ASWH
ASWH opnieuw ruim langs Eemdijk
6 oktober, 2018

ASWH heeft vanmiddag voor de tweede keer in anderhalve week van Eemdijk gewonnen. Na de uitzege in de TOTO KNVB Beker van vorige week woensdag (1-4), bleken de Ambachters opnieuw ruim sterker dan de promovendus. De ploeg van trainer Cesco Agterberg stuurde 'de Diekers' met een 6-0 nederlaag huiswaarts. Er was op sportpark Schildman nauwelijks sprake van een echte wedstrijd, hoewel ASWH aanvankelijk wel even tijd nodig had om op stoom te komen. Na twee goals voor rust was het verzet van de bezoekers echter wel gebroken, zodat de Ambachters in de tweede helft aan het doelsaldo konden werken. Door de overwinning, de derde op rij in competitieverband, steeg ASWH naar de vijfde plaats in de derde divisie.

De resultaten van de laatste weken gaven Agterberg weinig aanleiding om wijzigingen door te voeren in zijn elftal. Dat deed de trainer dan ook bijna niet. Alleen de positie onder de lat werd zoals vertrouwd ingenomen door Stef Doedée, die vorige week in Groningen nog prima was vervangen door Kristijan Nikolic. Verder keerden Stanley Husen en Lester Pires, die de afgelopen week geblesseerd ontbraken, terug in de wedstrijdselectie. De ziekenboeg bestond nu nog uit Yassine Belghar, Nebi Tiryakioglu, Vince van Dongen en Josh Gross Santana.

Eemdijk 3
De ASWH verdediging was, o.a. met Peter Verhoeve en David Almeida, waterdicht.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Jaap van Beek werd de aftrap genomen. Eemdijk, dat na de bekeruitschakeling tegen ASWH ook een zware nederlaag moest slikken tegen DVS '33 Ermelo, koos er voor om met een defensieve tactiek aan de wedstrijd te beginnen. Het gevolg was dat ASWH al vlot het initiatief te pakken had. De ploeg rook voor het eerst aan een doelpunt toen Bilal El Amrani veel vrijheid kreeg na een hoekschop van Lars Bosscha, maar de kopbal van de spits eindigde boven het doel van Eemdijk. Verder had ASWH het nog lastig om echt door de defensie van de bezoekers heen te komen, zodat het overwicht nog niet in doelrijpe kansen werd omgezet. Het dreigendste moment ontstond na een dieptepass van Peter Verhoeve, die door doelman Bas Koppelaar net buiten het strafschopgebied met het hoofd werd weggewerkt. Jesper van den Bosch zag de bal op zich af komen en besloot om het van ruime afstand ineens te proberen, maar de poging van de aanvoerder plofte op het dak van het doel.

De wedstrijd oogde in de eerste twintig minuten enigszins gezapig. ASWH had veel balbezit, maar kon Eemdijk nog te weinig verrassen. Na een half uur spelen braken de Ambachters het duel echter toch open. Na een inworp van David Almeida kon Jesper van den Bosch de bal voorgeven. Een verdediger van Eemdijk werkte weg, maar raakte zijn eigen medespeler en daardoor moest doelman Koppelaar in actie komen en zijn hand tegen de bal zetten. De lat leek redding te brengen, maar Ismail Yildirim lette goed op en kopte raak: 1-0 voor ASWH. Weer een goal van de Dordtenaar tegen Eemdijk, de club waartegen hij in de beker al een hattrick produceerde. De met enig fortuin tot stand gekomen openingstreffer bezorgde ASWH uiteraard een ideale positie. Het werd nog mooier voor de Ambachters, want kort voor rust verdubbelden zij de marge. Daar ging een schitterende aanval aan vooraf. Ismail Yidirim bezorgde de bal daarin bij de opgekomen Clarence Bijl. De later tot man van de wedstrijd gekozen rechtsback gaf een voorzet op maat, die door de inlopende Lars Bosscha keurig in de hoek werd gekopt. Die 2-0 voorsprong nam ASWH mee de rust in, al scheelde het weinig of er was nog een derde gevallen. Een veelbelovende counter met Bilal El Amrani, Jesper van den Bosch en David Almeida eindigde echter met een op het laatste moment weggewerkte voorzet van Almeida.

Na rust verscheen Eemdijk met twee nieuwelingen en een offensievere instelling in het veld. Dat bracht de bezoekers echter geenszins wat zij wilden, want juist ASWH was voortdurend in de aanval. Al binnen de minuut had Bilal El Amrani de 3-0 op de schoen, maar zijn poging werd geblokt. De daaropvolgende hoekschop eindigde eveneens voor de voeten van El Amrani, maar nu kon doelman Koppelaar de bal pakken. Ook Gilmaro van de Werp was met een kopbal dicht bij een derde doelpunt, terwijl Jesper van den Bosch nog een keer over het doel schoot. In elk geval was duidelijk dat er nog maar één ploeg was die voetbalde. Even na het uur besliste ASWH de wedstrijd definitief. Jesper van den Bosch leverde een ultieme inspanning om een bal binnen te houden en zijn werk zou een passende beloning krijgen. De aanvoerder speelde Ismail Yildirim aan en die dribbelde naar binnen om vervolgens van ruim twintig meter prachtig uit te halen. Doelman Koppelaar had geen verweer op het afstandsschot. Een beauty van Yildirim dus: 3-0!

Eemdijk 2
Ismail Yildirim op weg naar een van zijn drie doelpunten.

De Ambachtse doelpuntenhonger was daarmee zeker niet gestild. De ploeg bleef gretig zoeken naar meer treffers. En met succes! Jesper van den Bosch ontsnapte nog maar eens aan de rechterkant, bleef goed kijken en wilde de ingevallen Sam van de Kreeke bereiken. De Brabander verlengde de bal ook, maar de paal voorkwam een goal. De alerte Ismail Yildirim promoveerde de rebound echter alsnog tot doelpunt. Zijn derde, wederom een hattrick tegen Eemdijk dus en dat binnen tien dagen. Een bijzondere prestatie van de Dordtse dribbelaar, die ASWH daarmee bovendien op 4-0 bracht. Twee minuten later mocht Sam van de Kreeke zijn eerste officiële treffer in het shirt van ASWH vieren. Aangespeeld door Jesper van den Bosch speelde Van de Kreeke zichzelf goed vrij, om vervolgens met zijn voortreffelijke linker de vrije hoek te vinden: 5-0!

Met nog een kwartier te spelen bracht Agterberg ook Nick Slotboom en Lester Pires nog binnen de lijnen. Pires was direct betrokken bij de volgende treffer. Met een slimme pass speelde hij linksback David Almeida vrij. Almeida zette voor en Sam van de Kreeke dook bij de eerste paal op om af te ronden: 6-0. De tweede voor de invaller, die dus een fijne middag beleefde. ASWH stopte nog steeds niet met aanvallen. Lester Pires kwam echter een teenlengte te kort na een steekpass van Jesper van den Bosch, zodat doelman Koppelaar redding kon brengen. Ook Sam van de Kreeke kreeg na een heerlijke actie en voorzet van Ismail Yildirim nog een kans, maar hij raakte de bal niet goed en vervolgens leek een speler van Eemdijk hands te maken. Scheidsrechter Voncken vond het geen strafschop, zoals de rustig leidende Limburger even daarvoor ook niets zag in een valpartij van een aanvaller van de bezoekers bij een van de weinige momenten waarop Stef Doedée in actie moest komen.

Het bleef dus bij 6-0, uiteraard een prima overwinning. ASWH kwam geen moment in de problemen, scoorde veel, hield wederom de nul en steeg daarom opnieuw op de ranglijst. Inmiddels zijn de zwartwitten op de vijfde plaats te vinden. Volgende week mogen de Ambachters proberen de goede serie door te trekken op bezoek bij Achilles '29, maar eerst wordt er dinsdagavond nog thuis geoefend tegen Jong Feyenoord.

ASWH - Eemdijk 6-0 (2-0)
30. 1-0 Ismail Yildirim 44. 2-0 Lars Bosscha 64. 3-0 Ismail Yildirim 69. 4-0 Ismail Yildirim 71. 5-0 Sam van de Kreeke 78. 6-0 Sam van de Kreeke
Scheidsrechter: Thijs Voncken

ASWH: Stef Doedée; Clarence Bijl, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp, Mels van Driel, David Almeida; Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal (75. Nick Slotboom), Lars Bosscha (75. Lester Pires); Bilal El Amrani (62. Sam van de Kreeke), Ismail Yildirim

Eemdijk: Bas Koppelaar; Jeffrey van de Dikkenberg, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Wouter Bout, David van de Groep; Rik Muijs (46. Niek Beekhuis), Angelo Duijst, Sjohn van Gulik (46. Ayrton Plattel); Yannick Bouw, Syrano Morrison (75. Jasper Bolland)

Mikki

Een fotoserie van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft