ASWH
De Wedstrijden: Petje af voor het 1e elftal
4 november, 2018
Veel respect heb ik voor alle scheidsrechters die in het weekend opdraven om leiding te geven aan duizenden wedstrijden in
Gerrit 38
Nederland. Vooral voor de clubscheidsrechters die ’s morgens voor dag en dauw al om half negen op het veld staan. Het aanstekelijke enthousiasme van de pupillen maakt het voor hen zeker leuk om deze wedstrijdjes te leiden. De voorbeelden kun je zien bij ASWH waar jongens en meiden met hart en ziel inzetten als clubscheidsrechter.
Later zullen van deze clubscheidsrechters zeker een aantal gaan doorbreken en op hoog niveau gaan fluiten. Dan zullen zij geprogrammeerd gaan worden door de scheidsrechters bazen en de regeltje moeten volgen. Gisteren hebben we dat maar weer eens ervaren bij Quick Boys – ASWH. Lullige overtredingen werden bestraft met een gele kaart en toen een Quick Boys speler teveel praatte kwam er een rode kaart tevoorschijn. Gênant was voor de rust die terugspeelbal over zeker 40 meter van een Quick Boys speler op zijn eigen keeper. Die kon de bal niet bereiken, dus cornerbal. Scheidsrechter en assistent-scheidsrechter constateerden echter een achterbal wat leidde tot hilariteit bij het publiek. De scheids kreeg geen gele kaart!!
Ik bedoel maar, geef mij maar de sympathieke clubscheidsrechter.

De wedstrijden
Na de inspanningen van afgelopen woensdag tegen FC Utrecht wachtte in Katwijk opnieuw een tegenstander van formaat. Quick Boys, de nummer één van de 3e divisie zou opnieuw een krachtmeting worden voor de ASWH-spelers. Het uiteindelijk behaalde 1-1 gelijkspel voelde een beetje als een overwinning, ook gezien de belabberde eerste helft.
Gelukkig had trainer Cesco Agterberg zich ook kwaad gemaakt op de bank en dat liet hij merken door een vroege wissel van Sam van de Kreeke voor Lester Pires. In de rust werd ook Clarence Bijl vervangen door routinier Mels van Driel. Jammer voor de gewisselde spelers maar de tweede helft leverde ASWH een geweldige prestatie door Quick Boys met de rug tegen de muur te zetten. Vooral Pires was voortdurend driegend voor het doel van de Katwijkers. Ondanks dat ASWH ook een paar keer door het oog van de naald kroop bij uitvallen van Quick Boys, viel de verdiende gelijkmaker van Lars Bosscha pas in de 80e minuut. 
Een geweldig compliment voor de spelers die met een geweldige inzet het punt over de streep trokken. Dat sommige spelers na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechters door hun hoeven gingen is alleszins begrijpelijk na alle inspanningen die deze week geleverd zijn. Petje af daarvoor!
De kampioensaspiraties van het 2e elftal kunnen voorlopig in de ijskast opgeborgen worden. De uitwedstrijd tegen Kloetinge 2 werd maar liefst met 5-1 verloren. Dit zou zo maar de grootste nederlaag in het bestaan van de reserve hoofdklasse kunnen zijn van het 2e. Ook de positie op de ranglijst doet vreemd aan, een zevende plek. Volgens mij hebben onze reserves ook nog nooit zo laag gestaan. Dat is even wennen. Wellicht is deze positie een uitdaging voor de spelers om zich terug te knokken naar de plaats waar ASWH 2 hoort. Interessant hoe dat proces zich ontwikkelt.

Lagere elftallen
Na een hele goede serie van het 3e zit er nu de klad een beetje in. De tweede nederlaag op rij betekent ook een duikeling op de ranglijst. Hoewel de thuisnederlaag tegen Wieldrecht 3 niet zo verrassend was omdat  de Dordtenaren niet voor niets de nummer één zijn en nog geen nederlaag hebben geleden. Maar het komt wel goed met het 3e. Het 4e elftal haalde het tweede puntje binnen maar blijven nog wel zonder overwinning. Het gelijke spel werd thuis behaald door met 1-1 gelijk te spelen tegen Oranje Wit 5 dat ook twee punten heeft. Het 5e en tegenstander Sliedrecht 6 maakten er een waar doelpuntenfestijn van. Het thuisspelende 5e bleef aan de goede kant van de score en wonnen met 7-5. Het 6e elftal ging op bezoek bij Pelikaan 13, de nummer laatst. Het 6e kwam niet in de problemen en wonnen met gemak. Het werd 5-0. Een daverende verrassing was het 2-2 gelijkspel in Zwijndrecht van het ongeslagen het 7e tegen Pelikaan 8, dat voorlaatste staat. Vanaf nu moet het 7e de eerste plaats delen met Kozakken Boys 4. Het 8e blijft zonder verliespunten dankzij een mooie 3-0 thuisoverwinning op Sliedrecht 11. En dat is knap aangezien Sliedrecht ook een van de titelfavorieten is. Het 9e elftal bakte er opnieuw niet veel van. De thuiswedstrijd tegen Streefkerk is er een om snel te vergeten gezien de 8-0 nederlaag. Ook de Veteranen leden een dikke thuis nederlaag. Maar dat was tegen nummer één Heukelum. Het werd 5-0 voor onze nog puntloze ‘oudjes'!

Junioren
Voor het JO19-1 team wordt het een competitie met louter nederlagen lijkt het. Nu was Sarto JO19-1 op sportpark Schildman veel te sterk. Het werd 5-0. De JO19-2 vochten wat ze waard waren uit bij Kogelvangers JO19-1. Helaas moesten zij toch een nederlaag slikken al was het wel een eervolle. Het was spannend gezien de 4-3 uitslag voor de club uit Willemstad.

Het gelijkspel van JO17-1 tegen Hardinxveld JO17-1 thuis viel een beetje tegen gezien de stand op de ranglijst. Maar met 2-2 hoef je ook weer niet ontevreden te zijn. Mooie winst van JO17 2 thuis tegen VVAC JO17-1. Met de 4-2 handhaaft dit team zich in de middenmoot. Winnen zat er voor de JO17-4 niet in. Thuis ontving het de mogelijke kampioen VVGZ JO17-3 en die tegenstander was een maatje te groot. Het werd 6-0 voor de roodhemden.

De Meiden O17 speelden twee wedstrijden. Dinsdagavond kwam De Zwerver MO17-1 op bezoek en de 4-4 uitslag viel wel een beetje tegen. Maar zaterdag stonden de meiden er weer en leverde het sterke Dubbeldam een flinke poets door met 3-2 te winnen. Voorlopig staat dit team op een derde plaats.

De JO15-1 verspeelden dure punten in Kaatsheuvel. DESK JO15-1 bleek een lastige tegenstander en ASWH kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Dit betekent dat de achterstand op de nummer één, Dubbeldam, is opgelopen tot twee punten. Een toch wel verrassende nederlaag voor de JO15-3. De uitwedstrijd tegen het veel lager staande Sliedrecht JO15-4 leverde een forse 5-1 nederlaag op.

De Meiden O15 schoten met scherp dit weekend. Thuis werd Wieldrecht MO15-1 met 7-0 aan de zegekar gebonden. Ze doen het goed dit team met een vierde plek op de ranglijst.
De uitwedstrijd van de JO14-1 tegen Bavel JO14-1 liep uit op een 1-0 nederlaag. In het pittoreske Brabantse dorpje bleef het lang spannend maar het lukte ASWH niet om daar een puntje te stelen. Het team JO14-2 liet er thuis tegen VVAC JO14-1 geen enkel misverstand over bestaan wie de sterkste was. Het werd 4-2 voor ASWH en het was tevens de derde overwinning. De JO13-3 zijn onklopbaar lijkt het wel. Opnieuw werd een tegenstander aan de zegekar gebonden. In Oosterhout werd TSC JO14-4 met 10-4 onder de voet gelopen.

Pupillen
Voor de JO13-1 valt het kwartje nog steeds de goede kant niet op. Bij Papendrecht J013-1 volgde de vijfde nederlaag op rij. Maar gezien de uitslag, 3-2 voor Papendrecht, was het maar kantje boord. Ik denk dat wij binnenkort de eerste overwinning van dit team mogen begroeten. Ook de JO13-2 komen er voorlopig nog bekaaid af. Thuis, tegen het sterke Oranje Wit JO13-4, liep het van geen kant en het team verloor met 12-1. Ook het JO13 2007-1 heeft het lastig. Het hoog genoteerde JEKA JO13 2007-1 bleek te sterk voor de ASWH boys en wonnen met 6-1.

Er was op iets meer gehoopt dan een 1-1 thuis gelijkspel door de Meiden O13-1. Immers, tegenstander Papendrecht had nog geen enkel punt. Maar, ze hebben er toch weer een puntje en dat is toch meegenomen.

Het op de tweede plaats staande JO12-2 had geen kind aan Oranje Wit JO12-2. Op het eigen veld werd met 5-2 gewonnen. Eenzelfde score voor de JO12-3 dat Sliedrecht JO12-3 een poets bakte. De thuiswedstrijd werd ook met 5-2 gewonnen. Daartegenover staat dat de JO12-4 het thuis af moesten leggen tegen GJS JO12-3. De Gorkumse Jonge Spartanen wonnen met 4-1 en duwen ASWH diep in het rechter rijtje. Een prima resultaat boekte het JO12-5 team uit tegen FC Dordrecht JO12-1. Na een spannende pot stond er 3-3 op het scorebord.

In Breda lieten de JO11-1 de ongeslagen koploper JEKA JO11-1 de tanden zien en bezorgden de Bredase mannetjes de eerste verliespunten. Het ASWH-team vertrok met een keurige 2-2 huiswaarts. Het nog puntloze JO11-2 had in het Noordpark geen schijn van kans tegen VVGZ JO11-1. Van de uitslag, 10-1, zullen de spelers beslist niet vrolijk zijn geworden. Ook voor de JO11-3 viel er niets te juichen. De uitwedstrijd tegen Sliedrecht JO11-2 leverde een 4-2 verlies op. De JO11 vielen toch al niet in de prijzen en dat geldt ook voor JO11-4. De uitwedstrijd tegen RCD JO11-2 dolven zij met 6-2 het onderspit. Van de zes JO11 teams was er alleen winst voor de JO11-5. Dit team hield thuis VVGZ JO-11-3 met 10-2 onder de duim en zijn nog steeds zonder verliespunten. Voor JO11-6 was er ook geen redden aan thuis tegen Groot Ammers JO11-2. Met 8-1 hadden zij het nakijken.

De MO11-1 gingen op bezoek bij IFC MO11-1. Dat werd een leuke wedstrijd die alle kanten op kon. Maar IFC deed het net iets beter en wonnen dan ook met 6-4.

Niet genoemde teams speelden geen competitiewedstrijd.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft