ASWH
De Wedstrijden: MO11-1 team wint met 12-0
7 oktober, 2018
Afgelopen week klonk het als een donderslag uit een heldere hemel. ASWH oud-trainer Jack van den Berg, vorige jaar tussentijds
Gerrit 37
van ASWH naar Katwijk vertrokken, is weg bij landskampioen Katwijk. Een opmerkelijk bericht. Het is niet helemaal duidelijk of Jack de handdoek in de ring gegooid heeft gegooid of dat hij door Katwijk is geofferd. Het is een publiek geheim dat de klik met de selectie van Katwijk in ieder geval niet optimaal was. Ik wens Jack snel een nieuwe mooie club toe.
Een ander opmerkelijke gebeurtenis is de situatie bij Achilles ‘29, komende zaterdag de tegenstander van het 1e elftal. Volgens een bericht in het dagblad De Gelderlander, van een paar weken geleden, heeft de Groesbeekse club geen cent meer in kas, kan het de accommodatiekosten niet betalen, heeft de club een onbekend bedrag aan schulden en voldoet het niet aan de licentievoorwaarden van de KNVB. Het bestuur van Achilles overweegt een faillissement aan te vragen, om daarna een doorstart te maken. Een onzekere toekomst voor deze club. De clubs in de 3e divisie vragen zich dan ook terecht af hoelang Achilles ’29 zich kan blijven handhaven in de 3e divisie. Overigens, de KNVB zwijgt in alle talen.

De wedstrijden
Binnen twee weken was Eemdijk twee keer de tegenstander van ASWH en voor de club uit Bunschoten leverde dat hun weinig plezier. Op eigen veld werd op 26 september voor de KNVB beker met 4-1 verloren van een scherp ASWH. Dit weekeinde volgde een demasqué op sportpark Schildman. Opnieuw was ASWH goed bij de les en maakte het verschil met 6-0 door veel beter te voetballen dan de Eemdijkers. Wel moet gezegd worden dat het elftal van Eemdijk nogal wat invallers had. Maar toch moeten we de prestatie van ASWH niet devalueren. Het elftal speelde gedreven en bij vlagen met goed voetbal. De dips die zich tijdens de wedstrijden tegen Hoek en Ajax voordeden, die lijken voorbij omdat het elftal wel in staat is de om gehele wedstrijd scherp te kunnen blijven voetballen. Dat belooft nog wat. Opvallend is de doelpuntenhonger van Ismael Yildirim tegen Eemdijk. Evenals tijdens het bekerduel scoorde hij opnieuw drie keer. Volgende week wacht Achilles ’29 om 18.00 uur in Groesbeek. Een onmogelijke aanvangstijd voor onze supporters. Maar ja, de KNVB laat dit allemaal maar gebeuren. Hopelijk is ons vlaggenschip opnieuw superscherp en kunnen er drie punten gepakt worden. Dan wordt de maand oktober steeds mooier.
 
Het 2e elftal kreeg bezoek van Pelikaan 2 en de blauw-zwarten, van oudsher altijd een lastige tegenstander, bleek een hele taaie te zijn. Pas in de tweede helft kwam ASWH op voorsprong en won uiteindelijk met 2-0. Een mooie dik verdiende overwinning. Met drie punten achterstand op koploper Kloetinge doen onze reserves weer volop mee. 

Lagere elftallen
Na een lange reis moest het 3e elftal het in het Zeeuwse dorp Sint-Annaland opnemen tegen WHS 2. En met succes. Met 6-2 werden de Zeeuwen op eigen grond ingepakt. Deze overwinning is nu goed voor een vierde plek. Het 4e elftal ging bij Heerjasdam 3 langs. Twee gelijkwaardige partijen, zo blijkt uit de uitslag. Maar die uitslag viel voor Heerjansdam wel de goeie kant op. De thuisclub won met 2-1 en ASWH 4 blijft op slechts 1 punt staan. Het 5e had Pelikaan 6 als opponent dat als voordeel had thuis te mogen spelen. Ook hier een gelijk opgaande partij die eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het 6e elftal kwam ook niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Tegenstander Hardinxveld 7 was te goed blijkbaar om er van te kunnen winnen. Dat ging het 7e beter af, die bleven ook nog ongeslagen. Tegenstander GJS 7 werd thuis helemaal ondersteboven gevoetbald. Eindstand 16-0!! Ook het 8e schoot formidabel uit de sloffen. De uitwedstrijd tegen ZBC ’97 5 eindigde met 8-0 voor het nog ongeslagen 8e elftal. Een minder prettige eindstand viel er voor het 9e elftal te noteren. Op bezoek bij Rijsoord 9 moest dit elftal een 8-3 nederlaag slikken. Met nog nul punten, maar daar komt op korte termijn verandering in, staat het 9e op dit moment laatste. Ook de Veteranen zijn nog niet op stoom. De derde nederlaag op rij kwam tot stand in Hoornaar waar de SteDoCo collega’s met 5-1 het winnende feestje vierde.

JUNIOREN
Jeugd O19
De derde nederlaag op rij voor JO19-1. Bij buurman IFC JO19-1 werd een kansloze 10-0 nederlaag geleden. Voor de JO19-2 werd het een stralende zaterdag. Een fraaie 2-0 thuiswinst op Wieldrecht JO19-3 zorgde voor zonnige gezichten bij de spelers en begeleiding.

Jeugd O17
De uitwedstrijd van JO17-1 tegen Wieldrecht JO17-1 was lastig. Beiden partijen wisten beiden eenmaal raak te schieten zodat een 1-1 gelijkspel op het scorebord kwam. Maar ja, een puntje is altijd meegenomen. De eerste nederlaag voor JO17-2 is een feit. De uitwedstrijd tegen het sterke GSC/ODS JO17-1 werd kansloos met 4-0 verloren. Voor de JO17-4 kunnen we de eerste overwinning noteren. Tegenstander Groote Lindt JO17-2 gaf zich op eigen veld zich niet zomaar gewonnen maar ASWH trok wel met 2-1 aan het langste eind. Knap gedaan. 

Jeugd 015
Een tegenvaller voor de JO15-1 dat thuis tegen een van de concurrenten de eerste nederlaag van het nog prille seizoen leed. Dubbeldam JO15-1 was ASWH met 4-2 de baas. Ook de JO15-2 moesten een nederlaag slikken. Het bezoek aan ST Almkerk/Altena JO15-1 werd afgesloten met een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Net als de JO15-1 ging ook het team JO15-3 voor het eerst dit seizoen onderuit. Thuis tegen Nieuw Lekkerland JO15-2 kwam een eigenaardige uitslag op het scorebord. 7-5 werd het voor Nieuw Lekkerland.

Jeugd O14
Een lekkere wedstrijd van de JO14-1 thuis tegen Unitas ’59. De 3-1 winst was dik verdiend en daarmee komt dit team op een vijfde plaats. Voor de JO14-2 werd het een minder plezierige zaterdag. Thuis moest dit team het opnemen tegen SSW JO15-1 dat altijd sterk tevoorschijn komt. Ook nu werd van de Dordtenaren met 6-0 verloren. Ja hoor, ze staan fier aan de kop van de ranglijst, de JO15-3. Dit is te danken aan de geweldige uitslag die werd neergezet thuis tegen Raamsdonk. Het werd maar liefst 9-3.

PUPILLEN
Jeugd 13
Een niet veel voorkomende gebeurtenis is dat alle O13-elftallen hebben verloren. Met de JO13-1 wil het nog niet echt lukken. Nu was het bezoekende Steenbergen JO13-1 te sterk. De Steenbergers wonnen met 5-2 en ASWH blijft nog even op nul punten staan. Ook de JO13-2 konden niet winnen van tegenstander Sliedrecht JO13-2. Thuis werd het een duidelijke 4-0 nederlaag. De JO13-3 kwamen er ook niet aan te pas. De uitwedstrijd tegen Papendrecht JO13-2 leverde een 4-1 uitslag voor Papendrecht op. Ook een nederlaag voor de JO13-4. Dat gebeurde bij Drechtstreek JO13-4 en wel met maar liefst 7-2. 
De Meisjes O13-1 speelden eindelijk hun eerste competitiewedstrijd. Thuis tegen RCD MO13-1 deden zij hun uiterste best om te winnen. Maar dat lukte net niet. RCD was een ietsje beter en won met 1-0.

Jeugd O12
Het team JO12-1 was niet opgewassen tegen De Alblas JO12-1. Op Schildman was De Alblas gewoon beter en liet een 5-1 winst noteren op een teleurgesteld ASWH. Ook bij de JO12-2 beteuterde gezichten. Na een gelijk opgaande wedstrijd uit tegen Sliedrecht JO12-3 trokken de Sliedrechters toch nog de 3-2 winst naar zich toe. Vrolijkere gezichten bij de JO13-3. Die wonnen de uitwedstrijd tegen RCD JO13-1 met 4-1. En dat is een keurige overwinning. Het bezoek van de JO12-4 aan Groot Ammers JO12-1 is er een om snel te vergeten. Dat is ook logisch als je met 7-0 verliest. Daar tegenover staat dat het resultaat van JO12-5 de balans weer in evenwicht brengt. Dit team won thuis met 5-2 van RCD JO12-2.

Jeugd O11
Een gelijkspel en drie nederlagen en twee teams die niet in actie kwamen in deze leeftijdsgroep. Het toch wel succesvolle JO11-1 team had de handen vol aan Drechtstreek JO11-1. Thuis reikte men niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dat viel toch wel een beetje tegen. De JO11-2 hadden thuis geen schijn van kans tegen het nog ongeslagen Alblasserdam JO11-1. Dat blijk ook wel uit de uitslag, 10-0 voor Alblasserdam. Ook de JO11-3 hadden thuis weinig in te brengen tegen Nieuw Lekkerland. Bij deze wedstrijd werd het 4-1 voor de groen-witten. Ook verlies voor de JO11-4 dat op bezoek ging bij Dubbeldam JO11-2. Een kansloze 8-4 nederlaag is nu goed voor een achtste plaats. Zowel JO11-5 als de JO11-6 speelden niet. 
Voor de MO11-1 was het zaterdag groot feest. Wat wil je als je met 12-0 wint, dat gebeurt niet zoveel. Tegenstander De Zwerver MO11-1 kwam er niet aan te pas. 

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft