ASWH
De Wedstrijden: Het 8e maakt geen fout
2 december, 2018
Nog maar twee weken geleden keken we met z’n allen omhoog. De vijfde plaats lag binnen handbereik. Maar na de afstraffing
Gerrit 38
vorige week bij DVS’33 en de smadelijke nederlaag dit weekeinde tegen degradatiekandidaat asv De Dijk ziet de wereld voor het 1e elftal er opeens heel anders uit. Op de dertiende plaats staan we nu, wie had dat verwacht!
Op het druilig, sombere sportpark Schildman liet ASWH zich op onbegrijpelijke wijze met 4-1 aftroeven door de laagvliegende enthousiaste Amsterdammers die nog geen wedstrijd hadden gewonnen. Net als op 13 oktober uit bij Achilles ’29, toen de Groesbekers ook hun eerste wedstrijd van ASWH wonnen, was ASWH opnieuw onherkenbaar.
Hoewel ASWH de energiek aan de wedstrijd begon bleek al snel dat De Dijk zich niet zomaar gewonnen zou geven. Het werd ze ook wel gemakkelijk gemaakt. Het o zo voorspelbare voetballende ASWH werd regelmatig met de neus op de feiten gedrukt door de uitbraken van De Dijk die niet zonder gevaar waren. Dat bleek ook wel, het was nog niet eens verrassend dat De Dijk 1-0 maakte. Geblunder achterin zorgde er na de rust als snel voor een 2-0 achterstand. De aanhang van ASWH, wat er nog was overgebleven, kreeg nog enige hoop toen de aansluittreffer werd gemaakt maar die hoop werd hardgrondig de grond ingeboord omdat de blauwhemden al snel uitliepen naar 3-1 en 4-1. De ASWH spelers keken verbijsterd toe, konden geen vuist meer maken en dropen letterlijk en figuurlijk af na het laatst fluitsignaal van de Maastrichtse scheidsrechter De Vries.
Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen het in vorm zijnde FC Lisse. Een wedstrijd waarin ASWH zich dient te rehabiliteren na de deceptie tegen De Dijk.

Het is best wel wennen om het 2e elftal kleurloos in de competitie te zien spelen. De thuiswedstrijd tegen het weinig imponerende Oranje Wit 2 werd met 2-1 verloren. Ook een periodetitel zit er voorlopig niet in of het elftal moet de zinnen gaan zetten op de 3e periode. Hoewel, de 2e periode is pas twee wedstrijden op weg, dus wie weet wat er voor deze periode ook nog in het vat zit.

Lagere elftallen
Voor het 3e elftal is de concurrentie groot. Zelf won het elftal de lastige uitwedstrijd met 2-0 van Internos 3 maar ze blijven wel op de vierde plaats hangen omdat de nummers een, twee en drie weigeren om te verliezen. Dus het 3e zal zelf met de top af moeten rekenen. Na de hoopgevende overwinning van het 4e vorige week waren de kansen tegen het nog lager staande GSC/ODS 2 hoopgevend. Maar helaas werd in Dordrecht met 2-1 verloren en dat viel toch wel een beetje tegen. Het 7e verloor thuis kostbare punten door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Unitas 5. De voorsprong op de nummer 2, Kozakken Boys 4, bedraagt nog maar één punt. Dat wordt opletten geblazen! Het ongeslagen 8e maakte geen fout. Tegenstander Alblasserdam 4 was een speelbal voor de aanvallers van het 8e die maar liefst acht keer scoorden. Alblasserdam kwam op eigen veld niet verder dan een schamel doelpunt. Het 9e maakte een slechte beurt. Het onderaan staande Groote Lindt 5 bleef in eigen huis met 3-2 de baas over het te laag staande 9e elftal.

Junioren
De JO19-1 verliezen uit met 8-2 van WSC in Waalwijk. Een verdienstelijk 1-1 gelijkspel voor de JO19-2. Dat thuis werd behaald tegen SC Emma JO19-1.
De JO17-1 zijn met een goede serie bezig. De thuiswedstrijd tegen GJS JO17-1 leverde een ruime 5-1 overwinning op en klimmen naar een vierde plaats. Het bezoek van JO17-2 aan DFC JO17-1 leverde een 2-1 verlies op. Toch gaf het ASWH team prima partij tegen de veel hoger staande tegenstander. JO17-4 gingen op bezoek bij de nummer één DrechtsreekJO17-3. Daar was geen eer te behalen voor het op een bescheiden plaats staande ASWH-team. Met een 8-1 nederlaag konden ze uit Papendrecht vertrekken.

De meiden O17 ontvingen thuis SC Emma MO17-1. De overwinning kregen ze niet cadeau maar de meiden wisten de fysiek sterke tegenstander uit Dordrecht wel met 2-1 te verslaan.

Ze blijven goed mee doen de JO15-1. Thuis kreeg Wieldrecht JO15-1 geen poot aan de grond en werden met 7-0 het bos ingestuurd. Aangezien de concurrentie ook won blijft het ongemeend spannend in de kop van het klassement. Ze doen het hartstikke goed de JO15-3. Nu werd thuis het bepaald niet zwakke Oranje Wit JO15-4 met 2-1 verslagen. En daarmee staat dit team op een dik verdiende derde plaats.

De wedstrijd tussen VVAC MO15-1 en ASWH MO15-1 bleef tot het einde spannend. ASWH verloor jammer genoeg op het nippertje met 2-1.

Een wat tegenvallende uitslag van de JO14-1 dat thuis Wilhelmina Boys JO14-1 ontving. De lager staande Boys wonnen met 3-1 en lieten een teleurgesteld ASWH achter. Ook de JO14-2 kregen klop, en flink ook. Thuis was dit team volslagen kansloos tegen koploper SSW JO14-1. Uitslag 7-2 voor de Dordtse club. En dan de JO14-3! Die werden de eerste najaarskampioen. Dat gebeurde op sportpark Schildman waar tegenstander RCD JO14-2 met 11-0 werd gevloerd. Geweldig gedaan jongens en gefeliciteerd  met jullie kampioenschap.

Pupillen
Na een paar prima wedstrijden van de JO13-1 gingen ze nu kopje onder bij VVGZ JO13-1. Met 5-1 werden ze bruut aan de kant gezet door de rood-witten uit Zwijndrecht. Dat overkwam De JO13-2 ook die thuis geen schijn van kans hadden tegen RCD JO13-1. Met 7-0 winst gingen de RCD ‘ers huiswaarts. Met de JO13-3 liep het nog slechter af. Alleen die hadden de pech dat zij tegen Nieuw Lekkerland moesten voetballen en die had al acht wedstrijden gewonnen. De negende, tegen ASWH, wonnen zij ook, met 10-2. Zij moesten er voor naar Breda reizen maar de 1-0 overwinning smaakte zoet voor de JO13 2007-1. Het kostte de nodige moeite maar 1-0 was wel genoeg om de punten op te strijken.

De MO13-1 konden in Hardinxveld niet op tegen het sterkere Hardinxveld MO13-1. Maar de 4-2 nederlaag is bepaald geen schande voor het zich goed verwerende ASWH-team.

ASWH JO12-1 en Oranje Wit JO12-1 maakten er een boeiend score verloop van. De einduitslag, 5-4 voor Oranje Wit, was misschien niet helemaal verdiend maar ja, wat doe je er aan? De JO12-2 gingen helemaal uit hun dak zo blijkt uit de uitslag. De uitwedstrijd tegen Oranje Wit JO12-4 werd een ‘slachtpartij’. Met 17-0 kregen de oranjehempies van katoen. Zover kwam het lang niet bij de JO12-3. Die moesten uitspelen tegen GSC/ODS JO12-1. Ondanks prima tegenstand ging het ASWH-team met 4-2 in Dordrecht ten onder. Een eervolle nederlaag tegen de komende kampioen. Het te laag staande JO12-4 was bij tegenstander Almkerk JO12-1 gelijkwaardig aan de tegenstander. Maar helaas werd een kleine 3-2 nederlaag geleden. Drie punten erbij voor de JO12-5. Thuis werd Hardinxveld JO12-2 met 5-0 ingemaakt en dat betekent dat ons team een goede middenmoter is.

De JO11-1 verliezen thuis met 4-2 van LRC JO11-1 en daardoor blijft dit team in het rechterrijtje hangen. Ook het nog zonder overwinning zijnde JO11-2 verloor. Thuis was Oranje Wit JO11-2 net even te sterk en won met 3-2. De JO11-3 hadden thuis niets te vertellen tegen VVGZ JO11-2 en verloren met 10-4. Winst was er voor de JO11-4. De uitwedstrijd tegen Pelikaan JO11-2 werd gemakkelijk met 5-1 gewonnen. Ook JO11-5, de nummer twee, maakte geen fout. In Sliedrecht werd tegenstander Sliedrecht JO11-4 met 6-1 gevloerd. ASWH JO11-6 nestelt zich in de middenmoot dankzij een fraaie 4-0 uitoverwinning op Rijsoord JO11-3.

Keurige winst van de MO11-1. Thuis tegen Pelikaan MO11-1 werd met 3-1 gewonnen en het jongste meidenteam staat nu op een fraaie zevende plaats.

Niet genoemde teams kwamen niet in actie.

Door Gerrit Scheurwater
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft