ASWH
ASWH wacht lastige uitwedstrijd bij oude bekende Hoek
13 september, 2018

De goede start van ASWH heeft in de competitie helaas niet het gewenste vervolg gekregen. Na het puntverlies in Amsterdam was SteDoCo afgelopen week te sterk in de regioderby, zodat de Ambachters ook al hun eerste nederlaag moesten slikken. Daarom wordt het tijd om komende zaterdag weer een positief resultaat te boeken, zodat er omhoog kan worden gekeken in plaats van naar beneden. Dat moet dan gebeuren bij een promovendus, namelijk het Zeeuwse Hoek. Een oude bekende, waar ASWH het traditioneel lastig heeft. Er wacht dus een mooie uitdaging voor de ploeg van trainer Cesco Agterberg!

Vorig seizoen

Hoek begon het afgelopen seizoen in de hoofdklasse A als titelkandidaat. Een status die werd versterkt toen de Zeeuwen in de tweede voorronde van de KNVB Beker wonnen van ASWH. Misschien speelden de beslommeringen in het bekertoernooi Hoek vervolgens wel parten in competitieverband, want de eerste periode verliep ronduit grillig. Hoek beleefde namelijk het breed uitgemeten avontuur rond de 'ABBA-strafschoppenserie' tegen FC Lisse, waarbij de Zeeuwen uiteindelijk terug mochten komen om de penalty's nogmaals te nemen. Na een overwinning wachtte Hoek daarna een mooie wedstrijd bij Heracles Almelo, die nipt werd verloren. In de competitie kwam Hoek met name na de winterstop op stoom. Dit resulteerde in een opmars richting de vierde plaats, genoeg voor een vervangende periodetitel. In de nacompetitie rekende Hoek eerst af met derdedivisionist Spijkenisse en vervolgens met de amateurs van Ajax. De Amsterdammers kwamen in de return nog knap terug nadat Hoek op De Toekomst had gewonnen, maar de Zeeuwen sloegen de aanval af en mochten dus een promotiefeest vieren.

Dit seizoen

Hoek startte de competitie met een knappe zege op bezoek bij DOVO, toch een outsider als het gaat om de titelstrijd. Voormalig ASWH'er Kyle Doesburg schoot zijn team naar de winst (0-1). Een week later won Hoek thuis ook van Eemdijk (3-2). Afgelopen zaterdag liepen de Zeeuwen de eerste nederlaag op. Op bezoek bij FC Lisse werd met 3-2 verloren in een wedstrijd waarin Hoek misschien wel meer had verdiend. Met zes punten uit drie duels is de ploeg nu zevende in de derde divisie.
Het toernooi om de KNVB Beker eindigde voor Hoek in de tweede kwalificatieronde. In de eerste voorronde werd nog ruim gewonnen van ADO '20, dat uitkomt in de derde divisie zondag (3-0). Daarna bleek zondaghoofdklasser Gemert echter net iets beter. Na een 1-1 gelijkspel won Gemert de noodzakelijke strafschoppenserie, zodat het bekertoernooi voor Hoek ten einde kwam.

Mutaties

Afgelopen zomer zag Hoek enkele spelers vertrekken. Zes van hen vertrokken naar België. Stef De Backer en Sascha Beshliaha (beiden Racing Gent), Bram Leroy (KFC Mandel United), Aaron Verwilligen (KSV Temse), Douwe Zeegers (KSK Maldegem) en Birgen Martens (Sint-Denijs Sport) stapten de grens over. Van hen was de technisch vaardige middenvelder Martens het langst actief op Denoek. Goaltjesdief Niek van Sprundel, die werd geplaagd door blessureleed, keerde terug naar oude liefde Aardenburg. Ruben Besuyen koos voor GOES. Waar Yoshi Verbrugge en de Litouwer Titas Vitukynas nu voetballen is onbekend.

315
Uit de oude doos: Kyle Doesburg (wit shirt) opent in oktober 2015 de score in de wedstrijd Hoek - ASWH door zijn latere teamgenoot Stef Doedée te passeren

Selectie

Trainer Jannes Tant vertrok na de promotie bij Hoek. Zijn opvolger is Dennis de Nooijer, natuurlijk bekend als oud-profvoetballer van onder meer Sparta en SC Heerenveen. De Nooijer heeft een goede selectie tot zijn beschikking, waarin het aantal spelers uit Zeeland is toegenomen en het aantal Belgische voetballers juist is afgenomen. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen Belgen meer bij Hoek spelen. Zo verdedigt Jordi De Jonghe nog altijd het doel. Hij is al bezig aan zijn achtste seizoen bij Hoek. Zijn landgenoot Vin Vercouteren is de andere doelman in de selectie. Achterin begon Fabian Wilson, ook al zeven seizoenen actief bij de club, als rechtsback. Hij is echter geschorst en werd tegen FC Lisse vervangen door de van Sparta overgekomen Jelle Klap. In het centrum staan twee spelers die deze zomer terugkeerden bij de club. Lionel Fitsch is terug na een jaartje Barendrecht, Gert Jan van Leiden na enkele succesvolle seizoenen bij ADO '20. Ook de Belg Kim Vandenbergh kan centraal achterin uit de voeten. Op de linksbackpositie koos De Nooijer afwisselend voor Thomas Van Renterghem en Zinou Chergui. Op het middenveld is Reguillo Vandepitte nog altijd een belangrijke kracht, terwijl voormalig FC Dordrecht-speler Marijn Wijkhuijs ook in de basis staat. Dit gold ook voor de Belg Rik Impens en de van Baronie gekomen Gianni Tiebosch. De Nooijer heeft dan Levi Mombarg nog achter de hand. De van Halsteren afkomstige Jonathan Constansia speelde in de rug van de spits en was tegen FC Lisse goed voor twee goals. Voorin is Kyle Doesburg uiteraard de blikvanger. De sympathieke aanvaller werd vorig seizoen clubtopscorer bij ASWH met dertien competitiegoals en heeft er nu ook al twee gemaakt voor Hoek. Zijn kwaliteiten zijn bekend: speersnel, beresterk en uiterst doelgericht. Zijn oude teamgenoten in de ASWH-defensie zullen dus iets moeten verzinnen om Doesburg af te stoppen! Verder kan De Nooijer in aanvallend opzicht nog kiezen voor Yves Nyemb, Sven Mbikulu, Sidi Ceesay en de van FC Twente gekomen Ruben de Jager.

Historie

ASWH en Hoek troffen elkaar de laatste jaren vooral in de hoofdklasse. Het is lang geleden dat de Ambachters wonnen in Zeeland. Dat was in het seizoen 2012/13, toen een ontketende Everton Pires Tavares ASWH met twee goals bij de hand nam. Ook Alexander van Dommelen scoorde in de met 1-3 gewonnen wedstrijd. Daarna ging het telkens fout in Hoek, zowel in de districtsbeker als in de competitie. In 2013/14 won Hoek bijvoorbeeld met 2-0 door goals van Nick De Groote en Guillaume Clinckemaillie, in 2014/15 werd ASWH vlak voor kerst roemloos uitgeschakeld in de districtsbeker en in 2015/16 werd het in competitieverband 2-1. Kyle Doesburg maakte toen beide Zeeuwse goals, voor Robin Mulder iets terug kon doen namens ASWH. Ook langer geleden ging ASWH vaak onderuit. In 1999/00 werd het 3-0, in 2003/04 1-0. De Ambachters pakten een punt in 2000/01, in een wedstrijd die in 2-2 eindigde. De meest gedenkwaardige ontmoeting was natuurlijk die in het seizoen 2004/05, toen ASWH zich dankzij een 1-4 overwinning verzekerde van het kampioenschap. De vier spitsen in de selectie, Louis van Kleef, Arjan Human, Sjoerd van der Waal en Walter van Ommeren vonden toen allemaal het net. Verder was er nog een zege op de openingsdag van het seizoen 2011/12, toen Ebu Öztürk zich tot matchwinner kroonde en ASWH aan een 0-1 overwinning hielp.

Op de andere velden

De absolute topper van de speelronde vindt plaats in Hoornaar. Daar ontvangt nummer drie SteDoCo namelijk koploper Quick Boys, de enige ploeg die na drie duels nog geen punt heeft verloren. Een duel dat ook door Noordwijk gevolgd wordt. De promovendus zou namelijk de koppositie kunnen overnemen, maar dan moet er ook zelf gewonnen worden bij ODIN '59 en dat is nooit eenvoudig. Verder zijn er twee interessante derby's. In Sneek vechten ONS Sneek en Harkemase Boys om het officieuze kampioenschap van Friesland, terwijl de amateurs van Ajax en het nog puntloze De Dijk op sportpark De Toekomst uitmaken wie zich de beste van Amsterdam mag noemen. Eemdijk staat na drie duels nog op nul punten en hoopt daarin op bezoek bij Jong FC Groningen verandering in te brengen, terwijl Achilles '29 op bezoek bij de grillig gestarte titelfavoriet DVS '33 Ermelo op jacht gaat naar de eerste punten. SJC is in een regioderby gastheer voor FC Lisse, terwijl DOVO op visite gaat bij VVOG.

ASWH zal zaterdag willen proberen de draad van de eerste weken weer op te pakken, maar Hoek is een zeer lastige opponent. Alle steun is daarom gewenst. Laat je dus horen langs de lijn! Wie niet in de gelegenheid is om naar sportpark Denoek te komen, kan de wedstrijd uiteraard volgen via het Twitter-account van ASWH.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft