ASWH
Maandag 15/10 Danny Makkelie komt naar ASWH
11 oktober, 2018
De ASWH scheidsrechterscommissie heeft Danny Makkelie bereid gevonden om een presentatie te verzorgen over zijn werkzaamheden als scheidsrechter en VAR.

Danny Makkelie         


Deze avond die is georganiseerd als dank voor de ASWH clubscheidsrechters, die wekelijks hun wedstrijden voor de club fluiten.

Omdat we willen dat ook de jongste ASWH scheidsrechters deze avond kunnen bijwonen zal op maandag 15 oktober om 19:00 uur in de kantine worden gestart en zal de avond om 21:00 uur zijn afgelopen. 

Naast de ASWH scheidsrechters worden ook de heren en dames leiders, trainers, assistent scheidsrechters uitgenodigd om deze avond bij te wonen. U zult nu eens uit de visie van een scheidsrechter horen hoe het is om een wedstrijd te leiden, hoe is het spel uit de ogen van een scheidsrechter, waarschijnlijk heel anders dan in de ogen van u als leider, trainer, assistent scheidsrechter, samengevat een heel leerzame avond.

Tot ziens op maandag 15/10, start 19:00 uur.

ASWH Scheidsrechterscommissie.

-----

Danny Makkelie startte met fluiten op 10-jarige leeftijd bij de pupillen. Op 16-jarige leeftijd werd hij gediplomeerd KNVB-scheidsrechter in het amateurvoetbal bij de senioren. In december 2005 maakte hij op 22-jarige leeftijd zijn debuut in het betaalde voetbal bij de wedstrijd Fortuna Sittard tegen Stormvogels Telstar in de Eerste divisie. In november 2009 maakte hij op 26-jarige leeftijd zijn debuut in de eredivisie bij de wedstrijd Heracles Almelo tegen Sparta Rotterdam. Op dat moment was hij de jongste scheidsrechter die een wedstrijd leidde op het hoogste niveau in Nederland. In mei 2010 promoveerde Makkelie op 27-jarige leeftijd naar de seniorlijst van het scheidsrechtersgilde en was daarmee de jongste scheidsrechter die het hoogste niveau in Nederland wist te bereiken.

In september 2010 werd hij door de KNVB bij de UEFA voorgedragen om FIFA-scheidsrechter te worden. Op 1 januari 2011 werd hij toegelaten en was daarmee de jongste FIFA-scheidsrechter van Nederland die ook internationaal mocht fluiten. Hij werd ingedeeld in categorie 4 (startersgroep) en promoveerde in mei van dat jaar naar categorie 3. In juli 2011 maakte hij zijn debuut in de voorronde van de UEFA Europa League in het duel tussen Red Bull Salzburg en FK Liepājas Metalurgs. In juli 2012 maakte hij zijn debuut in de voorronde van de UEFA Champions League tussen FK Željezničar Sarajevo en NK Maribor. In januari 2012 werd hij door UEFA gepromoveerd van categorie 3 naar categorie 2. In januari 2013 promoveerde hij van categorie 2 naar categorie 1.

Danny Makkelie was van 2000 tot 2010 werkzaam bij de regiopolitie Zuid-Holland-Zuid. In december 2010 verruilde hij zijn baan bij de politie voor een kantoorbaan bij de KNVB. Hij fungeerde als medewerker scheidsrechterszaken voor de landelijke competities in het amateurvoetbal. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het aanstellen van de (assistent-)scheidsrechters in de Hoofd- en Topklasse, alsmede de landelijke zaalcompetities. In juni 2012 behaalde hij op de KNVB academie zijn diploma als coach en docent voor scheidsrechters en arbitrageopleidingen. In augustus 2012 beëindigde hij zijn functie als medewerker scheidsrechterszaken en keerde hij terug in dienst bij de politie. Momenteel is hij werkzaam bij de Nationale Politie en werd hij in november 2017 bevorderd tot inspecteur van politie (operationeel expert). Hij vervult deze taak op parttime basis en combineert het politiewerk met zijn baan als scheidsrechter betaald voetbal.

Op 25 mei 2014 floot Makkelie de finale van de Moldavische voetbalbeker. In augustus 2014 floot hij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar FC Zwolle. In dezelfde maand gaf hij tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord dertien gele kaarten, een record in de geschiedenis van de Nederlandse Eredivisie. In oktober 2014 debuteerde hij in de groepsfase van de UEFA Champions League tijdens de wedstrijd Chelsea FC en NK Maribor op Stamford Bridge. Hiermee was hij de jongste Nederlandse scheidsrechter ooit in de UEFA Champions League.

In december 2016 was Makkelie actief als video-scheidsrechter op het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs 2016 in Japan. In mei 2017 werd Makkelie voor het eerst aangesteld voor de finale van de KNVB Beker. Deze wedstrijd tussen AZ en Vitesse werd gespeeld in De Kuip en eindigde in 0-2. Makkelie miste de laatste speelronde in de Eredivisie van dat seizoen, omdat hij samen met Björn Kuipers actief was op het WK onder 20 in Korea. Ook hier was hij actief als video-scheidsrechter.

Op 13 juni 2017 promoveerde Makkelie naar de elitelijst van de UEFA en bereikte daarmee de allerhoogste groep op het mondiale niveau. In deze groep komt hij samen met Björn Kuipers uit voor Nederland. Makkelie is op dit moment de jongste scheidsrechter op de elitelijst. In augustus 2017 floot hij voor de tweede keer de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse. Tijdens deze wedstrijd werd een strafschop aan Vitesse toegekend op advies van video-scheidsrechter Pol van Boekel. Het duel eindigde na de reguliere speeltijd in 1-1. Na strafschoppen trok Feyenoord uiteindelijk aan het langste eind (4-2).

Op 13 maart 2018 floot Makkelie in Saoedi Arabië de halve finale van de Kings Cup. Deze wedstrijd stond in het teken van de eerste wedstrijd met online videoarbitrage. Hiermee pakte hij een primeur en schreef geschiedenis in Saoedi. Op 4 april 2018 floot Makkelie de kwartfinale van de UEFA Champions League tussen Barcelona en AS Roma. Hij gaf twee gele kaarten waaronder één aan landgenoot Kevin Strootman. De wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor Barcelona.

Op het Wereldkampioenschap voetbal 2018 was Makkelie actief als videoscheidsrechter.

Bron : Wikipedia
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft