ASWH
Column: Black Saturdays
4 december, 2018
Al is het bedenken van een column nog zo snel, de bittere waarheid achterhaalt dat wel!
Na de geweldige voorstellingen tegen FC Utrecht, Quick Boys en Noordwijk zou deze column een “makkie” worden. Maar het zal de eerste keer niet zijn dat een column die zich  in de loop van een maand  in mijn hoofd ontwikkelde, toch de prullenmand in kon.
De traditie wil dat zo rond de eerste van de maand een column verschijnt, dus na alle optimisme eerst het volgende resultaat  tegen DVS Ermelo afgewacht (vast weer een gelijkspelletje, zou toch mooi zijn geweest tegen de nummer 3, dacht ik naïef). Foutje, maar niet getreurd, tegen De Dijk zouden we dat vast weer rechtzetten, vermoedde ik nog naïever! Het paard van de Sint zou  de hik van krijgen van die nederlagen.
Black Friday werd meedogenloos opgevolgd door twee Black Saturdays, goedkope aanbiedingen zat voor de tegenstander:”Hadden jullie nog een doelpuntje als extra aanbieding gewild”? De bezorgers voor de Veluwe en Amsterdam konden hun werk nauwelijks aan.
Maar met dit soort opmerkingen zou een echte supporter onze boys tekort doen: beide wedstrijden werden terecht verloren, daar niet van, maar er waren echt wel kantelmomenten die een puntje hadden kunnen opleveren. Maar ja als je van plan bent met het mes tussen de tanden te spelen en je laat al snel je koppie hangen, tja, dan valt dat mes al snel op de grond en wek je de indruk hard aan de winterstop toe te zijn. En dat terwijl Lisse en ODIN nog wachten. Tijdens die winterstop de zonden maar eens overdenken en de goede voornemens voor 2019 tevoorschijn toveren.
Paraplu
Zal wel toeval zijn dat sinds ik een ASWH-paraplu cadeau kreeg het doelpunten regent!
Er zijn trouwens voldoende lichtpuntjes. Het kan geen toeval zijn dat Lars Bosscha tot nu toe medetopscorer is, voorheen een nuttige middenvelder, nu verder gegroeid en steeds vaker succesvol opduikend in de zestien. Tip van de trainer? Maar dan moet je het ook bewijzen en dat doet Lars!
Van David Almeida waren we al jaren gewend dat hij opstoomde langs de lijn en een puike voorzet heeft, maar nu blijkt hij daarnaast ook goed op doel te kunnen schieten. En van Ismail Yildirim denk je soms dat hij nog bij de F-jes speelt en het veld dwars over dribbelt, opeens is daar dan toch die uithaal met menig doelpunt.
Het blijft wel zoeken naar een echt evenwichtige opstelling, we zullen ermee moeten leven weer een bescheiden rol te spelen in deze competitie, gelukkig lijken er nog een stuk of vier, vijf ploegen die vrijwillig onderin willen bungelen. We zijn het nu even kwijt, maar komen ongetwijfeld terug.
Wie veel op heeft met het voetbal op hogere niveaus, herinnert zich het gejammer van een jaar geleden rond de kansen van Nederlandse clubs in de Champions League. Maar kijk nu eens, en hoe zat dat ook weer met dat talentloze Nederlands elftal? De pessimisten kregen weer eens ongelijk.
Maar al in de Middeleeuwen, of in welke tijd het voetbal ook precies is uitgevonden, was al bekend dat je tegen het einde wel eens voorin een stormram moest inzetten. Een armgebaar van de coach was soms niet eens nodig; “hup, naar voren jij, onrust zaaien en scoren”. Als men toen al kon lezen en schrijven, een briefje kwam er heus niet aan te pas. Maar goed, op 6 juni speelt het Nederlands elftal wel mooi tegen Engeland.
Tegen die Sassenheimers en Heemskerkers laten wij toch gewoon zien het zonder briefjes af te kunnen. In deze periode van het jaar speel je al snel met lange mouwen, of je moet bijgelovig zijn, dan wel graag je armen vol tattoos aan de tegenstander tonen, maar die lange mouwen kun je in december heel gemakkelijk opstropen, tot aan je spierballen toe.
Dat gaan we de komende weken graag zien!

Geschreven door Tom Rotmeijer
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft