ASWH
Eerste nederlaag voor ASWH in regioderby tegen SteDoCo
8 september, 2018
ASWH is in de derde competitiewedstrijd van het seizoen de ongeslagen status kwijt geraakt. Vanmiddag werd op eigen veld onnodig verloren van SteDoCo. De bezoekers sloegen in de slotfase van de regioderby toe, nadat ASWH tot twee keer toe op voorsprong was gekomen. In de eerste helft zetten de Ambachters een licht overwicht om in een 2-1 voorsprong. Nadat ASWH verzuimde de marge uit te breiden, kwamen de bezoekers langszij. In de slotfase lag het duel geruime tijd stil vanwege een hoofdblessure bij een speler van SteDoCo. Na de hervatting zette ASWH een slotoffensief in, maar het lukte niet om een derde keer te scoren. Daarin slaagde SteDoCo kort voor tijd wel, zodat de Ambachters met een kater het veld verlieten. Na de eerste nederlaag in de competitie zakte ASWH flink wat plaatsen op de ranglijst. De ploeg van trainer Cesco Agterberg staat nu in het rechterrijtje.

Trainer Agterberg gaf in de ontmoeting met de dichtst in de buurt gelegen opponent in de derde divisie het vertrouwen aan dezelfde elf spelers als een week eerder in Amsterdam. Hij kon in de wedstrijdselectie geen beroep doen op Vince van Dongen en Serkan Tanriseven (allebei geblesseerd), terwijl Josh Gross Santana vanwege interlandverplichtingen met Aruba niet beschikbaar was. Sanzio Dieterich keerde terug bij de groep, ook Menno Vooges nam plaats op de reservebank. Een vijftal spelers was actief bij het tweede elftal in de bekerwedstrijd tegen buurman IFC. De wedstrijd ging overigens van start met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden Wim Verhoeven.

Al vrij vroeg in de wedstrijd pakte ASWH het initiatief. Dit resulteerde in veelvuldig balbezit, een statistiek die de hele eerste helft niet zou wijzigen. Toch slaagden de Ambachters er niet in om heel veel gevaar te stichten voor het doel van de bezoekers. In dat opzicht waren de uitbraken van de ambitieuze promovendus uit Hoornaar een stuk dreigender. Binnen tien minuten ontsnapte ASWH aan een achterstand toen Benjamin van Wanrooij doorbrak en de bal hard voor het doel van Stef Doedée bracht. Bij de tweede paal kwam Vincent Verheul inglijden, maar de buitenspeler van SteDoCo was gelukkig voor ASWH net te laat om de voorzet tot doelpunt te promoveren. Wat dat betreft toonde ASWH zich veel effectiever door de eerste kans direct te benutten. Jubilaris Lars Bosscha - hij speelde zijn honderdste officiële wedstrijd in ASWH 1 - nam een hoekschop, waaruit Peter Verhoeve ondanks de aanwezigheid van veel SteDoCo-spelers raak kon koppen: 1-0.

Een prettige opsteker voor ASWH, dat echter zeker nog niet van de gasten verlost was. De bal was weliswaar nog steeds vooral in Ambachts bezit, maar de voorwaartsen konden te weinig in stelling worden gebracht. Tegen het half uur begon SteDoCo-aanvaller Vincent Verheul aan de linkerkant aan een actie, waarbij hij naar binnen dribbelde en de ruimte vond om doeltreffend uit te halen. Zijn schot was Stef Doedée te machtig en dus was het evenwicht hersteld. Dat duurde echter niet lang. Een afgeslagen aanval kwam opnieuw bij David Almeida uit, waarna de rechtsback een voorzet gaf die door Bilal El Amrani knap in het doel werd gekopt. Zo stond ASWH dus razendsnel weer op voorsprong. De Ambachters hielden de marge vast tot het laatste fluitsignaal van de eerste helft, al kwam SteDoCo via een kopbal van Joran Schröder nog een keer dicht in de buurt van een nieuwe gelijkmaker. Op basis van het lichte overwicht dat ASWH in de eerste helft had, was de 2-1 ruststand niet onterecht. Van gelopen koers was echter duidelijk geen sprake!

DSC 4640
Peter Verhoeve kopt ASWH op voorsprong uit een goed genomen hoekschop van Lars Bosscha

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen trainer Agterberg noodgedwongen een eerste wissel moest doorvoeren. Stanley Husen blesseerde zich aan de lies en moest de strijd staken. Zijn vervanger was Sanzio Dieterich, hetgeen ook een wijziging in het systeem betekende. In de fase na die wissel trok SteDoCo het initiatief naar zich toe. ASWH had het in die fase erg lastig, maar kreeg wel een enorme kans om de voorsprong uit te breiden. Na een fout achterin bij de bezoekers kon Lester Pires het strafschopgebied in. Hij vond Jesper van den Bosch, maar het schot van de aanvoerder werd gekeerd door doelman Mark Smith. De goalie stond echter wel een rebound toe en dus leek Lars Bosscha de derde goal voor het inschieten te hebben. Jammer genoeg mikte hij naast. Kort daarna was ASWH aan de beurt om opgelucht adem te halen toen SteDoCo-speler Guytano dos Santos met een fraai afstandsschot de paal raakte. Helaas scoorden de gasten uit de volgende aanval wel. Benjamin van Wanrooij kon op rechts een actie inzetten en zijn trekbal werd door Joran Schröder in het doel getikt. Daardoor stond het dus 2-2, gezien de verhoudingen op dat moment geen onlogische tussenstand.

ASWH herstelde zich na die treffer en kwam weer beter in de wedstrijd, resulterend in kopkansen voor Jesper van den Bosch en Bilal El Amrani. Agterberg bracht met Ismail Yildirim bovendien een verse aanvaller in het veld voor Lester Pires. Met nog zeventien minuten te gaan werd een voorzet vanaf de zijkant gegeven door de bezoekers. Spits Chafik Boushaba wilde inkoppen, maar raakte met zijn hoofd de voet van Gilmaro van de Werp. De onfortuinlijke aanvaller van SteDoCo verloor door dit ongeval zelfs het bewustzijn, waardoor scheidsrechter Prooi de terechte beslissing nam om de wedstrijd tijdelijk te staken. Kort nadat de ambulance arriveerde en de medewerkers medische zorg hadden verricht, kon Boushaba gelukkig lopend het veld verlaten. Hopelijk valt het mee en kan hij snel weer voetballen.

Nadat Prooi de wedstrijd liet hervatten, zette ASWH onmiddellijk een slotoffensief in om alsnog de winst te pakken. Daarbij moest het blijven oppassen voor de uitbraken van de bezoekers. Vincent Verheul dook bijvoorbeeld na een dieptepass alleen op voor Stef Doedée, maar de doelman redde knap en hield ASWH in de wedstrijd. Aanvoerder Jesper van den Bosch, later uitgeroepen tot man van de wedstrijd, was nadrukkelijk betrokken bij de Ambachtse aanvalsdrang. Hij bood met een fantastische voorzet ook een grote kans aan Bilal El Amrani. De spits zag zijn schot echter worden gestopt door doelman Smith. Kort daarna claimde ASWH tot twee keer toe tevergeefs een strafschop toen de bal tegen de hand of arm van een SteDoCo-speler kwam, onder meer na een schot van Ismail Yildirim. Prooi wilde er echter niet aan. In de slotfase kreeg ASWH de rekening voor de gemiste kansen gepresenteerd toen SteDoCo wel scoorde. Een verkeerde pass van achteruit werd onderschept terwijl de Ambachtse defensie uit positie stond, waarna de bezoekers over de rechterflank ontsnapten en mochten juichen nadat topscorer Joran Schröder de voorzet binnen schoot.

DSC 4865
Joran Schröder slaat toe namens SteDoCo en bezorgt ASWH de eerste nederlaag in de competitie

De 2-3 viel te laat voor ASWH om de schade nog te repareren, waardoor de ploeg teleurgesteld het veld verliet na de eerste competitienederlaag. Onnodig, daarover was iedereen het wel eens. Door het verlies moet ASWH de teams bovenin voorlopig even laten gaan, al bevindt de competitie zich natuurlijk nog altijd pas in de openingsfase. De Ambachters kelderden behoorlijk op de ranglijst en staan nu elfde. Volgende week wacht de kans op revanche in de traditioneel lastige uitwedstrijd bij promovendus Hoek.

ASWH - SteDoCo 2-3 (2-1)
18. 1-0 Peter Verhoeve 29. 1-1 Vincent Verheul 31. 2-1 Bilal El Amrani 59. 2-2 Joran Schröder 86. 2-3 Joran Schröder
Scheidsrechter: Colin Prooi

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen (49. Sanzio Dieterich), Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve, Yassine Belghar; Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal, Lars Bosscha; Bilal El Amrani, Lester Pires (68. Ismail Yildirim)

SteDoCo: Mark Smith; Medhani Redie Habtemariam, Etiën Mariana, Bryan Jongeneel, Jesse Wielinga; Hayri Pinarci, Joran Schröder, Guytano dos Santos; Benjamin van Wanrooij (87. Wilmar van Bruggen), Chafik Boushaba (74. Jeroen Sterrenburg), Vincent Verheul

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft