ASWH
STEMAR groep shirtsponsor van heel ASWH
25 oktober, 2016
De naam Van Wingerden is een oer-Ambachtse naam. De naam zit verborgen achter het bedrijf STEMAR groep dat in
Stemar
Hendrik-Ido-Ambacht is gevestigd. Aan het roer van dit familiebedrijf staan sinds 2007 broer en zus, Stefan (STE) en Mariëlle (MAR) van Wingerden. Zij zijn de drijvende krachten van de drie segmenten waaruit het bedrijf bestaat, Projectontwikkeling, Vastgoed en Bouwmarkten.
De STEMAR groep, voorheen dus Bouwbedrijf Van Wingerden, en ASWH zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Het was 1963 toen timmerman Arie van Wingerden besloot voor zichzelf te beginnen. Samen met broer  Adrie ging hij aan de slag als onderaannemer. Later legde het bedrijfje zich toe op verbouwingen en de nieuwbouw van o.a. woningen. Het jonge bedrijfje groeide snel en het werd een bouwbedrijf. Aan de Nijverheidsweg werd een grote bedrijfshal gebouwd met kantoor en een appartement. Het bouwbedrijf groeide door en er werden zelfstandige bouwprojecten ontwikkeld.
Omdat de vraag naar hout, gereedschappen en ijzerwaren groot was opende de familie Van Wingerden in 1977 de bouwmarkt Karwei.
In 1983 werd het bedrijf voortgezet door Arie van Wingerden Jr. Die startte een eigen architectenbureau en daarmee kwam de projectontwikkeling op gang. Na enkele jaren ging de bouwwereld veranderen. Besloten werd het bouwbedrijf en het architectenbureau te verkopen. Het bedrijf schakelde over naar  Projectontwikkeling, Vastgoed en Bouwmarkten. En met succes.
De derde generatie van Wingerden, Stefan en Mariëlle namen de leiding over van Arie Jr, die nog steeds als adviseur aan het bedrijf verbonden is, en beten zich vast in de eerder genoemde drie bedrijfsonderdelen.

ASWH en STEMAR
Tussen ASWH en STEMAR is in de loop der jaren een innige band ontstaan. De eerste contacten dateren reeds uit de jaren 80. In 1995 kwamen de toenmalige ASWH voorzitter John van Spronsen en de directeur van het bouwbedrijf, Arie van Wingerden Jr, een driejarig hoofdsponsorschap overeen. Sindsdien bestaan er intensieve sponsorcontacten die nog steeds voortduren. Ook de Bouwmarkt Karwei is langs het hoofdveld met reclameborden een vast begrip.
Sinds het huidige seizoen is STEMAR de shirtsponsor van de vereniging. Vanaf het 3e elftal tot en met JO8 draagt elke speler/speelster een gesponsord ASWH tenue. Dit betekent een dikke 500 tenues waarop de naam STEMAR groep prijkt. Deze uniformiteit van tenues valt op en de complimenten zijn niet van de lucht.

Stefan
Stefan
Stefan met ingelijst ASWH shirt.
Samen met zijn zus Mariëlle is Stefan de derde generatie Van Wingerden die het bedrijf voortzetten. En met Stefan voerde ik het volgende gesprek:

Vertel eens iets over jezelf?
Ik ben 34 jaar en geboren Ambachter. Na de lagere school ging ik naar de havo en toen ik examen had gedaan wilde ik graag op avontuur naar het buitenland. Dat ging niet door, dus ging ik naar de Hogeschool in Rotterdam. Daar studeerde ik commerciële economie. Toen ik deze opleiding afgerond had, kon ik alsnog naar Amerika en ging studeren op de Campus van Baltimore. Dat was een mooie tijd waar ik met veel plezier op terugkijk. Teruggekeerd in Nederland ging ik naar de Erasmus Universiteit om bedrijfskunde te sturen. Op mijn 25e was ik er mee klaar en via de Bouwmarkt kwam ik op het hoofdkantoor. Ik ben getrouwd en in het rijke bezit van drie zoons die 2, 4 en 6 jaar oud zijn.

Heb je ook een voetballeven gehad?
Jazeker! Op mijn 6e ben ik al lid geworden van ASWH. Als voetballer heb ik het volgehouden tot mijn 26e jaar. Nee ik was geen talent, ben ook nooit geselecteerd geweest. Maar dat neemt niet weg dat ik altijd met veel plezier gevoetbald hebt. Fysieke ongemakken waren de oorzaak dat ik met voetballen moest stoppen. Nadien heb ik het voetballen en ASWH gemeden en de afgelopen jaren ben ik vrijwel niet meer bij ASWH geweest. Later ging ik af en toe wel weer eens bij het 1e kijken.

Maar daar komt nu verandering in?
Dat kun je wel zeggen. Mijn zoons van 4 en 7 jaar zijn sinds enige tijd lid van ASWH. De een is een kabouter en de ander is al Mini! Dus dat is op zaterdagmorgen in alle vroegte op naar ASWH. En dan wordt er ook nog doordeweeks getraind. Maar het leuke is dat ik ook met mijn zoons weer eens een balletje kan trappen. Dat geeft nieuwe energie. Bijzonder is ook als je langs de lijn staat. Dan zie je weer oude voetbalmaten terug waarmee je gevoetbald hebt, omdat ook hun kinderen lid zijn van ASWH. Geweldig is dat.

Waarom die speciale sponsordeal met ASWH?
Je weet hoe het gaat, kom je weer op ASWH en ze weten je direct te vinden. Zou je misschien nog iets willen doen wordt dan gevraagd. Toch heeft die vraag mij aan het denken gezet. Je weet, wij zijn een Ambachts bedrijf en doen veel projecten in Hendrik-Ido-Ambacht. Kortgeleden is het Woonbouwproject van 59 woningen Heerenhof opgeleverd. Heerenhof is gelegen op de hoek Krommeweg – Zuidwende. Binnenkort gaan wij aan de slag in De Volgerlanden en bouwen daar acht tweekappers. En wat denk je van het project Ambacht aan de Noord, dat in twee fases uitgevoerd gaat worden. Wij doen zoveel in Ambacht, dus dachten we, laten wij dan ook maar eens onze naam STEMAR in de bekendheid brengen. Het idee was om elke voetballer van ASWH, vanaf het 3e elftal en alles wat daaronder zit, te voorzien van shirt, broek en kousen. Op elk shirt zou dan de naam STEMAR groep komen te staan. Maar voor dat ik groen licht gaf heb ik er toch echt een nachtje over moeten slapen. Maar uiteindelijk hebben Mariëlle en ik gezegd, dit doen we. Uiteindelijk speelt toch mee dat ik al 25 jaar lid ben van ASWH en de jarenlange binding met de club, is toch mede doorslaggevend geweest.

door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft