ASWH
Punt maximaal haalbare voor ASWH in regioderby bij Spijkenisse
4 november, 2017
ASWH heeft vanmiddag voor de tweede week op rij een doelpuntloos gelijkspel behaald in de derde divisie. De regioderby bij Spijkenisse eindigde in 0-0, net als de uitwedstrijd bij DVS '33 van een week eerder. In Ermelo was ASWH achteraf het minst tevreden met een punt, maar vanmiddag mocht geconcludeerd worden dat er niet meer in zat. Beide ploegen schotelden het publiek in regenachtige omstandigheden een matige wedstrijd voor. Na rust had de thuisploeg het betere van het spel. Doelman Stef Doedée hield echter samen met zijn defensie voor de derde week op rij de nul, zodat de Ambachters een puntje aan het totaal konden toevoegen. Door het gelijkspel steeg ASWH wel drie plaatsen op de ranglijst. De Ambachters staan nu elfde.

Trainer Jack van den Berg koos voor vrijwel hetzelfde elftal als in Ermelo. Alleen Nick Slotboom, die tegen DVS '33 een hersenschudding opliep en dus rust moet houden, kon niet spelen. Zijn plek werd ingenomen door Lars Bosscha. Verder ontbrak naast de langdurig geblesseerde Jeremy Hubregtse ook Juanito Sequeira wederom in de wedstrijdselectie. Hij is voorlopig uit de roulatie vanwege een knieblessure. Bij tegenstander Spijkenisse moest een van de vier oud-ASWH'ers geblesseerd toekijken, want linksback Marco de Borst ontbrak in de selectie van zijn huidige ploeg.
Spijkenisse 2
De uitblinkende doelman Stef Doedée plukt de bal klemvast uit de lucht.
Op het regenachtige sportpark Jaap Riedijk leek ASWH al in de openingsfase op weg naar een goede kans. Peter de Lange werd in de vierde minuut gelanceerd in de diepte, verdediger Dustin Mijnders trok opzichtig aan de noodrem. Scheidsrechter Van der Burg oordeelde dat De Lange nog niet was doorgebroken en hield het bij geel. De Lange was ook betrokken bij het volgende gevaarlijke Ambachtse moment. Na een verkeerde pass van een speler van Spijkenisse kon De Lange op avontuur. Zijn balletje breed op Lars Bosscha kon net worden onderschept door een verdediger. Aan de andere kant moest Jerry Tieleman met een ultieme sliding een doelpoging van spits Jazzy John Adams onschadelijk maken. Niet veel later kreeg Michael van Dommelen na een hoekschop een plotse kans om zijn oude ploeg op achterstand te zetten. De inzet van de aanvaller, die tegen ASWH wat meer vanuit het middenveld opereerde, werd door Peter Verhoeve van de lijn getrapt.

Het waren vooral speldenprikken en nauwelijks echte kansen. Dat had enerzijds te maken met de manier waarop de defensies opereerden, maar ook doordat er in balbezit vaak slordig werd gespeeld. Zeker de neutrale kijker zal daardoor niet warm zijn geworden van de wedstrijd. Stef Doedée had nog een puike redding in huis op een hard afstandsschot van Daniël Furtado Oliveira, dat richting de bovenhoek vloog. Rond het half uur kreeg Spijkenisse de beste kans van de eerste helft. Jazzy John Adams mocht op de rand van buitenspel vertrekken, rende richting het Ambachtse doel en probeerde de uitgekomen Stef Doedée te passeren met een stiftballetje. Gelukkig mikte Adams ver naast. ASWH stelde er in de slotfase nog een klein kansje tegenover, maar het schot van Lars Bosscha werd gekraakt en leverde slechts een hoekschop op. De eerste helft eindigde dus zonder doelpunten.

In de eerste helft waren de ploegen vrij gelijkwaardig. Na rust veranderde dat beeld. Langzaam maar zeker werd de thuisploeg sterker. Spijkenisse durfde nu ook verder naar voren te spelen dan in de eerste helft, toen voornamelijk werd gekozen voor inzakken. Het leverde de gastheren ook een grote kans op, toen Daniël Furtado Oliveira kon afronden na een knappe aanval. De redding van Stef Doedée was echter minstens zo knap en dus bleef het 0-0. In die fase kreeg Spijkenisse veel hoekschoppen en ondernam het de nodige doelpogingen, al waren die lang niet allemaal even gevaarlijk.
Spijkenisse 1
De noeste werker Lars Bosscha op het middenveld in de clinch met een Spijkenisse-speler.
Zelf kwam ASWH aanvallend bijna niet meer in het stuk voor, op één snelle uitbraak na. Kyle Doesburg ontsnapte na een inworp aan de linkerkant en zette voor, maar helaas zocht Peter de Lange koppend het doel te hoog. In de laatste twintig minuten bracht Van den Berg met Ismail Yildirim voor Kyle Doesburg nog een verse aanvallende kracht. Ook Spijkenisse wisselde nog enkele keren. Het spelbeeld veranderde er niet echt door. Spijkenisse bleef wat sterker, zonder echte kansen af te dwingen. Op de momenten dat het moest, was Stef Doedée op zijn post. Mede daardoor werd er niet meer gescoord in een wedstrijd die zeker geen bijzondere plaats in de geschiedenisboeken zal krijgen.

Opnieuw een 0-0 gelijkspel dus. Voor ASWH was het punt deze keer het maximaal haalbare resultaat, want als er vanmiddag al een ploeg had moeten winnen, dan waren dat niet de Ambachters. Door het gelijkspel en de uitslagen op de overige velden steeg ASWH wel drie plekken op de ranglijst. Met elf punten uit tien duels staat de ploeg elfde. Het linkerrijtje is in zicht, maar tegelijkertijd staan de ploegen onderin ook nog allemaal dicht in de buurt. Daarom wordt de inhaalwedstrijd bij Scheveningen volgende week een zeer belangrijke. Mocht ASWH erin slagen om die te winnen, dan neemt het wat afstand van de onderste plaatsen en haakt het aan bij de middenmoot. Eenvoudig zal dat echter niet worden, al zal het feit dat drie keer op rij de nul is gehouden in elk geval de defensie vertrouwen bezorgen.

Spijkenisse - ASWH 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: P.N. van der Burg

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etiën Mariana, Vincent Verbond, Dustin Mijnders (76. Stefano Goncalves); Marvin van der Pluijm, Eric Polet, Michael van Dommelen, Daan Bourgonje; Daniël Furtado Oliveira, Jazzy John Adams (79. Felino Jardim), Serginio van AxelDongen (87. Adam El Fazazi)

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Lars Bosscha, Peter Verhoeve, Jesper van den Bosch, Mels van Driel; Peter de Lange, Kyle Doesburg (71. Ismail Yildirim)

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft