ASWH
Strijdend ASWH neemt een punt mee bij Quick Boys
3 november, 2018

ASWH heeft vanmiddag een punt gepakt op bezoek bij titelpretendent Quick Boys (1-1). De Ambachters kwamen halverwege de eerste helft op achterstand en dat paste op dat moment in het wedstrijdbeeld. De ploeg van trainer Cesco Agterberg begon namelijk slordig aan het duel met de voor aanvang nog gedeeld koploper van de derde divisie zaterdag. Het noopte de trainer tot twee vroege ingrepen. Na rust knokte ASWH zich helemaal terug in de wedstrijd en was duidelijk de bovenliggende partij. Kort voor tijd kreeg het team de verdiende beloning. Lars Bosscha kopte de gelijkmaker binnen. Een protesterende speler van de gastheren kreeg daarop de rode kaart, waarna ASWH tegen tien man misschien nog meer had kunnen halen. Dat zat er echter niet in, maar een punt in een uitwedstrijd bij Quick Boys is na een week met zware inspanningen een prima resultaat. Door de remise blijft ASWH in de brede middenmoot staan.

Na de midweekse ontmoeting met FC Utrecht, die veel kracht had gekost, was het even afwachten of iedereen inzetbaar zou zijn in de wedstrijd tegen het nog ongeslagen Quick Boys. Gelukkig bleek dat in vrijwel alle gevallen mogelijk. Alleen spits Bilal El Amrani kon vanwege een enkelblessure niet spelen. Trainer Agterberg loste dit op door Sam van de Kreeke een basisplaats te geven. Verder koos de trainer voor de spelers die ook tegen de eredivisionist begonnen. Naast El Amrani bevonden ook Vince van Dongen en de weer gipsvrije Nebi Tiryakioglu zich in de ziekenboeg. Yassine Belghar was hersteld van de griep, maar nog niet fit genoeg om te voetballen en ontbrak dus eveneens in de wedstrijdselectie.

In de beginfase oogde het alsof de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag toch wel invloed had op ASWH. De ploeg leek als geheel wat scherpte te missen en was in balbezit slordig. Al in de openingsfase was Quick Boys dreigend met een aantal voorzetten die voor het doel werden gebracht en diende Stef Doedée in actie te komen om Kay Tejan van scoren te houden. De Katwijkers zijn nog in de race om de eerste periodetitel en waren dus gebrand op een overwinning. Halverwege de eerste helft had Quick Boys de gewenste treffer te pakken. Een goal die werd ingeleid door balverlies van ASWH na een vrije trap. Linksback Joey Ravensbergen kon ver opstomen en leverde een voorzet af op Dennis Kaars. De voormalig goaltjesdief van De Dijk schoot vanuit de draai de 1-0 achter Stef Doedée.

DSC 6789
De jarige aanvoerder Jesper van den Bosch levert een voorzet af

Een treffer die paste in het beeld tot dan toe, maar ook als wake-up call leek te dienen voor de Ambachters. Langzaam maar zeker kwam ASWH namelijk iets meer in de wedstrijd, resulterend in een goede kans voor Ismail Yildirim. Na een snelle uitbraak kon de Dordtenaar op het doel af, omspeelde een verdediger en schoot vervolgens maar net naast. Het volledig in wit gestoken ASWH liet zich daarmee voor het eerst echt zien in offensief opzicht. De thuisploeg zorgde in de eerste helft echter voor meer gevaar en deed dat veelal middels counters. Zo moest Stef Doedée in actie komen na een schot van Dennis Kaars, dat via zijn vingertoppen en de buitenkant van de paal naast het doel eindigde. Ook Kay Tejan, de topscorer van de gastheren, schoot nog een keer naast en later pakte Doedée nogmaals een poging van Kaars. Trainer Cesco Agterberg besloot om al voor rust in te grijpen. Hij bracht Lester Pires in de ploeg voor Sam van de Kreeke. Met Pires aan het front creëerde ASWH een tweede goede kans. David Almeida kon afronden, maar doelman Paul van der Helm voorkwam een gelijkmaker. Zo moesten de Ambachters dus met een achterstand de kleedkamer opzoeken, maar wel in de wetenschap dat het zeker nog niet gespeeld was.

Agterberg besloot in de rust een tweede omzetting door te voeren. Hij bracht Mels van Driel in het team. De routinier ging op het middenveld spelen, zodat het systeem ook werd aangepast. Door deze tactische ingreep bleef vleugelverdediger Clarence Bijl in de kleedkamer achter. Het had duidelijk effect, want ASWH was in de tweede helft de bovenliggende partij. De koploper had geen antwoord op de wijziging aan Ambachtse zijde en moest verder terug. Al binnen het kwartier kon ASWH tot drie keer toe bijna juichen. Eerst poeierde David Almeida op de lat, zodat een doelpunt tegen zijn oude club uitbleef. Lester Pires zag een inzet door doelman Van der Helm gekeerd worden en een volley van Mels van Driel vloog rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Dit gaf wel aan dat de verhoudingen op het veld gedraaid waren. Jammer genoeg strandden Ambachtse aanvallen te vaak in de eindfase, zodat de thuisploeg nog altijd op voorsprong stond. Quick Boys beperkte zich noodgedwongen tot counters en kreeg een kans toen Raymond Baten in het strafschopgebied opdook. Stef Doedée bracht redding en de rebound werd door Kay Tejan in het zijnet gemikt. Trainer Agterberg besloot een kwartier voor tijd om nog meer voor de aanval te kiezen. Controleur Fabian Korporaal werd ingeruild voor aanvaller Sanzio Dieterich in een poging om de beloning te incasseren voor de strijdlust en energie die ASWH na rust toonde.

DSC 6918
Lars Bosscha, de man van de late gelijkmaker, duelleert met twee Quick Boys-spelers

De klok tikte echter door en dat was in het voordeel van Quick Boys, dat nog een keer scherp counterde via Kay Tejan. De voormalig speler van Jong FC Volendam schoof de bal echter voorlangs, zodat de beslissing uitbleef. Vier minuten voor tijd kreeg ASWH een hoekschop. De bal werd door Mels van Driel voor het doel gebracht waar Lars Bosscha kwam inlopen bij de tweede paal. De middenvelder was iedereen de baas en kopte snoeihard raak: 1-1! Een meer dan verdiende treffer, die door Quick Boys-speler Mohamad Mahmoed echter dusdanig werd betwist dat scheidsrechter De Winter hem in zeer korte tijd twee gele kaarten en dus rood gaf. De mekkerende middenvelder moest dus vertrekken, waardoor ASWH tegen tien man verder mocht. Hoewel de Ambachters het wel probeerden, zat een tweede goal er niet meer in.

Al met al toch een resultaat waarmee ASWH kon leven, zeker in de wetenschap dat de wedstrijd van woensdag zijn sporen had nagelaten. Dat het team dan zeker na rust weer zoveel energie in de wedstrijd stak en onvermoeibaar bleef aanvallen, is een groot compliment waard. Door het gelijkspel zakte ASWH weliswaar naar de negende plaats, maar de verschillen zijn klein. Volgende week is er geen competitievoetbal, maar de week daarna speelt ASWH op eigen veld tegen Noordwijk. Inderdaad, de ploeg die nu alleen koploper is en in Hendrik-Ido-Ambacht de periodetitel hoopt te bemachtigen. Een mooie uitdaging dus om ook tegen deze titelpretendent een goed resultaat neer te zetten, maar eerst even een weekje rust!

Quick Boys - ASWH 1-1 (1-0)
23. 1-0 Dennis Kaars 86. 1-1 Lars Bosscha
Scheidsrechter: Frank de Winter

Quick Boys: Paul van der Helm; Chima Bosman (78. Tim Bloemendaal), Jeffrey Ket, Ivailo Staal, Joey Ravensbergen; Raymond Baten, Mohamad Mahmoed, Ricardo Kuijvenhoven (76. Thijs van Hofwegen); Kay Tejan (87. Cem Sahin), Dennis Kaars, Jesse van Nieuwkerk

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve, Clarence Bijl (46. Mels van Driel); Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal (76. Sanzio Dieterich), Lars Bosscha; Ismail Yildirim, Sam van de Kreeke (40. Lester Pires)

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft