaterdag

  Zaterdag wordt in de finalewedstrijd beslist of WNC promoveert en VOC degradeert of dat WNC in de Eerste Klasse blijft en VOC in de Vierde Divisie. Een wedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en zullen strijden voor de overwinning. ASWH verwacht supporters van beide verenigingen en een groot aantal neutrale toeschouwers bij deze alles-of-niets wedstrijd, al heeft de verliezer nog wel een kleine escape door het wegvallen van OSS '20 uit de derde divisie. Het belooft een geweldige voetbalmiddag te worden in Hendrik-Ido-Ambacht.

  Wedstrijdinformatie

  Finale nacompetitie Vierde Divisie – Eerste Klasse

  Zaterdag 8 juni 15.00 uur WNC - VOC
  Bij ASWH - Sportpark Schildman, Reeweg 75 B, 3342 AA, Hendrik-Ido-Ambacht
  Toegang is gratis.

  Rutger Rotmeijer