ASWH
ASWH opnieuw te kijk gezet door laagvlieger
1 december, 2018
Voor de tweede week op rij heeft ASWH een ruime nederlaag geleden in de derde divisie. Vorige week werd er nog verloren van een sterke titelkandidaat, maar daar was vanmiddag absoluut geen sprake van. De ploeg van trainer Cesco Agterberg liet zich op sportpark Schildman namelijk aftroeven door De Dijk, de hekkensluiter die nog geen enkele overwinning had behaald. Net als eerder dit seizoen tegen Achilles '29 bleek ASWH echter zo vriendelijk om de helpende hand toe te steken. De Amsterdammers maakten daar gretig gebruik van en namen na een 1-4 zege de drie punten mee naar huis. Een regelrechte blamage voor ASWH, dat de kans op de gewenste aansluiting bij de brede subtop liet liggen en voorlopig eerder omlaag dient te kijken. Door het verlies zakten de Ambachters immers naar de dertiende plaats.

Trainer Cesco Agterberg had zijn elftal ten opzichte van de verloren wedstrijd bij DVS '33 Ermelo qua namen op twee plekken gewijzigd. Fabian Korporaal keerde terug in de basiself en ook aanvaller Sanzio Dieterich mocht starten. Dit ging ten koste van routinier Mels van Driel en vleugelverdediger Clarence Bijl. Behalve deze twee spelersmutaties koos Agterberg ook voor een ander systeem om de Amsterdamse drager van de rode lantaarn te bestrijden. De trainer kon in de wedstrijdselectie nog geen beroep doen op Kristijan Nikolic, Vince van Dongen en Nebi Tiryakioglu.

Vrijwel direct nadat de bal aan het rollen was gebracht op het druilerige sportpark Schidman werd duidelijk wat de intenties van de gasten waren. De Dijk koos voor een defensieve tactiek, hetgeen gezien de positie op de ranglijst volledig logisch was. Daardoor had ASWH vrijwel voortdurend balbezit, maar dat leverde niet het gewenste effect op. Gevaarlijk werden de Ambachters namelijk zelden. Wat dat betreft lieten de bezoekers zich in de omschakeling vaker zien voor het doel van Stef Doedée. De Dijk was dicht bij de openingstreffer na een schot van aanvaller Randill Verwey, maar de lat voorkwam een treffer. Dit had misschien al een waarschuwing moeten zijn voor ASWH. Het spel van de gastheren oogde plichtmatig. De bal ging rond, maar daarmee kon ASWH de defensie van De Dijk niet verrassen. Alleen Jesper van den Bosch maakte serieus aanspraak op een doelpunt. De kopbal van de aanvoerder, na een prima voorzet van David Almeida, eindigde echter op de lat.

DSC 7477
Aanvoerder Jesper van den Bosch wordt geconfronteerd met een overmacht aan De Dijk-verdedigers

Rond het half uur was er een vervelend moment voor Sanzio Dieterich. De aanvaller werd door De Dijk-verdediger Djamai Werzkam hardhandig afgestopt. De stevige charge leverde de Amsterdammer een gele kaart op, maar Dieterich raakte hierbij dusdanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen. Bilal El Amrani loste hem af en had vervolgens bijna succes met zijn eerste balcontact, maar de kopbal van El Amrani kon door een verdediger worden verwerkt en ook Lester Pires kon er geen voet meer tegen zetten. Kort voor rust incasseerde ASWH een flinke tik. De bezoekers counterden scherp en Mick Christophersen kon de 0-1 achter Stef Doedée glijden. Absoluut tegen de verhouding in, maar ASWH keek wel tegen een achterstand aan en daarin kwam tot de rust geen verandering meer.

De tweede helft diende dus te worden gebruikt voor een inhaalrace. Al de plannen konden echter al snel overboord gegooid worden toen Stef Doedée een voorzet niet onder controle kreeg en Mick Christophersen razendsnel reageerde. De spits tikte binnen en daardoor was het binnen vijf minuten na rust 0-2. In alles deed het duel plotseling denken aan de wedstrijd tegen die andere degradatiekandidaat, Achilles '29. Een onmachtig ASWH dat veel balbezit had, maar zelden gevaar kon creëren tegen een met veel enthousiasme en inzet spelende tegenstander. In een poging het naderende onheil te voorkomen bracht Agterberg nog een aanvaller in de ploeg. Sam van de Kreeke loste David Almeida af. Natuurlijk viel ASWH vervolgens veel aan, maar echte kansen? Nee, die kwamen er niet.

Een minuut of twintig voor tijd kwam ASWH wel terug in de wedstrijd. Lars Bosscha besloot om het maar eens van afstand te proberen. Zijn schot werd onderweg geraakt door een speler van de bezoekers en kreeg daardoor precies de curve die nodig was om doelman Hilverink te passeren. Even keerde de hoop terug in de Ambachtse harten. Lang duurde dat helaas niet. Kort na de derde wissel, Yassine Belghar voor Peter Verhoeve, besliste De Dijk de wedstrijd na een scherpe uitval. Kubilay Koylu schoot de 1-3 binnen en dompelde ASWH in rouw. De overtuiging dat de achterstand nu nog weggepoetst kon worden ontbrak en dus sleepte de wedstrijd zich richting eindsignaal. Een lijdensweg voor de Ambachters, die nog een extra zwart randje kreeg doordat De Dijk in de toegevoegde tijd zelfs nog de 1-4 kon maken via Mick Christophersen.

DSC 7473
Een verdediger van De Dijk kan opruimen voor Ismail Yildirim gevaar kan stichten

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vries droop ASWH af richting kleedkamer. Zelden werd de ploeg op eigen veld zo te kijk gezet door een laagvlieger als vanmiddag. Menig supporter zocht met bloedend hart de kantine op in de wetenschap dat ASWH op de ranglijst nog verder was weggezakt naar een dertiende plaats, waarbij de voorsprong op de nummer vijftien is geslonken tot slechts vijf punten. Het is bittere noodzzaak om heel snel de rug te rechten, te beginnen volgende week in de uitwedstrijd bij FC Lisse. Eenvoudig zal dat niet worden, maar eerder in dit seizoen heeft ASWH ook een heel ander gezicht laten zien dan het vanmiddag deed. Een gezicht waarmee het wel degelijk mogelijk is om deze situatie om te draaien!

ASWH - De Dijk 1-4 (0-1)
42. 0-1 Mick Christophersen 49. 0-2 Mick Christophersen 69. 1-2 Lars Bosscha 78. 1-3 Kubilay Koylu 90 (+1). 1-4 Mick Christophersen
Scheidsrechter: Jerôme Vries

ASWH: Stef Doedée; Peter Verhoeve (77. Yassine Belghar), Stanley Husen, Gilmaro van de Werp; David Almeida (60. Sam van de Kreeke), Fabian Korporaal, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha; Ismail Yildirim, Lester Pires, Sanzio Dieterich (34. Bilal El Amrani)

De Dijk: Kay Hilverink; Djamai Werkzam (70. Judah Berefo), Sammie Fiddani, Brian Groothuesheidkamp, Mounir Darrazi; Bilal Amarzagouio, Hjalmar Oomens, Randill Verwey, Jawhar Ahannach (79. Clayd Olf); Mick Christophersen, Kubilay Koylu

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl, www.orangepictures.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher


 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft