ASWH
Column: Inspiratie
4 september, 2018
Een trouwe lezer vroeg me laatst: “Heb je elke maand wel voldoende inspiratie voor zo'n column?“
Tuurlijk wel, over voetbal en dus ook over ASWH valt altijd wat te vertellen, in de kantine valt het nooit stil, om maar te zwijgen van die zogenaamde deskundigen op tv, altijd een mooi moment om naar de w.c., of beter nog: de koelkast te lopen. Over de Eredivisie, het Nederlands elftal, Europees voetbal, onderwerpen genoeg om ons verstand van voetbal de vrije loop te laten. Biedt het Johan Cruyff College geen opleiding tot analist? Studenten genoeg die in de kantine aan de bar hangen, al moeten die hun pinpas meenemen in plaats van dik betaald te worden.
Er valt bij ons altijd wel iets om op terug te kijken of vooruit. Twee competitiewedstrijden zijn er nog veel te weinig om welke conclusie dan ook te trekken, al is deze totaal niet boze burger tevreden!
Ook over de bekerwedstrijden, de KNVB schrijft voor dat shirts, broekjes én kousen van kleur moeten verschillen, een scheids bij de junioren wilde wel erg goed zijn best doen en vond de kousen van ons en die van tegenstander
Tom1
Heerjansdam gelijk waren, totdat iemand hem kon overtuigen dat donkergroen en zwart toch echt voldoende verschillen. Nog afgezien van de kleuren van de shirts.
Wel grappig dat voor de eerste bekerwedstrijd  beide ploegen met een wit shirt het veld betraden, zo amateuristisch gaat dat blijkbaar toe bij een derde klasser. Waren ze in een houthakkersbloes in de bus gestapt (dat dan weer wel) dan hadden ze die beter kunnen aanhouden, tjonge, dat soort voetbal zijn we niet meer gewend. Vandaar wellicht dat de 1-0 pas na ruim een half uur spelen viel, de uiteindelijke 5-0 hadden we rond die tijd al verwacht. Maar ja, welke derde klasser is bereid een oefenpotje tegen ons te spelen?
Derde divisionist Hercules lag ons al een stuk beter, geldt dat ook voor Eemdijk op 26 september? (Dat we op 6 oktober ook al tegenkomen in de competitie).
Rustig opbouwen dat bekertoernooi, om op een goed moment een heuse profclub te treffen.
September brengt ons ook nog eens SteDoCo; piramidisten, waarvan sommige exemplaren nog in de bossen rond Zeist zijn waargenomen, zouden dat een streekderby noemen, moeten hun supporters wel een half uur voor rijden, ja op die manier wil ik de uitwedstrijd naar Jong Groningen wel Europees voetbal noemen.
Daarna het tot nu toe verrassende  Hoek en VVOG in de competitie, tegen die tijd weten we vast hoe we er voor staan, voor ons geen gebrek aan inspiratie!
Tom
Wij hebben de website en binnenkort de Presentatiegids, dit jaar een extra dik exemplaar, naast de al heel lang bestaande gids (in mijn archief vond ik er eentje uit 1991) bleek ook de Businessclub een eigen gids te hebben. Wel zo efficiënt om die twee samen te voegen, al kost het even tijd.
Als eenvoudig contributiebetaler was mijn band met de Businessclub niet al te intensief. Wel werd me gevraagd zo'n lid te interviewen, nu deed ik met verwaterde rubrieken  als “De vrijwiliger van de maand” en “Waar zijn ze gebleven” met een zoektocht naar oud-eerste elftalspelers, al wat ervaring op met interviewen. Maar daarbij ging het tenminste altijd alleen over voetbal.
Daarin zijn leden van de Businessclub ongetwijfeld ook geïnteresseerd, ze leveren per slot een heel belangrijke bijdrage aan ons plezier, maar hun belang ligt ook nog wel eens ergens anders. Enfin, leest u, hopelijk met alle genoegen, de nieuwe Presentatiegids er maar op na, desnoods in de rust van een wedstrijd op tv, geluid uit, de experts lekker laten kletsen en genieten van onze eigen club. Dat gaat, ook al zijn we nog maar net begonnen, dit seizoen vast lukken!

Geschreven door Tom Rotmeijer
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft