ASWH
De Wedstrijden: Publiek de winnaar bij ASWH - SteDoCo
9 september, 2018
Nu het nieuwe seizoen uit de startblokken is geschoten, de trainingen zijn hervat en de nieuwe pupillenteams zijn
Gerrit 37
samengesteld moeten de pupillencoördinatoren zich elke keer bij aanvang van een seizoen maar weer afvragen of ze het hebben goed gedaan. Het is jaarlijks een terugkerend ritueel dat deze coördinatoren in de verdediging worden gedrongen door (gelukkig heel weinig) ontevreden ouders die vinden dat hun zoon/dochter in het verkeerde team zitten.
Vanaf JO19 t/m JO8 speelt ASWH dit seizoen met 53 jeugdteams in de competitie. Het is voor de coördinatoren een gigantische klus om deze teams in te delen. Hierbij moet rekening gehouden worden met reglementair vastgelegde leeftijden. Maar behalve leeftijden speelt ook het voetbaltalent een belangrijke rol bij die team-indelingen. Een vooral dit levert nog wel eens ontevredenheid op bij de ouders omdat die hun kind teveel kwaliteit toedichten. Ik ben er zeker van dat onze coördinatoren integer zijn en elke speler de plaats geven waar ze horen. Mochten er toch twijfels zijn aan de juiste indeling van een kind dan weet ik zeker dat de coördinatoren een luisterend oor hebben.
Iedereen een fijn voetbalseizoen gewenst.

De wedstrijden
Voor het 1e elftal werd het gisteren een teleurstellende zaterdag. Thuis werd tegen een sterk SteDoCo tweemaal een voorsprong uit handen gegeven. Bij het tweede doelpunt van SteDoCo kon de nummer 10 van de in het oranje opererende tegenstander ongehinderd het strafschopgebied inlopen en scoren en bij het derde tegendoelpunt bleek de verdediging van ASWH iets te poreus. De grote winnaar was het publiek dat genoot van een spannende pot voetbal met een wisselende score. Het moet gezegd worden, de SteDoCo-spelers waren in de duels wat vinniger en dat maakt misschien wel het verschil. Mijn conclusie is dat een redelijk goed spelend ASWH de winst had veilig kunnen stellen. De twee enorme kansen van Lars Bosscha en Bilal El Amrani hadden benut moeten worden, maar helaas, zoals dat in zoveel wedstrijden gebeurd, en niet alleen bij ASWH, kansen worden ook gemist.
Volgende week zaterdag wacht opnieuw een zware opgave. In Zeeuw-Vlaanderen wacht de aloude rivaal Hoek en dat beloofd weer een mooie pot voetbal te worden. Een goed ASWH heeft zeker kansen op de drie punten.

Voor alle overige teams stond de tweede pouleronde voor de districtsbeker op het programma.
Na het wat tegenvallende gelijkspel van het 2e, vorige week tegen ZBC ’97, ging tweede wedstrijd uit tegen 3e klasser IFC. Na de oor wassing van IFC zondag 1, 6-1 voor ASWH 1, kreeg nu ook het 1e zaterdagteam van onze buren een pak slaag. De reserves van ASWH sloegen met 5-1 toe en staan nu aan kop in de poule. Met de wedstrijd tegen Wieldrecht 1 nog voor de boeg lijkt het 2e favoriet voor plaatsing voor de K.O.-fase. Een gelijkspel is voldoende.
Het 3e elftal overleeft de poule in ieder geval niet. Opnieuw werd een nederlaag geleden. Thuis tegen Groote Lindt 4 werd het een eervolle 2-3 voor de Lindtenaren en zijn daardoor definitief uitgeschakeld. Plaatsing voor het 5e elftal ligt in het verschiet. Thuis werd een ruime 4-1 overwinning geboekt op Papendrecht 4 en daarmee staat dit team met een been in de 1e K.O. ronde. Datzelfde geldt voor het 6e dat de uitwedstrijd tegen De Alblas 6 knap met 2-0 won. Een gelijkspel in de volgende poulewedstrijd is voldoende om door te bekeren. Ook het 7e en 8e elftal hebben het in eigen hand om door te kunnen bekeren. Het 7e rolde Rijsoord 10 in hun eigen kraaiennest met 7-1 op en het 8e won na een spannende wedstrijd thuis van Heerjansdam 5 met 4-3. Het 9e tenslotte houdt de kans om door te bekeren in eigen hand na een keurige 3-0 thuiszege op Pelikaan 13.
Het gaat dus goed met onze senioren. Alleen het 3e is tot nu toe uitgeschakeld.

Junioren
De JO19-1 kunnen hun bekerdroom in de ijskast zetten. Uit tegen VVGZ JO19-1 werd de tweede nederlaag geleden.
G
Ondanks heftig verzet trok VVGZ met 4-3 aan het langste eind. Voor de JO17-1 ziet het er allemaal rooskleuriger uit. Dat komt door de knappe 4-2 uitoverwinning op Wieldrecht JO17-1. Nu Rijsoord nog kloppen en dit team is door. De JO17-2 zagen hun bekerdroom vrijwel zeker in rook opgaan. De thuiswedstrijd tegen SC Hoge Vucht JO17-1 werd met 2-1 verloren.
Voor de JO15-1 volgt nog een lastige wedstrijd tegen Virtus JO15-1. Dan moet de beslissing vallen wie doorgaat voor de beker. ASWH won zaterdag de uitwedstrijd van IFC JO15-1 en staat nu gelijk in aantal punten met Virtus. Maar Virtus heeft wel een veel beter doelsaldo. Dus er moet gewonnen worden van de club uit Zevenbergen. Ook voor JO15-2 lonkt de eerste plaats in de poule. In de uitwedstrijd werd met tegenstander Hardinxveld JO15-3 met 17-1 afgerekend. Volgende week kan met een gelijkspel worden volstaan tegen Haaften JO15-1. De JO15-3 speelde pas de eerste poulewedstrijd en die ging thuis tegen Virtus JO15-3. Er werd knap met 4-0 gewonnen en dat geeft perspectief voor de volgende wedstrijd.
De 5-1 verliespartij van de JO14-1, thuis tegen Drechtstreek JO14-1 kan wel eens uitschakeling betekenen. Maar misschien herpakt dit team zich volgende week nog wel. Voor de JO14-2 liggen er na de 6-0 uitoverwinning op RCD JO14-2 nog alle kansen om door te gaan. Maar dan moet volgende week wel van het sterke GCS/ODS JO14-1 worden gewonnen. Ook de JO14-3 hebben nog volop kans om door te gaan na de fraaie 4-2 thuisoverwinning op IFC JO14-1. Maar komende zaterdag is Pelikaan JO14-1 wel een geduchte tegenstander.

Pupillen
Na het thuisverlies tegen Sliedrecht JO13-1, met 3-1, is JO13-1 uitgeschakeld in de poule voor de volgende bekerronde. Ook De JO13-2 kwamen niet verder door een 8-1 thuisnederlaag tegen IFC JO13-1. De beker is voor O13 toch geen geluksbeker want ook JO13-3 kreeg de kous op de kop. Thuis kreeg dit team met 7-2 klop van Dubbeldam JO13-2. De JO13-4 behouden, dankzij een 6-0 uitwinst bij WDS ’19 JO13-1, nog een klein kansje om door te stromen via poulewinst maar dan moet komende zaterdag wel gewonnen worden van TVC Breda en moet Pelikaan verliezen of gelijkspelen tegen WDS ’19. Dat wordt dus spannend.
De vooruitzichten voor de JO11-1 zijn redelijk na de 4-3 thuisoverwinning op VVGZ JO11-1. Maar alles hangt van de laatste wedstrijden af in deze poule. Datzelfde geld voor de JO10-1 dat met 13-2 van Pelikaan JO10-1 won maar ook afhankelijk is van de laatste uitslagen in de poule volgende week. Best spannend.
Na de monsteroverwinning van 22-2 vorige week deden de JO9-1 en nu nog een schepje bovenop op. Het werd nu thuis tegen VVGZ J09-2 23-2. Volgende week hebben ze aan een gelijkspel tegen Rijsoord genoeg om door te kunnen gaan voor de beker. Voor de JO8-1 hetzelfde verhaal. De uitwinst met 6-3 op Pelikaan JO8-1 is de tweede overwinning maar volgende week moet dit team op zijn minst gelijkspelen om zeker te zijn van een plek in de volgende ronde. Maar dat gaat vast wel lukken.

De Meiden
Er kwam geen enkel meidenteam in actie.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft