ASWH
ASWH speelt zaterdag voor het eerst tegen Achilles '29
11 oktober, 2018

Na drie overwinningen op een rij in de competitie is ASWH inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats in de derde divisie zaterdag. De ploeg van trainer Cesco Agterberg is dus bezig aan een goede serie en hoopt die komende zaterdag door te trekken op bezoek bij Achilles '29. De vereniging uit Groesbeek staat momenteel op de laatste plaats en heeft nog geen punten gepakt. Dat betekent dat de club, die twee seizoenen terug nog in de Jupiler League speelde, ongetwijfeld op zoek is naar de ommekeer. Aan ASWH de uitdaging om die nog even uit te stellen en zelf de punten mee te nemen vanaf sportpark De Heikant. De wedstrijd start op het voor onze vereniging ongebruikelijke tijdstip van 18.00 uur.

Vorig seizoen

Het verhaal van Achilles '29 is ongetwijfeld bekend. De club groeide uit tot een grootmacht in het (zondag)amateurvoetbal en mocht in 2012 zelfs de landstitel vieren. Een jaar later trad Achilles '29 als eerste amateurclub vanuit de toenmalige topklasse toe tot de Jupiler League. Het verblijf in het betaalde voetbal duurde vier seizoenen. Daarin werd de club achtereenvolgens twintigste, achttiende, vijftiende en nogmaals twintigste. Dankzij die laatste klassering degradeerde Achilles '29 in de zomer van 2017 naar de tweede divisie. Het afgelopen seizoen verliep rampzalig voor de club. Financiële perikelen overheersten, waardoor vrijwel de complete selectie en trainer Eric Meijers halverwege de handdoek in de ring gooiden. Opvolger Arno Arts deed met een verjongde selectie zijn best om er nog iets van te maken, maar de ploeg pakte in de tweede en derde periode in totaal nog maar één punt. Bovendien zadelde de KNVB de club nog op met diverse straffen, waardoor ook nog eens zes winstpunten in mindering werden gebracht. Niet zo vreemd dus dat Achilles '29 uiteindelijk afgetekend laatste werd met twaalf punten en honderd tegengoals, waardoor de ploeg degradeerde naar de derde divisie.

Dit seizoen

Vanwege het overschot aan zondagclubs in de derde divisie en het feit dat Achilles '29 sinds de degradatie uit de Jupiler League te boek staat als zaterdagvereniging, werden de Groesbekers voor deze jaargang ingedeeld in de derde divisie zaterdag. Opnieuw overschaduwen financiële perikelen de sportieve kant. Lang was onzeker of de club überhaupt aan het seizoen zou beginnen en nog steeds duiken er regelmatig nieuwsberichten op waarin een mogelijk faillissement wordt aangekondigd. Achilles '29 voetbalt echter nog steeds en het is uiteraard te hopen dat dit de rest van het seizoen zo blijft. Tot op heden is er sportief gezien niet veel aanleiding voor vrolijkheid. De eerste zeven duels werden allemaal verloren, zodat Achilles '29 momenteel laatste staat. Op eigen veld gingen de Groesbekers onderuit tegen Jong FC Groningen (0-2), SJC (2-4) en DOVO (2-5). Ook de bezoeken aan ONS Sneek (4-0), DVS '33 Ermelo (5-0), VVOG (4-1) en Harkemase Boys (7-1) leverden geen punten op.
Het toernooi om de TOTO KNVB Beker eindigde voor Achilles '29 in de tweede voorronde. In de eerste voorronde werd Zaanlandia na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld, nadat er na de reguliere speeltijd en de verlenging een 1-1 stand op het scorebord stond. Een voorronde verder was competitiegenoot Harkemase Boys echter veel te sterk. De Friezen wonnen met 1-6 op de Heikant.

Mutaties

Afgelopen zomer zag Achilles '29 diverse spelers vertrekken, maar de grootste uittocht vond al tijdens het seizoen plaats. Het overzicht is daarom te groot om hier te plaatsen. Bovendien is niet van iedere speler duidelijk wat de huidige club is.

DSC 5584
Lars Bosscha juicht na de 2-0 tegen Eemdijk. Zien we zaterdag weer feestende ASWH'ers in Groesbeek?

Selectie

De groep van Achilles '29 staat sinds kort weer onder leiding van Arno Arts. De voormalig prof, die de shirts droeg van onder meer NEC, FC Twente, SC Cambuur, Willem II, FC Utrecht en VVV-Venlo, dwong via de rechtbank een terugkeer als trainer af. Arts stapte in februari dit jaar in en leidde de ploeg tot het einde van het seizoen, waarna de club de verbintenis eigenlijk wilde verbreken. De rechter gaf Arts onlangs echter gelijk toen hij deze beslissing aanvocht, zodat hij sinds 28 september weer terug is als hoofdtrainer. De selectie van Achilles '29 bestaat uit overwegend jonge spelers. Het doel wordt dit seizoen verdedigd door Nick van Doorn. Achterin koos Arts in de laatste wedstrijd voor Kerem Cifci, de Ghanees Geoffrey Acheampong, Nando Parisius en Bram van Dongen. Op het middenveld is de ervaren Joey Dekkers de opvallendste kracht. De 29-jarige Dekkers speelde twee seizoenen met Achilles '29 in het betaalde voetbal en keerde deze zomer terug na een jaar bij het Limburgse EVV. Ook Thomas Loning en Kevin Schmidt, die met twee goals clubtopscorer is, stonden in de laatste wedstrijd in de basis. De voorhoede werd gevormd door Mailyson Lopez (ex-Rijsoord), de Mexicaan Luis Giovanny Annett Chavez en de over zowel de Braziliaanse als de Portugese nationaliteit beschikkende Lucas Raposo. Als invallers kwamen Kadsir Usta, Boris Rasevic en de uit Bermuda afkomstige Tevahn Tyrell in actie. Eerder kregen ook Jabrane Yagkoubi, Leeroy Schorea, Denna Haggi Moni, Alper Yaldiz, de Polen Karol en Mateusz Wszola, Desire Ruhindwa, voormalig Temptation Island-verleider Jarredson Izijk, Yassir Jaaouani en Keani Fairbanks al speeltijd in een of meerdere competitiewedstrijden.

Historie

ASWH en Achilles '29 hebben elkaar nog nooit ontmoet. Komende zaterdag wordt de eerste kennismaking, dus er valt nog geen historische balans op te maken.

Op de andere velden

Noordwijk en Quick Boys delen nog altijd de koppositie. Zij spelen allebei een uitwedstrijd. Noordwijk gaat op bezoek bij DOVO, Quick Boys reist af naar VVOG. Nummer drie DVS '33 Ermelo gaat op bezoek bij het altijd lastig te kloppen ODIN '59, terwijl nummer vier Harkemase Boys een uitwedstrijd bij FC Lisse speelt. Het Zeeuwse Hoek ontvangt De Dijk, dat zich in de achterhoede bevindt. Een ander team uit de onderste regionen, Eemdijk, hoopt thuis tegen SteDoCo de eerste zege van het seizoen te behalen. In Friesland fungeert ONS Sneek als gastheer voor de amateurs van Ajax. Tot slot krijgt SJC visite van Jong FC Groningen.

ASWH zal zaterdag willen proberen om de goede serie een vervolg te geven, maar Achilles '29 is op jacht naar punten. Alle steun is daarom gewenst. Laat je dus horen langs de lijn! Wie niet in staat is om af te reizen naar sportpark de Heikant, kan de wedstrijd volgen via het Twitter-account van ASWH.

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft