ASWH
Dapper ASWH uitgeschakeld door FC Utrecht
1 november, 2018
Het toernooi om de TOTO KNVB Beker kwam voor ASWH gisteravond ten einde in de tweede ronde. Op bezoek bij eredivisionist FC Utrecht leden de Ambachters een ruime nederlaag (5-1). Toch mocht de ploeg van trainer Cesco Agterberg met opgeheven hoofd het veld van stadion Galgenwaard verlaten. Ruim zeventig minuten maakte ASWH er wel degelijk een wedstrijd van. Een vroege achterstand werd ongedaan gemaakt door een knap doelpunt van Jesper van den Bosch en ook nadat FC Utrecht opnieuw op voorsprong kwam, deed ASWH nog steeds goed mee. Na een tweede gele en dus rode kaart voor Clarence Bijl moesten de Ambachters uiteindelijk het hoofd buigen. FC Utrecht buitte de overtalsituatie goed uit en liep uit naar een geflatteerde zege. In elk geval schreef ASWH, dat werd gesteund door ruim zeshonderd enthousiaste supporters, weer een gedenkwaardige avond bij in de geschiedenisboeken.

In de aanloop naar de wedstrijd nam de voorpret de afgelopen dagen flink toe. FC Utrecht TV volgde de verrichtingen van ASWH in Harkema, RTV Rijnmond was aanwezig bij de laatste training, resulterend in leuke filmpjes en interviews met trainer Cesco Agterberg en diverse spelers. Op de dag zelf werd de selectie vanaf het vertrek tot na de wedstrijd gevolgd door AD / de Dordtenaar en ASWH TV, hetgeen ook weer diverse mooie video's opleverde. En wat te denken van die negen bussen vol supporters die achter de ploeg aanreisden om in het uitvak een echte bekersfeer neer te zetten? De sponsoren die dankzij een mooi arrangement op een bijzondere wijze van de wedstrijd konden genieten? De vele familieleden, vrienden enzovoort die op eigen gelegenheid naar de met ruim 8.000 bezoekers toch goed gevulde Galgenwaard waren gekomen? Niet zo vreemd dus dat de spelers heel veel zin hadden om de wedstrijd te spelen!

Trainer Agterberg mocht voor dit bekerduel 23 spelers in zijn wedstrijdselectie opnemen. Die gelegenheid benutte hij optimaal. Slechts de geblesseerde Nebi Tiryakioglu en Vince van Dongen en de grieperige Yassine Belghar ontbraken in de selectie. In zijn basiselftal had de trainer ten opzichte van de competitiewedstrijd met Harkemase Boys drie wijzigingen doorgevoerd. Peter Verhoeve, Lars Bosscha en Bilal El Amrani verschenen aan de aftrap. Zijn collega, oud-bondscoach Dick Advocaat, wenste ASWH gezien zijn opstelling duidelijk niet te onderschatten. Natuurlijk koos Advocaat, die in de staf van ASWH zijn oud-speler Ed Ridderhof trof, voor enkele invallers, maar zij werden geflankeerd door vaste basisspelers.

DSC 6515
Lars Bosscha zit er kort op bij Leon Guwara, terwijl David Almeida en Stanley Husen in de buurt zijn om te assisteren

ASWH begon aan de wedstrijd met de intentie om zo lang mogelijk de nul te houden. Een plan dat al vlot in het water viel. In de vijfde minuut kreeg buitenspeler Gyrano Kerk te veel ruimte om van afstand op doel te schieten. Hij verraste doelman Stef Doedée, die de bal door zijn vingers in het net zag glippen. Een vlotte achterstand dus, maar toch liet ASWH zich niet van de wijs brengen. Doedée herpakte zich eveneens door een goede redding op een stiftje van Sander van de Streek. Gaandeweg kwamen de Ambachters steeds meer in het spel voor en zochten zij ook brutaal de aanval. Het resulteerde in een goede kans voor Ismail Yildirim. Na een onderschepping van Jesper van den Bosch draaide Yildirim, voor aanvang de topscorer van het bekertoernooi, zich goed vrij en haalde uit. FC Utrecht-doelman David Jensen kon echter redding brengen.

Halverwege de eerste helft slaagde ASWH er wel in om naast de Utrechters te komen. Aanvoerder Jesper van den Bosch zag dat een inspeelpass van Willem Janssen niet de juiste snelheid had en pikte de bal op. Hij vond Bilal El Amrani, waarna de spits goed bleef kijken en op het juiste moment de bal terugbezorgde bij Van den Bosch. De middenvelder kon vanaf de zijkant het strafschopgebied instormen, bleef oog in oog met Jensen ijzig kalm en schoot de gelijkmaker binnen. Een schitterend moment voor iedereen met een ASWH-hart! Op dat moment paste de treffer eigenlijk ook wel in het wedstrijdbeeld. FC Utrecht overtuigde zeker niet, terwijl ASWH prima speelde.

Daarom was het eigenlijk jammer dat de ploeg zeven minuten later weer op achterstand kwam. Gyrano Kerk glipte aan de rechterkant langs Clarence Bijl het strafschopgebied in en kon de bal terugtrekken op Joris van Overeem. De oud-speler van FC Dordrecht vond de vrije hoek en zette de profs op 2-1. Die stand bleef tot aan het rustsignaal op het scorebord staan, al kwamen de gastheren dicht in de buurt van een derde treffer toen Oussama Tannane uit een vrije trap de lat raakte. Bovendien moest Stef Doedée nog een keer redding brengen op een poging van de Duitse spits Lukas Görtler, die vrijwel heel de wedstrijd in de achterzak van Gilmaro van de Werp bivakkeerde. Tussendoor bestookte David Almeida het Utrechtse doel nog een keer tevergeefs van afstand. Het algemene beeld na de eerste rondgang was echter helder. ASWH stond dan wel achter, maar was verre van kansloos.

DSC 6491
Gilmaro van de Werp zorgt voor opruiming achterin

Na rust werd die lijn doorgetrokken, tot onvrede van de af en toe nerveus langs de lijn drentelende FC Utrecht-coach Dick Advocaat. Bij vlagen legde ASWH prima combinaties op de mat en Peter Verhoeve besloot zelfs om zijn handelsmerk, een schot van rond de middenlijn, ook gewoon tegen FC Utrecht te tonen. Doelman Jensen liet zich echter niet verrassen. Rond het uur kreeg ASWH een geweldige kans op een nieuwe gelijkmaker. David Almeida, speciaal voor dit duel terug aan de rechterkant, stoomde op vertrouwde wijze op en gaf een voorzet op Lars Bosscha. De kopbal van de middenvelder eindigde helaas in de handen van Jensen, maar het gaf andermaal aan dat ASWH zich niet verstopte in de Galgenwaard. Het noopte Advocaat zelfs tot een dubbele wissel.

Jammer genoeg moesten de Ambachters vanaf de 66e minuut met een man minder verder. Clarence Bijl kreeg zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Kooij en moest dus het veld verlaten. Een kaart die volgens de spelregelboekjes gegeven kon worden, al had het misschien niet gehoeven. Het maakte de opdracht voor ASWH in elk geval wel erg moeilijk. FC Utrecht rook met een man meer de beslissing en had die bijna te pakken toen Gyrano Kerk doorbrak, de bal al langs Stef Doedée tikte en Cyriel Dessers het speeltuig alleen nog in het doel hoefde te schuiven. De Belg had echter buiten het leeuwenhart van David Almeida gerekend, want met een ultieme sliding voorkwam de verdediger een derde goal van de eredivisionist.

Toch bleek dit uitstel van executie. Een breedtepass van Fabian Korporaal kon worden onderschept, waarna Sander van de Streek werd bediend. Hij vond de aanvankelijk in buitenspelpositie verkerende Cyriel Dessers, die het laatste tikje gaf: 3-1. Dit brak het Ambachtse verzet en ondanks alle inspanningen, waarbij Menno Vooges, Sanzio Dieterich en Nick Slotboom als verse krachten werden ingezet, moest ASWH toch nog twee treffers toestaan aan FC Utrecht. Eerst kopte Sander van de Streek knap raak na een afgeslagen hoekschop, later tikte hij ook een rebound binnen. Dankzij de dubbelslag van de middenvelder werd de eindstand op 5-1 bepaald.

DSC 6242
Hét moment van de wedstrijd voor ASWH: aanvoerder Jesper van den Bosch maakt de 1-1!

Natuurlijk was dat jammer, omdat deze score niet paste bij de verhoudingen die lange tijd zichtbaar waren op het veld. ASWH heeft zich echter zeer goed gepresenteerd tegen een eredivisieclub en dat werd duidelijk gewaardeerd door de meegereisde supporters. Zij gaven de ploeg een daverend applaus toen die na afloop het publiek bedankte. Een passend einde van een mooie avond, die misschien nog wel mooier had kunnen zijn... Een groot compliment aan het team is op zijn plaats, want er werd door iedereen vol inzet en energie gespeeld. Zeker weten dat alle ASWH'ers die aanwezig waren in de Galgenwaard hier een mooie herinnering aan hebben overgehouden!

FC Utrecht - ASWH 5-1 (2-1)
5. 1-0 Gyrano Kerk 22. 1-1 Jesper van den Bosch 29. 2-1 Joris van Overeem 74. 3-1 Cyriel Dessers 77. 4-1 Sander van de Streek 83. 5-1 Sander van de Streek
Scheidsrechter: Joey Kooij

FC Utrecht: David Jensen; Mark van der Maarel, Emil Bergström, Willem Janssen, Leon Guwara (80. Tim Brinkman); Joris van Overeem, Sander van de Streek, Urby Emanuelson; Oussama Tannane (63. Nicolas Gavory), Lukas Görtler (63. Cyriel Dessers), Gyrano Kerk

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve (71. Menno Vooges), Clarence Bijl; Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal (78. Nick Slotboom), Lars Bosscha; Bilal El Amrani (73. Sanzio Dieterich), Ismail Yildirim

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl, www.fcutrecht.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft