ASWH
ASWH 2 uitgeschakeld in de districtsbeker
17 september, 2017

Op zaterdag 16 september 2017 beleefde ASWH 2 een primeur. De uitschakeling namelijk in de poulefase van het districtsbekertoernooi. In de laatste tien minuten van de wedstrijd boog derdeklasser De Zwerver de 0-1 voorsprong van ASWH 2 om in een 3-1 overwinning. In alle 15 vorige seizoenen overwon ASWH de poulefase immers wel en bereikte zelfs een enkele keer de laatste 16.

Trainer Ridderhof stuurde een op twee plaatsen gewijzigd elftal ten opzichte van vorige week tegen Groot-Ammers het veld in. In de verdediging had nu Raoul Ridderhof weer de voorkeur gekregen op Petti Joao en ook keerde Kader Diop terug in de basis. De afgelopen dinsdagavond geblesseerd geraakte Jeremy Boshart moest toekijken. In de eerste helft was ASWH de bovenliggende partij, maar waren de echte kansen voor beide ploegen overigens redelijk schaars. Nadat na ruim 20 minuten spelen een schot van Jerson Ribeiro overging, moest bijna direct hierna keeper Marvin Nootenboom een afstandsschot uit zijn doel ranselen. Enkele minuten later kwam ASWH op voorsprong. Kader Diop dolde op de linkerkant een tweetal tegenspelers en zijn voorzet bereikte Serkan Tanriseven, die in tweede instantie voor de 0-1 stand zorgde. Zijn eerste officiële doelpunt. Na een goed half uur spelen had de voorsprong zomaar verdubbeld kunnen worden. Na voorbereidend werk van Sven Breukhoven en een voorzet van Lex de Gier kon Danny Koetsier de bal net niet goed raken. Zo brak de rust aan met een voordelige 0-1 stand.

Ook in het eerste kwartier na de rust leek niets erop, dat ASWH 2 de wedstrijd niet met goed gevolg zou gaan uitspelen. Na goed werk van Serkan Tanriseven verdween de kopbal van Danny Koetsier over en na een vrije trap van Jerson Ribeiro ging de inzet van opnieuw Koetsier voorlangs. In de 60ste minuut toonde onze keeper Marvin Nootenboom opnieuw zijn klasse toen hij een kopbal van dichtbij van Luiten keerde. Een cruciale fase in de 71ste minuut. Op een diepe bal werd Koetsier richting doel ten val gebracht. Iedereen verwachtte een vrije trap rond de zestien en minimaal een gele kaart voor de verdediger van De Zwerver. De bejaarde scheidsrechter kende tot ieders verbazing en opluchting van de thuisclub halverwege de helft van ASWH een vrije trap toe aan ASWH. Langzamerhand ging De Zwerver wel met meer druk naar voeren spelen en nadat beide teams net hun laatste wissels hadden ingebracht kiepte de wedstrijd volledig. In een situatie waarbij een vrije tap voor ASWH werd verwacht werd die aan De Zwerver toegekend. ASWH was niet attent en de boomlange Kassels kopte de gelijkmaker binnen 1-1. Ruim een minuut later gaf Van der Bok een voorzet en Bas Kooiman gleed de bal ongelukkig in eigen doel 2-1. Geen gelukkige 75e wedstrijd voor hem derhalve. Nog geen vijf minuten later viel de beslissing en was het opnieuw de 33 jarige ervaren spits Kassels (die in de eerste helft ongestraft Ryan van Dijk vol in zijn gezicht raakte), die daarvoor zorg droeg en de uitschakeling van ASWH bezegelde. Het is overigens geen schande om van een goede versterkt 3C team te verliezen. Immers ook de reserve hoofdklassers Sliedrecht 2 en VVGZ 2 werden uitgeschakeld door teams uit deze mooie klasse. 

Volgende week zaterdag 23 september 2017 begint de competitie. ASWH 2 begint zijn dubbele titelverdediging om 12.00 uur met een thuiswedstrijd tegen Hoek.

De Zwerver - ASWH 2 3-1 (1-0)
24. 0-1 Serkan Tanriseven, 82. 1-1 Wesley Kassels, 83. 2-1 Bas Kooiman (own) en 87. 3-1 Wesley Kassels.
Scheidsrechter: A.J.M. Fitters uit Nieuwkuyk gaf geel aan Van Dijk van ASWH.

ASWH 2: Marvin Nootenboom; Raoul Ridderhof (80. Petti Joao), Bas Kooiman, Ryan van Dijk, Serkan Tanriseven, Lex de Gier, Danny Koetsier (75. Gavin Delgado Gomes), Dylan de Boer (65. Nassim Kallah), Kader Diop, Jerson Anes Ribeiro, Sven Breukhoven

Cees van Heeren

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft